Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на ударна бормашина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на ударна бормашина

Търся "дрелка" за домашна работа, но да не е най-голямото менте. Отделил съм около 160лв.Спрях се на два модела:http://www.onlinemashini.bg/borma6in...w-/886Като клоня към Bosch-a - по-малка като размер и доста удобна всъщност (пробвах я), с по-добър патронник и три години гаранция. А, и в момента е на промоция - 179лв.Търся лични впечатления от марки и модели.И нека не стане така, че всеки да си хвали своето. И аз имам едно "куче", с което разпробих целия апартамент. :D
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Какви точно ремонти мислиш да правиш с бъдещата придобивка? Тъй като тези са по-скоро да пробиеш тук-таме някой друг отвор. Ама за къртене на бетон няма да свършат работа.
    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Ако ще пробиваш дупки в бетон, нито едната от тези, няма да ти свърши работа. Търси си перфоратор. Ако ще е за други цели - боша, щото е по-лек.
      Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

dabadaba написа:
        Ако ще пробиваш дупки в бетон, нито едната от тези, няма да ти свърши работа. Търси си перфоратор. Ако ще е за други цели - боша, щото е по-лек.
        И аз съм на това мнение. Иначе ползвам ето това: http://www.onlinemashini.bg/elektron...w-/595Общо взето в бетон влиза като в сирене.

Коментар

Преди доста време си взех един Райдър. Да щастие случих на един от първите и се оказа доста истински. За близо 15 години само веднъж ходи до сервиз, защото не можа да се справи с една излята мивка в къщата. Тогава, докато бе в сервиза, си взех по-мощна - над 1000 W, с регулиране на оборотите и обикновено я ползвам на 3 или 4. Пробивам дупки от 6 до 22 мм и преди месец се справи с една лята мивка, преди 40 години правена с рифел 20. Та на темата! Ако ще правиш спорадично дупки - за картини, за шкафчета, за часовници, цветарници и т.н. можеш да си вземеш каквато ти е на сърцето машинка. Ако в жилището, където ще я ползваш преобладава бетона, то посочените по-горе няма да ти свършат работа и ако се опиташ да я насилваш в най-добрия случай ще повредиш свредлото. Ако е от тухли тогава няма значение каква ще вземеш. Ако пробиваш отвори в баня винаги ползвай нови свредла за бетон и без ударната опция, защото ще спукаш плочката. След като минеш през фаянса може да пробиваш както ти е удобно, но имай пред вид, че новите тухлите не обичат ударни бормашини и ако се натроши отиваш на химически анкер, а той доста е по-скъп от дюбела.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Както казаха и колегите, за дупчене в панелка/бетон, тези няма да ти свършат работа.Изобщо нямам идея защо ги кръщават ударни и какво им е приложението...Пролетта взех един перфоратор Einhell за около 130 лв. от Практикер.За сега върши перфекта работа. Лесно пробива дупки, а в събота му беше бойното кръщене - къртих стари плочки в кухнята.Вярно, че си е туч, ама съм го взел да ми върши работа, а не да си го нося в джоба Ей това е той:http://einhell.bg/?p=3783Оглеждай се по магазините, често го пускат на промоция под/около 150 лв.Иначе имам и една дрелчица Raider, купена преди 4 години за 20 лв., която все още си дупчи всичко, без бетон.Напоследък се хващам, че за дупчене използвам само акумулаторния винтоверт... Хич не ми се разправя с кабели, удължители и прочие.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Re: Избор на ударна бормашина

gamma написа:
              Търся "дрелка" за домашна работа, но да не е най-голямото менте. Отделил съм около 160лв.Спрях се на два модела:http://www.onlinemashini.bg/borma6in...w-/886Като клоня към Bosch-a - по-малка като размер и доста удобна всъщност (пробвах я), с по-добър патронник и три години гаранция. А, и в момента е на промоция - 179лв.Търся лични впечатления от марки и модели.И нека не стане така, че всеки да си хвали своето. И аз имам едно "куче", с което разпробих целия апартамент. :D
              И с двете ще си вършиш работата, за която са предназначени машините. Повече клоня към Боша. Имам подобен от около 10г. Не съм имал проблем.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Макитата от ТАЗИ тема все още си работи.Всъщност темата е абсолютно същата но е назад във времето.Страхотна машинка но си е за домашно ползване и не търпи продължително натоварване.Вярно е, че влиза в бетона като в кашкавал но за кратко.Аз например трябваше да направя канал в панелата около метър и нещо за половин цол полипропиленова тръба.Копах го сигурно половин ден.Не защото макитата не можеше, просто адски заграява след няколко минути работа.И понеже не е служебна, предпочитах да я оставям да почива и да изстива.Зависи какво имаш като очаквания за "дерлка"-та.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Аз смятам, че голяма инвестицията в подобна дрелка за домашна употреба е безпредметна. Както казаха колегите по-горе, за бетон не стават, а за дърво/пдч винтовертът е напълно достатъчен. Имам една китайска вкъщи и първоначално я спуках от употреба. Обаче откакто си купих перфоратор и винтоверт, дрелката съм я ползвал точно два пъти за 8 години. Единия път бърках боя с нея, втория път пробивах една метална тръба. Също върши работа за по-безопасно минаване през фаянса, преди да заиграе перфоратора. Ама това е. За моята съм дал 23 лв. и не се чувствам ощетен. Ако бях дал 200 обаче, сигурно нямаше да мога да спя.Всъщност, как си купих перфоратора: Пробивам си аз дупки в тавана с въпросната дрелка. Средно 5 мин. на дупка. Туй вие на умряло заради високата честота на ударите, смърди на изгоряло масло отвсякъде, пък едва яде бетона, щото реално ударът му е никакъв. Децата ривът, майка им ги прегърнала и тя риве с тях, изобщо кошмар някакъв! След половин час яко потене четвъртата, или петата беше, дупка се закучи, а вече нямаше начин да я преместя. Писна ми, отскочих до МЕТРО за перфоратор и после приключих за 6 мин с оставащите към 20 дупки. И те така. Аз 200 кинта за паметник не давам. Ако тая вземе, че изгори, в рамките на 15 мин. си вземам друг такъв китаец и продължавам да си работя. Иначе да, от двете и аз съм за Спаркито, поради същите съображения, като на колегата.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Твърдо препоръчвам СПАРКИ ! За 165 лв. получаваш професионална машина, вместо любителска дрелка за 197 лв.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Такам... Приоритетите се смениха Зимам едно такова за 150лв.http://einhell.bg/?p=5015И някаква по-лека "дрелка" за 20-30лв.
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Einhell BT-RH 1500 са го пуснали за 150 лв. в Пракикер.По-мощен го дават от тоя, дето си харесал.TH-RH 900/1Технически характеристики● Ел. захранване: 230 - 240 V ~ 50 Hz● Мощност: 900 W●Обороти на празен ход: 0-850 min-¹● Честота на ударите / Сила на удара: 4100 min-¹ / 3,0 J● Капацитет на пробиване (бетон26 mm)BT-RH 1500Технически характеристики● Ел. захранване: 230 V ~ 50 Hz● Мощност: 1500 W● Обороти на празен ход no: 800 мин-¹● Честота на ударите / Сила на удара: 3900 мин-¹ / 4,0 J● Капацитет на пробиване (бетон): 32 мм
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Esper написа:
                          Макитата от ТАЗИ тема все още си работи.Всъщност темата е абсолютно същата но е назад във времето.Страхотна машинка но си е за домашно ползване и не търпи продължително натоварване.Вярно е, че влиза в бетона като в кашкавал но за кратко.Аз например трябваше да направя канал в панелата около метър и нещо за половин цол полипропиленова тръба.Копах го сигурно половин ден.Не защото макитата не можеше, просто адски заграява след няколко минути работа.И понеже не е служебна, предпочитах да я оставям да почива и да изстива.Зависи какво имаш като очаквания за "дерлка"-та.
                          Е Макитата от този клас си е перфоратор, не Hilti/Hitachi/Kango с удар по 20+ джаула

Коментар

Така де, така.Въпросът е човек да има реалистични очаквания.Въпрос на баланс... Много по-често ми трябва за дупки отколкото за къртене.Някак не беше оправдано да купувам къртач за толкова инцидентната нужда.Добре е да се знае, че не е за тази работа Справи се но с горните уговорки.
                            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

И все пак, ако ти трябва машина за пробиване на дупки в бетона и инцидентно да изкъртиш гнездо за конзолна кутийка, купи си перфоратор SDS+, но лекичък, до 3 джаула. Този, на който си се спрял си е доста тежичък за перфоратор и несериозен за къртач. Ще го разбереш, като ти се наложи да пробиваш дупки в тавана.Ако си купиш правилния перфоратор, не виждам за какво ти е дрелката. А ако ти се налага къртене, машина под 9 джаула не е за предпочитане. Колкото повече - толкова по-лесно. Не е оправдано финансово, да си вземаш къртач, който ще ползваш веднъж годишно, пък и по-рядко. Затова, на мен, когато ми се наложи си наемам такъв.
                              Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Working...
                              X