Още едно купе ще се движи по улиците, след дълго отлежаване :DТърся му хромирани рингове за таблото, помагайте от къде да намеря или някой ако има излишни
Честито. Изглежда изпънато, а и е с правилния цвят Чисто приятелски съвет - постарай да го запазиш в добър вид, че напоследък си мисля, че повечето от тези които имат Купетата са едни от най големите мърлячи.....
Мерси. Всичко по колата е оригинално, малко километри... мн е запазена. От мн. години си я гледах на паркинга. След 6 г. стоене, само я измих и светна. :D Сега мн. и се радвам.
EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.
Най-накрая запазено купе с LE пакет, различно от обичайните заподозряни.... Да ти е честитита и гледай да я запазиш в добро състояние, че ми писна да гледам гробове по пътищата... За рингове сега се сещам, че имаше едно циганско купе на части. Ето я обявата.
Мерси колеги, звънях му на тоя човек преди няколко дена, но ги е продал... видях на 1 купе такива рингове и ми хареса както стоят и другото което искам са седалки от ЛЕ с черната и червена кожа, но е мн трудна задача. Друго на този етап не искам Инъче колата занапред ще се пази... не ми е основна кола и ще си я карам така за кеф, само в гараж ще стои... късметлийка Колата не е унищожавана, средата на 2000г. е, има си книжки, ключове, всичко както е произведена..., като за тия 8 години в които е в България е минала само 4000 км.Много ме радва
LE recaro реално няма как да намериш в България, а навън трябва да броиш доста дебела сума. Варианта са ти седалки от Delta 2 HPE. Реално седалките са абсолютно същите като на LE/Plus купетата. Аз съм с такива седалки в момента. И тях е доста трудно да ги намериш в добро състояние, но с претапициране стават нещата. Освен възстановените седалки в моята кола, имам още един чифт, който се нуждае от претапициране. Но честно казано не знам дали ми се разделя с тях....
LE recaro реално няма как да намериш в България, а навън трябва да броиш доста дебела сума. Варианта са ти седалки от Delta 2 HPE. Реално седалките са абсолютно същите като на LE/Plus купетата. Аз съм с такива седалки в момента. И тях е доста трудно да ги намериш в добро състояние, но с претапициране стават нещата. Освен възстановените седалки в моята кола, имам още един чифт, който се нуждае от претапициране. Но честно казано не знам дали ми се разделя с тях....
супер са твоите, ще потърся и аз такива това и ринговете на уредите на таблото и е достатъчно... другото е извращение, което грози колата.Колега, може ли да ми кажеш задните ти седалки само какви са? от делтата предполагам си взел само предните?
Да, само предните ти трябват. Задните от Delta няма как да ги вкараш, защото са по-широки. Принципно на всички Coupe-та задните седалки са еднакви като модел, с изключение на тапицерията. За ринговете виж в ebay, но не знам какво им е качеството. Силно се съмнявам, че има по-добри от тези, които направи kaci преди няколко години...
Четох доста за тия на kaci, но никой още не си ги продава :П гледах ги и в ибей, но цената идва висока, горе долу 30 паунда, ама паунда сега е 2.77лв... колега можеш ли ориентировъчно да ми кажеш предните седалки колко струват от делта 2 и евентуално претапицирането на предните и задните колко парички е, ясно че навсякъде цените са различни, съгласно договаряне и т.н., но поне приблизително, днес търсих такива седалки, но за сега нямам успех ... тия които са без кожата отстрани пак от делта 2 (РЕКАРО http://media.snimka.bg/3500/013255401.jpg) същите ли са и ако се претапицират ще станат ли като твоите и трябва ли да се вземат и релсите или пасват директно на купето А ако решиш да продаваш резервните, ще кажеш
Релсите пасват директно, има само една г-образна планка, която трябва да се разпробие и да се махне. Като се разпробие нита, с който е хваната за релсите, болтовете за захващането идват на същите места. Recaro-то от снимката е същото като моето, при Delta има доста цветови комбинации между кожа/алкантара и само алкантара. Като цяло намирането им е доста трудно и 90% от седалките са крайно съдрани..Аз първите ги издирвах близо 2 години, другите ги взех защото ми изпаднаха на добра цена. Горе долу вървят между 250-400лв салони, които не бих си ги сложил в колата без да ги претапицирам(освен ако не попаднеш на някой, който не знае какво продава). Тапицирането много зависи от това кой ти ги прави и какво искаш като материал. На моите седалки, кожата беше доста олюпена и напукана и алкантарата беше съдрана. Претапицирах си средите с нова алкантара, по спомен ми излезна ~250лв. Поради това, че съвременните кожи ми приличат на мушама, реших да не претапицирам кожената част. Отидох при едни момчета, които се занимват с възстановяване на седалки и срещу още ~230лв кожата беше възстановена доста успешно. Ползва се кит за кожа и боя, доста хора ми обясняваха как щели да се олюпят за 2-3 месеца, пък вече 2 години не са мръднали... И като теглиш чертата с покупната цена на седалките си стават едни 800лв.. Втория ми комплект някой ги е претапицирал с евтина алкантата и изкуствена кожа. В момента алкантарата пак е за смяна, а изкуственяка като цяло е в добро състояние, само на шофьорската опора трябва да и се смени парчето. Хубавото е, че се продава абсолютно същата кожа и може да се смени доста евтино. На мен лично този тип кожа хич не ми допада и бих ги претапицирал целите. Ако искаш ще ти пратя снимки, но имай предвид, че за под 300лв не бих се разделил с тях.
Само те подсещам и за разликата във височината между моите и твоите седалки.Не помня дали уточнихме виновника - механизма за регулиране на височината който при мен липсва, но по спомен при Делтата го имаше!
За това забраих, но и при Delta-та има някои салони без повдигащ механизъм, макар и да са малко. Той се сваля без проблем и седалките слизат надолу, аз на мойте така и не се наканих да го махна. На Дигиталния на купето са свалени и стават като твоите на височина. Но дори и със свален повдигащ механизъм, Recaro-то пак остава една идея по-високо от стандартния салон.
Мерси за подробното инфо. Задната оригинална седалка се претапицира и тя нали, за да станат като комплект. Олее сега се прибирам и гледам по пътя някаква невзрачна делта 2, на кола не прилича ама гледам с 2 врати и същите седалки ха ха направо исках да я разглобя в движение :P
Коментар