Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помисли за смяна на колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помисли за смяна на колата

Тая вечер се вкарах в музиката и се заговорих със собственика на този автомобил http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2cbnвярно 8 години е по стара от пунтото ма е по голяма бегачка и то доста, минуса е, че няма климатик, но и това се слага за 150-200лв, , плюса предполагам е по ефтина поддръжка, по малък данък и разход, колата също има газ, чудя се дали да скачам, пича иска да му доплатя 500лв и правим сделката.Части за тия коли има бол, отделно за извращения и тунинг също има доста повече варианти от това да продължавам да правя мотора на пунтото.Някой да ми налее малко акъл, защото в момента не мисля трезво, заслужава ли си при положение, че ми се кара по бърза кола, че пунтото му свикнах и вече ми малее, все пак го карам от далечната 2008 г.
    punto HGT

Като кола изглежда добре, вярно джиджана е зпазена изглежда, но парите са много според мен, от друга страна на пунтото реална продажна цена трудно би била повече от 2500 от наблюдения на пазара в последно време, но като цяло какво получаваш на среща се замисли кола чиято продажна цена не е особено висока виж вярно сменял е глави, но това е една от най-често срещаните доработки с витекова глава, хайде при него е малко по различно, но все пак не е кой знае колко напред. Според мен се замисли и си вземи нещо по ново и по комфортно понеже след 1 година тракане в хондата ще искаш малко и возия и екстри слизаш от фиат все пак, а климатик няма да сложеш да си кажем истината ще го отлагаш до последно накрая ще кажеш може и без него :D
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Не бих я взел - коли от сорта не се продават просто ей така ако си налял една сюрия време и пари в тях, освен ако не й е дошло времето......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

HONDA това мисля,че е достатъчно.За тунинг нямат равни,а и без него са машини.
        EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
        EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
        FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Че и да му доплатиш?! Бий си сам 2 шамара :DАко ти се занимава, продай твоето и си купи GT.Преди няколко седмици ме возиха в стоково такова, дърпа си много водоволно.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

За возията пунтото също вози доста твърдо така, че това не ми е приоритет, просто ми се кара по бърза кола, по нова не бих си купил като година, защото вече не правят коли а конфекция, мине ли гаранцията и се почва, предпочитам нещо по старо, но доказало се през годините.Продажната цена на пунтото ... да и аз ги гледам по 2000-3000лв в мобилето, а като се сетя за тия 7 години от както е при мен колко пари съм набил и свят ми се завива, купих я за 6500лв и сигурно има още толко в нея, даже и не искам да се замислям колко и е продажната цена в момента, има доста външни забележки, както и такива от градушка.
            punto HGT

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              Не бих я взел - коли от сорта не се продават просто ей така ако си налял една сюрия време и пари в тях, освен ако не й е дошло времето......
              На 15 000км след ревизия е, горе долу колкото и мойта след основния ремонт, на скоро е сменял разни тампони по предницата и иска само и единствено регулаж, друго всичко е ок.Пича иска по комфортна кола с климатик да си ходи на работа и до плажа с нея, даже като си говорихме спомена, че иска и нещо по голямо примерно голф4 и т.н., фиата много не му харесвал като визия, но ако му доплатя бил навит, смисъл с него сме се виждали на Булгарплод по гонките, не е просто непознат човек.
              punto HGT

Коментар

Мен тия Хонди са ми абсолютно дърво.Платнени седалки,ужасна позиция на седене,по ръжда са достойни конкуренти на наборите си с марка Опел,дизайна им е скучен,звука на двигателите отвратителен...Но спор няма,че вървят доста!Обаче на мен лично през ума не би ми минало да сменя ХГТ(особено твоя като го гледам на снимката) за някакъв Сивик с бели джанти 14ки,дупчена броня,кристални фарове и сбирщайн мотор.Може би очичявам и не разбирам ама са ми доста банални тия Сивици...да не кажа гадни.Бог да ни е на помощ тоя като си вземе по-мощна кола и ако продължава да я кара из града така както тая...
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Квото ти е на сърце, правилно си се ориентирал да е по-стара кола, по-малко грижи, повече сигурност, няма да й изгори датчик колянов вал когато не очакваш.Пък и е по-евтина поддръжката.

Коментар

Поне турбо да беше като атмосферните коне на пунтото са ти дошли вече малко на хондата ще ти умалеят също и то по бързо ама пък турбото си е болестно състояние :D
                    Fiat punto 1,1
                    Fiat bravo 1,6 16v
                    Fiat bravo 2,0 20v
                    Honda civic 1,5
                    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

KrAs написа:
                      Поне турбо да беше като атмосферните коне на пунтото са ти дошли вече малко на хондата ще ти умалеят също и то по бързо ама пък турбото си е болестно състояние :D
                      Тука също е по добре, защото в моторния отсек място има бол, а при пунтото е доста тясно, също има и доста на които им слага компресор пак без проблем, но тази е доста сгъстена 13:1 и турбото няма да и понесе, абе каквото и да си говорим за 1.5 мотор просто няма конкуренция от където и да погледнеш, стоково пунто ГТ гаранция си го отнася без проблем.Преди малко му гледах клип с/у голф 2 с насаден мотор от ABF, на всяка скорост си го набира
                      punto HGT

Коментар

white_shark написа:
                        Мен тия Хонди са ми абсолютно дърво.Платнени седалки,ужасна позиция на седене,по ръжда са достойни конкуренти на наборите си с марка Опел,дизайна им е скучен,звука на двигателите отвратителен...Но спор няма,че вървят доста!Обаче на мен лично през ума не би ми минало да сменя ХГТ(особено твоя като го гледам на снимката) за някакъв Сивик с бели джанти 14ки,дупчена броня,кристални фарове и сбирщайн мотор.Може би очичявам и не разбирам ама са ми доста банални тия Сивици...да не кажа гадни.Бог да ни е на помощ тоя като си вземе по-мощна кола и ако продължава да я кара из града така както тая...
                        Това и мен ме спира, не ми харесва като визия и форма, червения цвят още повече, предпочитам коли с тъмни цветове, като пунтото, но като се сетя, че като включи в-тека и се наеме по пътя и ще и забравя всички косури
                        punto HGT

Коментар

кола

Става ако не е пипана тук и цената на половина да е иначе все ще си под нея да ремонтираш двигателя Айде окачването ще държи донякъде. Не знам как от нова кола ще се качиш на стараМоже Fiat Stilo 2.4 за 3000 лв и е 2003гFiat Stilo 2.4 ABARThttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11433792765978848&s link=ad46n3
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Тука е правена колата, тунинга е правен при някакъв Боби, който има дино в кв. Дружба, дала е 126 или 128к.с., на колелата, че не помня вече, без спортен вал е, смисъл ако реша да доработвам има мегдан и за още мощност, този Боби я е чипнал на диното и е настроена за 100 октана бензин, има монтиран ГИ свален от хонда 1,6 160к.с., с изпарител Ловато, вървяла една идея по слабо на газ, на бензин и е силата.Баси от 1.5 мотор 90к.с., само с добавяне на заводски части е качила почти 50% повече мощност при това пак в атмосферен режим, кога със заводски части по мотора на пунтото ще вдигна и 20% мощност, точно никога п.п. ключар, това стило сигурно и с пунтото ще съм му конкуренция, такива спрели коли с големи мотори не ми се карат.
                            punto HGT

Коментар

150 атмосферни коя е едно а 150 турбо съвсем друго. http://www.digitaltuning.bg/tuning/b...20i-e90-150-cv vs. http://www.digitaltuning.bg/tuning/a...1.9-jtd-150-cv Въртящия момент е също много важен. Според мен не си заслужава но това е лично мнение.
                              Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                              Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Working...
                              X