Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Луминисцентни лампи, ток по корпуса, утечка...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Луминисцентни лампи, ток по корпуса, утечка...?

Здравейте, тука има умни хора, та да питам.Началника знае, че горе-долу поназнайвам нещо и ми вика, можеш ли да оправиш тия лампи?Лампите са 2 луминисцентни пури и пърлачка за комари и мухи в едно.Взимам ги аз и понеже съм мнителен към всичко китайско, пускам ги, ама с фазомера пипам по корпуса и той светва.Иначе лампите си бачкаха, само стартерите им смених. Трепе си комари, свети си, ама и фазомера свети И на двете бройки си свети фазомера. И на двете гледах някъде да няма оголен кабел или нещо, ама всичко си е наред.Та някой има ли идея защо става така?На лепенката пише да се заземи корпуса, аз поне така го разбирам. Защо тогава не е сложен трижилен кабел?
    Прикачени файлове
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Фазомера свети, защото за повишаване на напрежението се използва умножител на напрежение, който се захранва директно от 220V и повишава напрежението над хиляда волта.Ако има замърсяване на елементите, които държат двете решетки и/или са влажни, то ще се появи някакъв потенциал и върху корпуса. За да измериш напрежението на корпуса използвай някакъв измервателен уред, като единият накрайник допреш до т.нар. "нула", а другия допри до корпуса.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

лампи

Зависи и фазомера ако есвети в червено може навсякъде да показва,да свети още катого пипнешТрябва да е от по хубавие фазомери или стар модел.Ако обърнеш захранването виж дали няма да загасне.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Спазваш ли означението за захранването фаза/нула? (ако има такова де)?
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Провери контакта, вероятно е офазен. При занулен контакт, слагаш фазомера във фазата и правиш мост към клемата с пръст - ако фазомера светва по-силно, значи контакта е занулен, ако не, провери дали ще светне при докосване на клемата. Повечето контакти се продават с фабричен мост за зануляване, но ако се обърне свързването на фазата и нулата, се получава офазен контакт и съответно офазен електроуред, а това е опасно.
          Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

D. Stanev написа:
            Повечето контакти се продават с фабричен мост за зануляване, но ако се обърне свързването на фазата и нулата, се получава офазен контакт и съответно офазен електроуред, а това е опасно.
            Преди две седмици купих два такива от Бриколаж. Ако ги бях видял преди да ги монтирам щях да им ги строша в главите.Това е не просто опасно, а подсъдно! Уж сме в Европа, а живеем в Булгаристан!Вече във всички жилища - ново строителство има дефектнотокова защита. И най-малкото напрежение на корпуса на електроуред я задейства, което предизвиква изключване на захранването на всички контакти в жилището. Остава само осветлението.

Коментар

Контактите са наред. Като обърна щепсела пак си свети фазомера.Но...изнамерих един по-стар фазомер и той не свети.Измерих и с мултицета между "нула" и корпуса - показва различно в зависимост къде допирам, но е между 2 и 15 волта.
              Прикачени файлове
              Ex Fiat 126P
              Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Десния фазомер, ако го ползваш като отвертка, може би ще е по-полезен.

Коментар

кола

Левия е по истински май дори и да не се ползва като отвертка
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Е при тия лампи това не е ли целен ефект!?Преди време пуснах тук тема за избор на такава лампа и ми се обясни, че трепят гадовете защато прехвърча напрежение към корпуса/мрежата и това ги пържи...
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ако става въпрос за фазомер, аз имам такъв дето свети на нулата, а на фазата не...
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                        Ако става въпрос за фазомер, аз имам такъв дето свети на нулата, а на фазата не...
                        Значи не е фазомер, а нуломер В такъв случай, ако някой го ползва без да знае точно какво мери, може да се претрепе.
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

donnna написа:
                          И как ще стане това при нормални обстоятелства? За мен това означава, че "нулата" ти е фаза. Ти как определи, че това е нула?

Коментар

По моя казус всичко е наред - пипнах корпуса, не умрях.Ама да ххх тия фазомери, къв му е случая, много е чувствителен,че хваща и ниски напрежения ли...А за нулата и фазата - с майка ми един път нещо си говорими к’во стана на въпрос, вика, че по някой път я удря ток отхладилника. Понеже аз съм слагал контактите и знам, чевсичко е наред, ама взимам фазомера и пипам на заземяванетона контакта - свети!!! Инсталацията понеже е двупроводна с мостсъм вързал от нулата към земя. И к’во се оказва, дошъл някакъвмайстор да им сменя таблото с бушоните и обърнал жиците.И те към година така си живеят.
                            Ex Fiat 126P
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Подмени захранващият кабел. Така като го гледам е с два проводника и щепсела няма връзка със заземявката (тоест като на ТВ или друг уред с пластмасов корпус).Сложи трижилен кабел и щешсел тип шуко. Свържи корпуса със заземявката в щешпсела.
                              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
                              X