Искам да попитам дали на фиата вратата се нуждае от уплътняване, за да свирят по-добре колоните във вратата. Примерно да взема една битумна лента, 7.50 на 10 м, и да я миня цялата, ако има някакви отвори? И примерно да взема един силикон за стъкла и между ламарината и говорителя да уплътня със него? Или някакъв друг да взема, за да се получи по-добър ефекта от музиката?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уплътняване на говорители?
Collapse
X
-
Колега ти за едни тонколони изписа 5 теми и сума ти нещо.Ама като не разбираш поне слушаи какво се пише тука.Първата ти грешка е че си сложил предни колони не по размера.По принцип фиата не свири добре.Няма динамика и с оригиналния размер колони 5 по 7" а ти си сложил по малки.......И ся се чудиш как да ги накараш да свирнат.Ми няма да стане.И златна изолация да слагаш.......се тая.Второ сложил си 13ки отзад.Голяма грешка.Стават две до тук.Третата е самия ти плеър.До колкото разбрах е ЛГ.За да свирне едно браво/а е нужно(без изолации и тем подобни):предни:http://aval-bg.com/1838/Hertz+DCX+57...p/306004или компромис задни:http://www.technomarket.bg/products/...ny-xs-gt6928и не без значение е самия плеър:Сони или ПайнерВ момента каквото и да ги правиш предните,те винаги ще ти пускат среди и високи в границата над 200-400Hz.За да свирне добре горе долу при тази конфигурация която имаш ти трябват елипси отзад за да подпрат всичко и да излезне динамика.Уви при фиат браво/а динамиката от едни елипси не са толкова фрапиращи от колкото при някои други автомобили,но пак е задоволяващо.Мисля че бях изчерпателен и повече от това няма как да ти помогна.Вече за акъл почвам да ти броя бирите които имаш да черпиш.......... П.С.Това е при условие че не мислиш да надграждаш по нататък със субуфер.Ако мислиш по нататък да надграждаш ти трябва друга задна линия:http://www.technopolis.bg/bg/Car-spe...24I/p/306006и смяна на плеъра задължително.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
tomazo написа:виждам ,че разбираш препоръчай плеър ама да има и cd ot 399 до 450 примерно :DFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
http://www.alpine.bg/p/Products/cd-h...de-178btтоя алпин си харесах ама ... тия пайнери не им ли падна качеството ? то къде ще дам 400 там са и 500 ,сегашния ми пайнер е топмодел от 2006-та ама вече изпича дисковете и ми трябва нещо по удобно с усб ,музика през телефона и т.н. тия дискове и бз тва само целя пешеходците с тяхфиатче Браво 2.0
Коментар
-
Колега извинявам се че спамим темата,но за еднодинов плеьр ли говорим или за двудинов????.На ALPINE плеърите не стават за перфектно озвучаване.Свирят хубаво но имат няколко косура.1во.при усилване след 23-25 ниво пускат флат сигнал.Лоуда изчезва а звука става л..йна с извинение.2ро.много често явление е появята на консумация и изтощаване на акумулатора3то..много сложно меню за настроика и никакви поднастроики на звука4то.....и т.н.Щом скачаш на такива скъпи плеъри,се обърни към колеги в наи близкия озвучителен център,за да останеш доволен и с хубава музика.Както споменах по горе ако в автомобила нямаш необходимите тонколони.....ще си имаш просто един скъп плеър.Нищо повече.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
имам си колони хубави и 2 усилвателя .Въпросът е че сегашният ми плеър беше някъв топмодел 2006-7 а Pioneer .той си свири чудесно ,само че само дискове и почна да ги изпича :D .Alpinе не съм имал досега по скоро заради подсветката ми хареса аз затова питам да си взема нещо с флашка и кабел за телефона ,явно ще трябва да се ходи на място да се пробва .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Знам, че скъпото прави качеството, но минах тънко като цяло. Да, 13-ките отзад не са добър избор. Вече разбрах. Иначе за 16.5 във вратите не мисля, че са лош избор. като цяло аз скъсах и онзи пухкавия парцал зад колоните, и отстрани покрай тях има разстояние отвори. Мисля, че ако затворя всичко и ги уплътня, ще подобря с едни 10% звука като плътен бас. Мисля да направя компромиса с горе посоченото сони, а СД-то е LG 500UR. Лично много си го харесвам. Изглежда добре, два цвята, не смятам, че е слабо. Харесвам го, но сравнения не мога да правя, понеже не разбирам.Кажете ми къде да намеря тази битумна лента Битуселф, понеже с нея предлагат да се направи уплътняването. В града ми няма такова. Дайте сайт, от който да я поръчам? Цъкнете линкаТук намерих някакви ленти, ама не знам дали ще свършат номера.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
tomazo написа:http://www.alpine.bg/p/Products/cd-head-units19/cde-178btтоя алпин си харесах ама ... тия пайнери не им ли падна качеството ? то къде ще дам 400 там са и 500 ,сегашния ми пайнер е топмодел от 2006-та ама вече изпича дисковете и ми трябва нещо по удобно с усб ,музика през телефона и т.н. тия дискове и бз тва само целя пешеходците с тяхFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
qnkov написа:Знам, че скъпото прави качеството, но минах тънко като цяло. Да, 13-ките отзад не са добър избор. Вече разбрах. Иначе за 16.5 във вратите не мисля, че са лош избор. като цяло аз скъсах и онзи пухкавия парцал зад колоните, и отстрани покрай тях има разстояние отвори. Мисля, че ако затворя всичко и ги уплътня, ще подобря с едни 10% звука като плътен бас. Мисля да направя компромиса с горе посоченото сони, а СД-то е LG 500UR. Лично много си го харесвам. Изглежда добре, два цвята, не смятам, че е слабо. Харесвам го, но сравнения не мога да правя, понеже не разбирам.Кажете ми къде да намеря тази битумна лента Битуселф, понеже с нея предлагат да се направи уплътняването. В града ми няма такова. Дайте сайт, от който да я поръчам? Цъкнете линкаТук намерих някакви ленти, ама не знам дали ще свършат номера.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Ето как го направих аз, с битумна лента. Около 2 мм е. Не знам само дали не съм затворил и нещо, което не трябва. Като цяло като затворих и пуснах музиката, баса беше по-плътен, но пък се загуби ефекта от вибриращо табло и странично огледало. Сега пък ми трябва усилвател или по-мощен говорител във вратата.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар