Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВНИМАНИЕ! Нови камери по пътищата.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    sharpradi написа:
    По пътя от Стара Загора към Казанлък има на две места.Първото място е след разклона за с.ЯгодаВторото място е до бензиностанцията преди Казанлък.Бъдете внимателни там.
    Преброителни са и двете - камери за пет цифрени суми не се слагат на места където няма кьорав човек, видео - наблюдение и прочее.......тъпаци са от кат, но не чак толкова......
    1. На мен ми изглежда изключително нелогично да се инвестира в 500 камери за "броене на трафика" (тези камери не носят никакъв приход), и да не се инвестира в почти същите по цена камери за скорост, които биха се изплатили за една седмица.2. Знам от сигурен източник, че т.нар. "преброителни" камери НЕ СА за броене на трафика. Служат за най-обикновено проследяване на ВСЯКА кола по ВСЯКО време. Сяда съответния служител на компа, набира ти номера, и вижда по кое време накъде си пътувал, къде ти е колата в момента (последната камера през която си минал) и т.н.3. Няма логика "преброителни" камери, които работят ПОСТОЯННО да са със светкавици? Кога ще да светва тая светкавица - на всяка кола ли? Или ще свети постоянно? Аз допускам, че "светят" в невидимия спектър, примерно инфрачервения, за да снима камерата през нощта и да не заслепява водачите.4. ВСИЧКИ камери от новия тип са монтирани на места с ограничения в скоростта. Досега съм видял поне 20-тина, и всички са били точно на такива места.Остава да изчакаме да ги включат и ще стане ясно. Аз засега профилактично намалявам на всяка такава камера.

Коментар

Има на магистрала тракия, около 10-ти километър на един баир. Няма никакво ограничение там. Тия камери са поредният БИГ БРАДЪР, за който някой прибра няколко милиона.
      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Айде стига с тия светкавици... Минавам няколко пъти с много над ограниченията и няма никакви светкавици. Датчик за движение е това, което си мислите, че е светкавица.И да повечето работят, ако се вгледате в "светкавицата" ще видите премигващ зелен диод.

Коментар

Тези, които са по пътя Сф-Вр им висят отстрани навити кабелите, може да давате газ все още :D
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

vital написа:
            Айде стига с тия светкавици... Минавам няколко пъти с много над ограниченията и няма никакви светкавици. Датчик за движение е това, което си мислите, че е светкавица.И да повечето работят, ако се вгледате в "светкавицата" ще видите премигващ зелен диод.
            Като сложиш малко повече камери може и да разбереш диодите в кой спектър светят и как изглежда датчик за движение. Ти си минавай с много над ограниченията щом можеш да си плащаш, то ще се чуе като има нещо.
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Immortal написа:
              ФЕРАРИСТ написа:
              sharpradi написа:
              По пътя от Стара Загора към Казанлък има на две места.Първото място е след разклона за с.ЯгодаВторото място е до бензиностанцията преди Казанлък.Бъдете внимателни там.
              Преброителни са и двете - камери за пет цифрени суми не се слагат на места където няма кьорав човек, видео - наблюдение и прочее.......тъпаци са от кат, но не чак толкова......
              1. На мен ми изглежда изключително нелогично да се инвестира в 500 камери за "броене на трафика" (тези камери не носят никакъв приход), и да не се инвестира в почти същите по цена камери за скорост, които биха се изплатили за една седмица.2. Знам от сигурен източник, че т.нар. "преброителни" камери НЕ СА за броене на трафика. Служат за най-обикновено проследяване на ВСЯКА кола по ВСЯКО време. Сяда съответния служител на компа, набира ти номера, и вижда по кое време накъде си пътувал, къде ти е колата в момента (последната камера през която си минал) и т.н.3. Няма логика "преброителни" камери, които работят ПОСТОЯННО да са със светкавици? Кога ще да светва тая светкавица - на всяка кола ли? Или ще свети постоянно? Аз допускам, че "светят" в невидимия спектър, примерно инфрачервения, за да снима камерата през нощта и да не заслепява водачите.4. ВСИЧКИ камери от новия тип са монтирани на места с ограничения в скоростта. Досега съм видял поне 20-тина, и всички са били точно на такива места.Остава да изчакаме да ги включат и ще стане ясно. Аз засега профилактично намалявам на всяка такава камера.
              Принципно за 1 е така, но все си мисля че камерите който не са за заснемане и скорост са доста по евтини от тия за скорост.....Тази камера на Ягода специално не знам дали е точно със светкавица, вчера ходих от СТЗГ до Габрово към 5 следобед, и се връщах към 10 вечерта.......на отиване спрях и я огледах......коренна разлика от камерата за скорост......трудн е да се каже че има уред и за заснимане и за светкавица и прочее в тая кутийка.......на прибиране по тъмното минах с поне 130......никва реакция на светкавица не се появи......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Загледайте се в настилката преди камерата.Има монтирани и някакви датчици вероятно отдолу.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                  vital написа:
                  Като сложиш малко повече камери може и да разбереш диодите в кой спектър светят и как изглежда датчик за движение. Ти си минавай с много над ограниченията щом можеш да си плащаш, то ще се чуе като има нещо.
                  Ай дан са намесвам аз за видео.. простотии. Тези камери нямат радари! Могат другите работи
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Tornado написа:
                    Загледайте се в настилката преди камерата.Има монтирани и някакви датчици вероятно отдолу.
                    Индукционни намотки. Поставят се на около 8мм дълбочина в асфалта. Има ги преди всички стационарни камери в Германия (Induktionsschleife).
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

veselin10 написа:
                      Ай дан са намесвам аз за видео.. простотии. Тези камери нямат радари! Могат другите работи
                      И кой е казал, че имат радари? Не е нужно да има радар в една камера, за да мери скорост.Прави ти две-три-четири последователни бързи снимки, софтуер ти изчислява скоростта, изпращат ти снимките и си готов.Радари от типа на тези, дето те засичат полицаите не са нужни.И с обикновена WEB камера мога да ти засека скоростта, стига да имам подходящия софтуер.И не е нужно софтуера да е в камерата, може да е на майната си (да не се бърка с Пловдив).

Коментар

Не е въпроса мога ли да ги плащам, а че няма как да ме глобят с тези камери/датчици или т.н. Като наслагат и табелите за автоматични броячи ще се успокоят всички.

Коментар

Това са трафик камери пак го казвам. Поне тези дето знам, са на места без ограничение в скоростта. Друг е въпросът дали няма да играят ролята на засичане по средна скорост за даден участък. Другото което е, че се готвим за ТОЛ такси, как си мислите ще се осъществява контрола? И не само ТОЛ такси - винетки и др. простотии?
                          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Някой ако е ходил в Унгария да каже как се осъществява контрола. Има си винетки - плащаш си и си пишеш регистрационния номер. Ако не си платиш след първия прелез, където има точно такива камери те прихващат и после те гепват със слънчогледите.
                            FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

В Румъния винетката също е въвеждане в регистър, а не малоумен стикер.
                              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Според ТОВА все пак са за системата за преброяване и анализ на трафика." Чрез измерването на трафика по пътната мрежа се доказва целесъобразността на извършените строително-монтажни дейности и устойчивостта на проектите във времето."Тия съвсем за малоумни ни взеха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!В тази статия за старите 120 камери се казва, че предстои и нов такъв проект. Явно това са новите камери от новия проект.Определено се казва в статията, че камерите мерят и СКОРОСТ, като обаче се твърди, че данните щели да се използват само за "статистически цели".А да видим...http://www.capital.bg/politika_i_iko...vtomatizirana/

Коментар

Working...
                                X