seninkn написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимата наближава ... въпрос за отоплението на къща
Collapse
X
-
seninkn написа:по предварително запитване към братовчед ми имаме съгласие да пуснем два кумина един от него и съществуващиятFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:seninkn написа:Банята и тоалетната са точно в средата на жилището, нямат външни стени и за това, при нужда има възможност за привързване на радиатор в нея, но е достатъчно топла и без негоFIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Мдам кеф е да е топла банята, особенно зимата, няма толко пара след душ и огледалото не се изпотява, няма нужда и от особенно силна вентилация и проветрение, което е и големия плюс, ако все пак не я отопляваш силно ти препоръчвам след ползване на бяната задължително оставяне на вратата отворена и хубаво проветрение, на вентилатора не разчитай, почти не върши работа, защото ако не проветряваш добре очаквай в дългосрочен план мухъл, плесен и всякаква флора по стени и таваниpunto HGT
Коментар
-
При мен котлето е някакво руско на поне 15г. От началото се монтира на малък комин на двуетажна къща и въобще не гореше, също така пушеше страшно много и в мазето нямаше влизане. Изхода на котлето е за по голям комин и затова най вероятно по изхода за комина можеш да се ориентираш кое ще ти свърши работа. На две камини на различни комини съм опитвал да връзвам два паралелно и става по зле от колкото с един.
Коментар
-
Много важно е котела да е многоходов иначе рискуваш да си дадеш парите на вятъра . Лично аз изхвърлих стария
котел и си взех камина 24kW българска на Голдън Файър и съм супер доволен - 180 кв. с две чувалчета пелети на 24 часа
и температура 24 градуса навсякъде в най-големите студове . Лошото на тези камини е че са супер капризни на гориво ,
но за сметка на това с доста прецизна електроника и много прилична цена . Успехkoce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
-
Котела е пиролизен Viesmann нямам идея колко ходов е и дали изобщо е . Грейко 20KW горелка ще му слагам, с идеята за слънчогледови пелети. От една страна се хващам за главата като почна да чета мнения за разни производители на пелети, от друга той пазара е поразпределен и освен ако няколко човека не направят комбина да си докарат отнякъде, избора в конкретен град (в случая Варна) не е чак толкова голям. Но тази година ще е набутвация, знам, позакъснял съм, догодина до края на месец май трябва да съм взел пелетите.
Коментар
-
И за какво са ти слънчогледови пелети? Аз изкарвам зимата с около 3.5 тона качествени дървесни пелети, които ми излизат макс 1600 лв защото все ги вземам на дребно. Един познат гори само слънчогледови, излизат му около 1200 лв и си мисли, че е на далавера, но гори 10 тона на сезон.
Котлето ми е Прити, а горелката самоделка и е без електричество и електроника (не завися от енегрото). Ако се наложи, мога да горя и дърва, но ще ми трябват поне 20 кубика. Сега работя по изолацията на къщата, защото доста от топлината се губи през стените - нямам външна изолация.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Взима си 10 тона слънчогледови обелки, в близкия цех за пелети му ги преработват на пелети и му вземат само за разходите, защото собственика му е познат, та му излизат дори по-евтино.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар