Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на ударна бормашина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Точно в тавана ще пробивам дупки - 40-50 ф6 или ф8 - металните дюбели за директни оквачи на конструкция за гипсокартон. Отделно ще ми трябва и за да разбия няколко сантиметра от бетонен трегер, че касата на една врата не влиза.Оххх, обърках се вече.
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Ами за какво ти е този кютук тогава?Колегата по-горе е прав - с това нито ще има бормашина, нито е къртач.Може и да не съм прав но ейнхел, райдер - все един шит ми се струват.Лично мнение но според мен купи един хубав перфоратор.Спарки, макита... Ще бъде 100 пъти по-практичен уред за в къщи.
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Имам на разположение служебна Макита (перфоратор). За дупки мога да помогна за нула време. Бележи къде трябва да са и до де се стопли бирата сме ги направили. За трегера за жалост не мога да помогна,защото няма функция за къртене. Ако става да разпробием няколко дупки в редица и после да го откъртим и тая ще я свършим. Имаш ми телефона,не се колебай да ми се обадиш. Единствено между 2-6 септември ще съм в разход.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ейнхела си е китайче, тежък си е, но пък е на добра цена и кърти доволно.Тези дупки хич няма да ги усетиш, дупчи ги за норматив.Що вярно не си наемеш някакъв за 20-30 лв.? За 2-3 часа спокойно ще ги изпраскаш тези неща.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Тоя по-мощния май не е с променливи обороти. На мен ми е удобно да ги ползвам, докато поведе дупката. От друга страна, колкото повече - толкова повече. Моят мисля, че е 900 ватов, мах да е 1200, от жълтите айнхели. Довечера ще погледна. Продадоха ми го със шило и секач и някое и друго боклучаво свредло, а тука гледам, че няма. Като къртач съм го ползвал основно за плочки, подова замазка и плитки канали в бетон - колкото да се скрият два кабела. Единственото по сериозно разбиване беше на парче 30х120 санта армиран бетон с 25 сантиметра дебелина. Не съм го мъчил изобщо като къртач там. На перфоратор оших с дупки линията на разбиване през 3 сантиметра от двете страни и с една вария реших проблема генерално. После на къртач само оформих линията - като с тримерче за бакенбарди. Не мисля, че за домашна употреба теглото е от значение. Дрелка си трябва при всички случаи - за метал, ако не за друго.П.С. Ей тоя е най-близо до моя, като външен вид и окомплектовка: http://einhell.bg/?p=1642 , ама и той гледам, че е с фиксирани обороти.П.П.С. Аз лично си купувам инструментите, заради синдрома "ей **** му **й**, как пък я забравих тая дупка там в тоя ъгъл", който неизбежно възниква веднага след връщане на инструмента. Или по-честия "миличко, ти преди да си върнал машината, дали не можеш да ми пробиеш една дупка ей там да овеся една саксия". Тоя изскача около седмица след връщането на машината, придружен със скубане на коси, как аджеба не се е сетила веднага, и дали аз, ако се помоля, няма да ми я дадат пак за малко, щот видите ли, жена ми била руса Ай нема нужда за 150 лв. Отделно лично на мен не ми комфортно да ползвам чужди неща. Всеки си решава за себе си, естествено, ама аз подкрепям "сменените приоритети" с дела. Досега не съм съжалил за тоя подход. Имам си всичко, каквото ми потрябва, когато ми потрябва и на много поносима цена.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Всичките вървят с бургии, шило и длето, не знам защо ги няма по снимките.
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Де да знам. В сайта тия с бургиите са кръстени "kit" и аксесоарите ги има в описанието. Аз тогава нямах време да предполагам какви свредла ще ми трябват и затова купих тоя с пълната окомплектовка. Ама реално за толкова години и дупки съм сменил само ф10 и ф13 от оригиналния комплект. Според мен си струва.Ей туй жувотно http://einhell.bg/?p=1645 в момента е на 130,80 с ДДС в метро.П.С. Проверих моя - 850 вт, по-точно тоя: http://hotline.ua/tools-perforatory/einhell_bbh_8501/ Ми, не ме е предавал.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                  Де да знам. В сайта тия с бургиите са кръстени "kit" и аксесоарите ги има в описанието. Аз тогава нямах време да предполагам какви свредла ще ми трябват и затова купих тоя с пълната окомплектовка. Ама реално за толкова години и дупки съм сменил само ф10 и ф13 от оригиналния комплект. Според мен си струва.Ей туй жувотно http://einhell.bg/?p=1645 в момента е на 130,80 с ДДС в метро.
                  Това вече си струва за домашна употреба. С ударна бормашина, колегата няма да може да си свърши работата която е запланувал.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

В Бургас може да вземе къртач и перфоратор за общо 20тина лева за 24 часа, за чий да си купуваш машини дето я ги ползваш по предназначение, я не.Преди 2 години правих сам сравнително сериозен ремонт - направих си график кога какво ще ми трябва и си съчетах вземането на инструмент с връщането.Няма такъв рахат като да работиш с професионална техника.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

gamma написа:
                      Точно в тавана ще пробивам дупки - 40-50 ф6 или ф8 - металните дюбели за директни оквачи на конструкция за гипсокартон. Отделно ще ми трябва и за да разбия няколко сантиметра от бетонен трегер, че касата на една врата не влиза.Оххх, обърках се вече.
                      Тази работа с ударна бормашина, наистина няма да стане. Зависи от бетона де, но си е мъка. Аз имам ударна бормашина на Бош, висок професионален клас, бях тръгнал да правя подобно нещо и на 6-тата "дупка" отидох и си купих от Бриколаж на промоция къртач на Райдер. Всичката работа из апартамента си свърших с него а пробиването в бетона с него е песен. Вярно че е тежичък, ама дупчи. Копах канали, къртих кумин и т.н. не го строших.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Lane Staley написа:
                        В Бургас може да вземе къртач и перфоратор за общо 20тина лева за 24 часа, за чий да си купуваш машини дето я ги ползваш по предназначение, я не.Преди 2 години правих сам сравнително сериозен ремонт - направих си график кога какво ще ми трябва и си съчетах вземането на инструмент с връщането.Няма такъв рахат като да работиш с професионална техника.
                        Кофтито е, че в панелките не можеш една дупка за картина да си пробиеш, именно за това взех моя, щото постоянно ми излизаха някакви такива малки неща - я дупка, я ключ за лампа, я контакт, цокли разни за сваляне и т.н.Вчера го давах на майстора да копае едни каналчета за тръби, понеже и той наема някакъв професионален БОШ от някъде си, ама не го беше взел, та и той каза, че ще си купи такъв за по-леките неща, защото за парите си вършел идеална работа.
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

И аз бях се позасилил към тези тучовете, имаше на промоция в метро енхел син 4J сила на удара но се отказах. При започването на ремонта си купих за 90 кинта пак на енхел червена ударна бормашина 1050W, точно защото се предполага, че ще правя дребни неща. Да ама не, след почти 2 години патронника вече не държи както в началото и плавния спусък вече не е плавен. Пробвах да го ремонтирам, но не след дълго пак отказа.Пиша всичко това за да си направите преценка колко си заслужават евтините ударни пък било то и енхел. След разговори с няколко майстора се убедих че вместо бормашина по добре малък перфоратор с преходник към обикновен патронник. Хем пробива бетон лесно хем става иза пластмаса дърво и т.н. с плавните обороти. Тази моята е мощна, но за да пробия една дупка ф8 в бетона събуждам целия квартал в продулжение на 10 минути ако не повече. Недай си боже както сега трябва 4 ф10 да пробия.Та аз твърдо съм за малък перфоратор.п.с.малко объркано може да съм го написал ама сега се връщам от ренген на глава(сонуси) и малко мозъка може да не ми е на пълни обороти и да му трябва резет на адаптацията :D
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ударните дрелки просто нямат силен удар, ако ще и 5kW да са. Затова се разбиват и прецакват, като ги ползваш за бетон, и то без да междувременно извършат смислено някаква работа. Да не говорим, че панелите са ляти по разни специални технологии и са много по-здрави от нормалния бетон. По въпроса за мозъка: радиацията стимулира кръвооросяването на облъчения орган. В твоя случай по-скоро мозъкът ти е на свръх обороти и имаш усещането, че не успяваш да изпишеш контролирано потока от мисли. Напълно нормална реакция.
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Е имало обяснение на ефекта значи мислех че пак си въобразявам. Мерси за обяснението.Иначе днес ми се наложи да монтирам един сърдж протектор и тия 3 дупки ф6 ми взеха здравето с ударната.Казвам това за да подкрепя следното ми мнение. Перфоратор с винтоверт идеалната комбинация.
                              Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast
                              ----------------------------
                              "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Колеги, мнения за тези двете:http://www.onlinemashini.bg/perforator-sdsplus-black-decker-kd975-710w/2926http://www.onlinemashini.bg/perforator-skil-1034-ae-600w-kufar-sds-adaptor-/13614
                                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                                X