Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

УВ лампа за аквариум

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Зеленясването на водата щом го е имало, когато е имало и UV лампа, не значи ли, че тази лампа не е вършила никаква работа? Тя не трябва ли да убива точно тези едноклетъчни? Или поне организмите, с които те се хранят. Никога не съм ползвал такава и не са ми много ясни.Аз преди имах един аквариум в стая с южно изложение и ми се получаваше зеленясване, макар аквариумът да беше в дъното на стаята и да нямаше досег със слънчевата светлина. После го сложих в северна стая и зеленясването спря тотално. Така че това може и при теб да е играе роля.Както и да е. Нещо друго - ако аквариумът няма изкуствена светлина, както се разбира от последния пост на автора, все едно нямаш аквариум. Дори само риби да гледаш, без растения, пак си трябва лампа, за да им се любуваш. На естетсвена светлина цветовете им са съвсем различни. Съветът ми е да сложиш един daylight, а и да си вземеш по-голям аквариум, както посъветва колегата по-горе.
    Alfa 147 JTD 115 hp
    ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

    Коментар


      #17
      Зеленясването го имаше преди да сложа лампата, след лампата водата става кристално чиста. Аквариума стои точно в южна стая до прозореца, но винаги има спусната щора.Имам идея за по голям, но трябва да намеря кой да ми изреже стъклата на машина. Този в момента ми го рязаха в една фирма където прави дограми и стъклата не са оформени по края и не ме кефи.

      Коментар


        #18
        риби

        Ето тук има едни модел крушки http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/uv...lizatori-26576
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #19
          Няма смисъл от тези лампи, проблема със зеленясването е друг.Пробвай да сложиш някаква преграда м/у прозореца и аквариума така, че да няма много слънчева светлина, купи си някакво осветление, препоръчвам ти комбинацията от пури Sylvania Grolux и Sylvania Aquastar, комбинацията е класика и е подходяща както за растения, така и за риби , свети по 8 часа на ден, не повече. С храната трябва да се внимава, както и почни да сменяваш повече вода, както казах поне 60% всяка седмица, пробвай я тази рецепта сигурен съм, че нещата ще си дойдат на място, но преди това направи едно почистване на аквариума и се отърви от зелените водорасли Няма да е лошо да засадиш и някое бързо растящо растение, което да се храни с излишната органика за да не се дава възможност на водораслите да избояват.п.п. моя аквариум също е в дъното на южна стая, щорите ги вдигам за да може да влиза светлина за саксийните растения, пък нямам една точка от водорасли в аквариума си Няма да е лошо да се позачетеш малко в специализираните форуми за акваристика, пълно е с инфо, при това на готово без да се налага да питаш някой, обърни внимание на темата за "азотния цикъл" в един аквариум.
          punto HGT

          Коментар


            #20
            Зелени водорасли и зелена вода нямам, не знам защо си мислите, че имам проблем. Проблема е, че изгоря лампата и ако тръгне да става зелено няма какво да включа Сома който гледам до колкото знам се грижи точно за зеленото, като прахосмукачка минава навсякъде щом стане тъмно.Явно ще се наложи да обиколя няколко магазина с изгорялата лампа за да си намеря за зор заман.

            Коментар


              #21
              риби

              Снимай е и е сложи тук
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

              Коментар

              Working...
              X