Не разбирам възмущението ви. Това е шоу. Телевизионен продукт, който се издържа от реклама и SMS-и. За да може да се издържа, трябва да е интересно, забавно, провокиращо. Да има простотия, конфликти, очакване, суета. Трябва да ви е интересно да го гледате и коментирате. И да не го гледа, утре бай Пешо, търсейки чистачки за Голф-2 (РК регистрация, с тъмни джамци), влиза в някой форум и прочита някоя много ядосана тема. След което си пуска ТВ, за да види какво е това чудо. И...влиза в мача. Така работи рекламният модел. Никой няма да ви пусне там монаси, които прекарват по цял ден в молитва. Шоуто няма за задача да ви учи на ценности. Макар, че има и такъв процес в момента - да се води кампания за "Европейските" ценности, за налагането им. За да сте истински "европейци", трябва да приемете циганите, хомосексуалните, силиконовите цици, мутрите, евтината гъзария и последните вълни на световната сексуална революция, достигнали до нас със закъснение от около 40 години.Според този модел няма проблем съпругът на бялата Елена да е черен, да се казва Хюсеин и да е дошъл в БГ в ремарке на камион от Мали. Между друото, той няма как да се върне в Мали, защото откакто изкла ония 12 деца на двора с мачете, крещейки "Аллах акбар", и там не го искат.... Няма проблем Сашо и Гошо да осиновят заедно детето на Гошо, родено от сурогатна майка. Няма проблем Ангел да стане Ангелина. И ако Асан утре ви ограби на улицата, не трябва да го застреляте на място, а да изпитате дълбока вина заради това, че не сте положили достатъчно усилия за "интеграцията" му като член на голямото Европейско семейство, в което живеете заедно.Интересувате се, спорите, обсъждате, ядосвате се...Значи моделът работи перфектно. И честито, вече сте в мача. При това не откъм публиката, а на терена. Отричането на действителността поражда гняв, гневът се трансформира в желание за дискусия и убеждаване...и това е последната фаза, от която има път назад, преди депресията и примирението.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Big Brother...
Collapse
X
-
Провокациите и простотията ги усетих на петата секунда от старта с гласа на Ники Кънчев...Тоя човек ми се срина в съзнанието откакто стана водещ на тая пумия.Но ок, търсят рейтинг и са решили така да си го набавят.Отвратен съм най-вече от представянето на онова неориентирано човече.Тези разправии с нимфоманията и подробностите за Валери Божинов, жена му и другите глупости ми дойдоха в повече...Единственото нещо, което временно ме успокоява е, че детето е още малко и не разбира"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Salvador.Усетих иронията ти. За съжаление си прав. Трябва да признаем, че И светът е тръгнал с всичка сила в посоката, която си описал. И как да е другояче след, като оная нация водена от идеята арийска на оня човек само 70 години по-късноима национален футболен отбор до 17 години, в който имената с алеманско звучене са...само 3.Иначе за брадъра: Шоу е. Пари са. Всеки търси продаваемото и конвертируемото. Разбираемо е. Осъзнавайки задълбочените проучвания на сценаристите и режисьорите на този формат си давам сметка, че са отсели най-вървежното към този момент. Е те точно това ме ужасява. Горе-упоменатите със сигурност по-добре от мен знаят днешния фолклор и за това ни снасят точно него, но пък в името на парите много лесно заложиха на карта нормалния човешкия облик на днешната младеж. Шоу беше и преди 7 години, когато в дебютното си предаване сценаристите на брадъра се постараха да вкарат младежи с всякакви характери, възпитание и разбирания, но всите до един представляваха реална извадка на тогавашната индивидуалност. И ако сега стремежът им е същия - значи е станало много страшно за тези 7 години време. Контрастът е чудовищно убийствен, а с риск да прозвуча крайно, сред сегашните съквартиранти дори има индивиди, които не само изглеждат, ами и мислят, като същества. Ако днешния Биг брадър е извадка - мноооого лошо, а ако се е превърнал в плац определящ модели на поведение - трябва да се забрани със закон.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
http://vbox7.com/play:f05597b592&start=184Прочетох коментарите.Радвам се, че все още има нормални хора."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Има два варианта. При първия приемаш, че това е "представителна извадка" и изпадаш в ужас.Във втория приемаш, че това са нарочно подбрани персонажи, защото "нормалното" вече не се търси, има конкуренциа на други тв формати и т.н. и че е съзнателно търсена провокация. Тогава ужасът е малко по-малък. Не знаем истината каква е. Заради което всеки един от двата варианта се възприема според собствените страхове, очаквания, последици от успехи и неуспехи, лунния цикъл и още няколко по-незначителни фактора, определящи личната нагласа и поглед към света, където накрая всичко се свежда до оптимизма или песимизма за бъдещето. Да не ме разберете погрешно-не агитирам да се гледа ББ, защото и аз самия не го гледам. Но шоутата са направени за удоволствие. Ако не ви харесва, това просто не е вашето шоу. Ни повече, ни по-малко. Никакви генерални изводи за живота, вселената и всичко останало не бива да се правят на база едно...шоу.
Коментар
-
Добре де... нали това "шоу" се издържа основно от реклами и СМСи. А и рекламите зависят от това колко е гледано предаването.Кой ги пуска тия СМСи?В крайна сметка, пак ще дойдем на моята... че 10-20% от хората са "хора", останалите са животни, интересуващи се само от боба, ’ляба и да Еба.Радвайте се, че сте в тези 20%, възпитавайте и децата си на култура, пък...каквото сабя покаже.Случайно се запознах лично с един от участниците в ББ, (той още не е влязъл), бяхме на една маса с голяма компания, имаше и италианец на масата. Та въпросния човек тъпчеше в устата на италианеца свинско ухо на скара и типично по байганювски му викаше - еж бе, еж, ухо, У-Х-О!Останалите около тях на масата доволно се кикотеха, а италианеца неразбиращо питаше жена си (българка) - какво е това и какво става...А аз се питах как съм попаднал там...За съжаление - да, представителна извадка е, колкото и да не ви се вярва!П.П. Не съм гледал ББ, но само от коментарите ви всичко ми е ясно
Коментар
-
Чакайте, това е представителна извадка на преуспелите по един или друг начин и според мен е горе долу вярна - футболист, педераст, моделка (а е и грозна), строителен предприемач, брокер. Иначе щеше да е малко по-различна ситуацията - 1 политик, 1 бизнесмен, 2-ма цигани с по 6 членно дете, 3-ма пенсионри, кифла в МОЛ, няколко безработни и т.н.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Иницииран от наш колега ще си позволя да поустна един цитат от друго място и друго време. 120 години по-късно...нищо по-различно.Така възниква един застрашителен свят-притча, в който невидимо нараства отчуждението и бездуховността. На преден план излиза необяснимото, абсурдът, онова, което не се поддава на логическо осмисляне, но деформира човека и обезценява живота му.A17DTС/S
Коментар
-
nikolovvd написа:Ако искаш да гледаш нещо стойностно, трябва да си плащаш. Ако не искаш да си плащаш - получаваш буламача ББ или нещо подобно.A17DTС/S
Коментар
-
geo_g написа:ББ, май се пообърках. За държавата и политиката ли говорим или за телевизия? Аз не намирам разлика? Дебил до дебила.......... и така до безкрайност.Най жалкото е, че независимо дали гледаме или не гледаме, са успели да ни го натрапят щом навсякъде се коментира.A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар