Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за перяща прахосмукачка/екстрактор !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за перяща прахосмукачка/екстрактор !

Здравейте, въпроса ми е по-скоро към занимаващите се с професионално пране на тапицерии на автосалони и подобни. Купих си професионален екстрактор втора употреба и нямам упътване за работата му а и в нета не намирам нищо. Интересува ме когато пера с препарат, слага ли се някакъв филтър за предпазване на мотора от засмукване на вода. Намерих илюстрация http://www.einhelltools.co.uk/pdfs/store/2129.pdf и има показани филтри, но през цялото време ли се използват, или само когато се чисти на сухо? Иначе има един поплавък(оградил съм в червено), който с покачване нивото на водата до допустимото, запушва входа на всмукване на въздух към мотора. Модела е EINHELL QUATTRO 20 AIRMASTER. Благодаря !
    Прикачени файлове

На външен вид прилича малко на Делонги Пента прахосмукачка. При нея там на входа на мотора се нанизва един дунапренов филтър при мокро почистване и хартиен -когато се ползва като прахосмукачка.
    Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Да колега, така е и дори видях в една обява и делонгито, май са едно към едно с айнхела. И на двете пише че са италиански, даже човека я продава на части, но не му се намирал филтъра.. Кофти е че филтъра при мен липсва. Мисля да си напрява филтър, но колко дебел трябва да е, че да не тормози мотора?

Коментар

По спомени дунапрена беше около 0.5 см. дебел и видимо с по-голями пори от най-обикновения. А също така на пипане се усеща по-твърд и груб - драскащ. Като работи с вода прахосмукачката филтърът винаги се мокреше от страната на входа на водата в кофата. Далеч съм от мисълта, че спира 100% от водата - според мен мотора би трябвало да е направен устойчив на влага, но колкото и да е - сигурно е вършел някаква работа... Делонги-то чистеше добре... ако переш седалките им трябва поне един ден хубаво слънце за да изсъхнат напълно. НЕ пери тавана ще съжаляваш после най-вероятно!
        Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

За филтъра сигурно (поне аз така си го обяснявам) е направен да спира твърдите частици като камъчета и прах, колкото и да са смесени с водата едва ли ги задържа всичките по дъното, защото вече изпрах една кола с прахосмукачката без филтър и беше натръпала малко пясък по полплавъка. Таван знам че се чисти с кърпа и разтворен амоняк във вода . Иначе виж какво намерих http://www.gloria94-bg.com/DeLonghi-...age=4&limit=10 . На външен вид айнхела и делонгито са идентични с минимални разлики да не кажа почти без такива. Ще рискувам с този филтър пък каквото стане.
          Прикачени файлове

Коментар

Това си е Delonghi Multivac M31, модел от преди 16-17 години, но все още е прахосмукачка-чук .Кофата като гледам е малко различна и бидона за препарат е вкаран вътре, а на мултивак-а се закача отвън.Нашата все още работи като змей, единствения проблем е, ни се скапа водната помпа 2-3 пъти и ни писна да я правим, сега мокря с една бутилка с дупки на капачката, и после смуча. Ползва се само за мокро чистене, така и не мога да намеря от доста години читави хартиени филтри и пластмасовата скоба която ги затяга гореhttp://mlb-d2-p.mlstatic.com/12155-M...2014-O.jpgТа - с 2 думи: - Тоя поплавък се повдига нагоре от мръсната вода и запушва входа на "смукалото" ако стане прекалено много водата в кофата.- Мотора НЕ Е водоустойчив, на мултивака отдолу до поплавъка има лепенка предупреждаваща да не се вкарва вода в дупката за всмукване.- Цялата кошница около поплавъка се покрива с чорапче от рехав твърд дунапрен, това е филтър за пяна - пази доколкото може да не влиза пяна в смукателя, но практиката ми е доказала, че дори и да влезе, мотора е достатъчно мощен да я прекара и издуха преди да е нанесла поражения. Ако не прекаляваш с препарата работи идеално и без тоя дунапренен чорап.- Хартиения филтър се слага само за сухо чистене, но не обира кой-знае колко, само големите боклуци. На втората снимка, на дупката на оребрената част трябва да има едно капаче с текстилен филтър който се пере, той обираше повечето от прахоляка. Не очаквай обаче чудеса, сглобката има места от които издиша и не минава през филтъра. Ще ги видиш когато се олееш с препарата и пяната мине през мотора и почне да избива по всички дупки на горната част с мотора Но като цяло - добра покупка, не вярвах, че има живи роднини моя звяр... в нас се ползва поне по веднъж на месец за пране на килими и дамаски. Повтарям се, ма наистина много корава машина

