Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колега от Габрово за оглед на един джип?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега от Габрово за оглед на един джип?

Става дума за тази обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...k=a99l9qАко някой от Габрово се навие да огледа колата, интересуват ме следните неща: - Външен вид и състояние на интериора- Как пали, работа на двигателя- Състояние на съединителя- Състояние на климатика- Състояние на гумитеОсвен това искам да помоля да се направи и преглед на папката със сервизни документи и да се отбележат по-важните неща: - последна смяна на ремъци и ролки, платен данък - за какъв период, докога са валидни застраховките (ГО, евентуално Каско)А ако някой има опит и наблюдения за тези джипове или някакви забележки по конкретната обява, може да ги сподели в темата.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

От 3 години имам наблюдения върху това недоразумение. Не бих препоръчал, камо ли да си купя.Нито офроуда му е офроуд, нито роуда му е роудЗа три години се прецака педала на газта - нещо като потенциометър и скоростна кутия от по-едрите неща.Мисля че беше 2004г, взе го тогава за 15 бона... Кефеше ме да го карамр докато не се качих на истински джип - ни риба ни рак е.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз не съм ловец или рибар, макар че за този джип ме запали един съсед, който е точно ловец и рибар и редовно го юрка офроуд. Джип ми трябва, за да мога примерно понякога да стигна до места, на които с кола не мога, за да съм по-спокоен зимата и изобщо, за да не треперя при всяка по-голяма неравност. Освен това винаги съм си мечтал да гледам от по-високо на пътя и тъй като наближавам 50-те, е време да изпълня мечтата си, че то следва старост-нерадост . Конкретно тези Теракани много ми харесват чисто визуално, а аз никога не бих си купил кола, която не ми допада на външен вид. И цената им в момента е съвсем приемлива.

Коментар

А... при каране със 140 по магистралата е на 4 000 оборота и загрява...п.с. Каза че може да изказваме наблюдения от опит и го правя.За целите, за които ще го ползваш - става.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ще се опитам да отидем след обяд с един приятел да го погледнем.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar - супер ще е, ако успееш да го видиш. И специално обърни внимание на документите - какви по-тежки ремонти са правени, обслужване, платени данъци и т.н.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              А... при каране със 140 по магистралата е на 4 000 оборота и загрява.............
              Аз имам поглед върху Теракан, но автоматик 163 коня. Там има една система мисля, че беше овърдрайв и предавките са му прекрасни. На 2000 оборота е със 100км/ч, на 3000 оборота е със 150 км/ч. , което си е завидно за джип. Чак пък толкова да е къса ръчната кутия на 150 коньовия вариант. Възможно е, но при автомата така стоят нещата. Теракана е евтин за поддръжка, което си е атракция и не е маловажно. Знам, че на 150 коня дюзите са слабо място, но познат е сменял и нова ми каза че била около 500 лева, което не е скъпо. При 163 коня нямало проблем с дюзите. То е и до късмет, де.... И автоматика на Теракана е много здрав, при навременни смени на маслото. Никак не е лош модела даже за парите си според мен. Най важното е, че е с евтини части. Не е като да караш Мерцедес, Дискавъри, Тойота..... Там е страшно при ремонти. Като цени на частите е все едно да поддържаш Брава жтд-105, а караш джип все пак.
              Ситроен Ксантия HDI-110 +++
              Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
              Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Явно джипът от тази обява няма да е моят джип. Моят джип е някъде по пътищата, но още не знае, че е мой .Големи благодарности на всички, които се включиха, и специално за Vesko.t и NikMar!

Коментар

Вчера момчето което ми показа джипа ми даде един съвет и мисля, че е редно да го споделя: Купувай кола от богат з/о той не се свиди за поддръжка.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Богат-беден, работата е доста спорна. Само като ми каза, че "климатикът бил за пълнене", почти директно се отказах. Ми да го напълни, ако само това му е проблемът. Продава уж перфектно поддържан джип, а в разгара на лятото не му работи климатикът...NikMar, дължа ти почерпка!

Коментар

Working...
                    X