Коментар

Ами какво да ти кажа колега, взех машинката да пера с нея на частно. Дано не ме предаде, поне докато не я избия. Малкото филтърче го измих още като я взех, иначе за сухо чистене си имам друга прахосмукачка, с тази само пера. И защото много ме беше страх да не засмуче мотора вода, изпразвах кофата още на 1/3 от потенциала. Иначе и на мен ми хареса, сефтето ми беше вчера на една изгнила корса, която се ползва цял живот за работа - по седалките все едно ръжда бе текла, но след усилено пране около 3 часа човека не успя да я познае. пп. Като гледаш предпазителя на мотора на айнхела, прилича ли на делонгито, защото вече поръчах филтъра и дано да стане http://www.gloria94-bg.com/DeLonghi-...10Навява ме мисълта, че ще стане защото гледам и малкото филтърче в комплекта, което пък би трябвало да пасне на отвора за изход.

Коментар

Ами по снимките горната част е 1:1 с Делонги-то, филтъра трябва да стане според мен, освен ако диаметъра нещо куца, но това е поправимо/пригодимо. Единствената разлика между двете е в оранжевата кофа. При теб тубата за препарат е вътре в кофата, а при делонгито тубата е плоска и се закача отвън, може да видиш на първия линк от предния пост, дето е снимано малко в профил.Само за инфо, това колко вата е? Материалите? Пластмаса? Метал? Маркуча армиран ли е или обикновен гофриран? Делонгито е 1100W, бяла пластмаса, но това поне на снимките сивее, само боя ли е или е метална? Чудно ми е дали наистина е нещо различно и "по-професионално" или е просто само с различна кофа за мръсната вода... Тъй като модела е доста стар, преди ми се струва да е имало наистина разлика между домашна и "професионална", а не като днес, дето всеки уред за повече от 100 лева е "професионален" :D :D :D

Коментар

Също е 1100вата, Made in Itali (вече дали само мотора е италиански незнам) маркуча е обикновен, просто е сив. Помпата прави много силно налягане уж по данни 6 бара и казанчето за препарата е 4 литра. По-скоро айнхел са копирали от делонгито

Коментар

Благодаря и на двама ви за помоща . Ей го на, ще стане, ще му мисля някакво захващане
                    Прикачени файлове

Коментар

По принцип, оригиналния захват е с една самозатягаща се пластмасова скоба, на принципа на тея металните, за бидоните с големи гърла, но тази скоба се счупи при нас на първите няколко слагания. Чорапчето-филтър се нанизва до над трите чопчета (оградени със синьо на снимката ти и после се пристяга със скобата над чопчето, за да не се изхлузва надолу. Както ти писах, нашата скоба се счупи почити веднага и от както се помня, го затягам с един дебел мостов кабел :D по майсторски :D :D: Dedit: оригиналния филтър не е зашит от долу, като тръба е
                      Прикачени файлове

Коментар

Захващането е лесна работа и със сезал пак ще стане, иначе със скоба като тая пак е решение http://www.shop.bg-maistor.com/skoba...ineniya-detail

Коментар

Най-чисто решение е да го захванеш със свинска опашка за многократна употреба.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Всичко засега е чук. Сега остава само да правя клиентите щастливи. Колегите от Пловдив могат да се възползват от остатъка на лятото за пране, но всичко това вече в друга обява, че ще ме предупредят. Лек ден и благодаря на отзовалите се за помоща

Коментар

Working...
                            X