Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ел. табло

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По желание на автора на темата и заради това, че отново тука е на път да се получат скандали, след няколко часа ще заключа темата.Оставям време за последни изказвания...Един съвет към автора - щом търсиш съвет, някак си не е правилно да спориш за правилността му с този, който го дава.Щом знаеш толкова много, защо изобщо питаш????Форумът е публично място и може да получиш както правилни, така и неправилни съвети. Такива, които ти харесват и такива, които не. Приемете това най-сетне бе хора!
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
      По желание на автора на темата и заради това, че отново тука е на път да се получат скандали, след няколко часа ще заключа темата.Оставям време за последни изказвания...Един съвет към автора - щом търсиш съвет, някак си не е правилно да спориш за правилността му с този, който го дава.Щом знаеш толкова много, защо изобщо питаш????Форумът е публично място и може да получиш както правилни, така и неправилни съвети. Такива, които ти харесват и такива, които не. Приемете това най-сетне бе хора!
      Питах как да свържа гребен и кабел заедно. Това ми беше първия пост. На този въпрос търся отговор, а не как се свързват ДТЗ.ДЗТ-тата знам как да ги свържа, знам, че инсталацията тр. да е трипроводна и т.н.Няма да сложа една ДТЗ и след нея 15 предпазителя, защото един уред като даде утчка целия апартамент изгасва. И когато това стане вечер, става неприятно.
      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Re: Въпрос за ел. табло

vgeorgiev написа:
        Здравейте,Имам един ред предпазители. Всички са закачени от долната си страна с гребен. Главния е най-вдясно. Захранен е отгоре.Как мога да свържа кабел след главния предпазител ?Как може да се стегне гребена и един кабел в АП ?
        Ако пъхнеш само кабел заедно с шината няма да можеш да го стегнеш както трябва.Нужна е площ за затягане.Взимаш парче 2,5 квадрата кабел,заголваш го малко повече и го прегъваш на две.Пъхаш го заедно с шината и стягаш.Това е съвет от мой познат ел.техник,които има фирма и се занимава с инсталациите на хотели по черноморието от дълги години.Така се правело за да отделиш кръговете на осветлението от контактите.Ако ти падне главния предпазител да ти остане осветление.Теглиш кабел по начина който споменах и слагаш за главен 25А и после нареждаш осветлението на стаите.Успех колега.
        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Re: Въпрос за ел. табло

vgeorgiev написа:
          Здравейте,Имам един ред предпазители. Всички са закачени от долната си страна с гребен. Главния е най-вдясно. Захранен е отгоре.Как мога да свържа кабел след главния предпазител ?Как може да се стегне гребена и един кабел в АП ?
          Здравей колега,Купи си един предпазител с двойна клема и няма да имаш проблем със стягането на гребена и допълнителния проводник.
          Прикачени файлове
          Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
          Chevrolet Aveo

Коментар

vgeorgiev написа:
            защото един уред като даде утчка целия апартамент изгасва. И когато това стане вечер, става неприятно.
            Само ще вметна, че това е една от причините да не се слага ДТЗ на осветлението. Това разбира се ако искаш да правиш всичко по книга.Ако си имаш свои интерпретации, то може да правиш каквото си искаш.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

naskobg написа:
              Функцията на предпазителя е да пази кабела. За това кабел се свързва ВИНАГИ след предпазител - това не е остроумно или каквото и да е там. Колкото до дължината на кабела - ами в един апартамент от значение е когато е захранен с 12 В, с 220 В не е от такова значение и пак зависи от консуматора.С Косинус фи ме разби. :D Но каквото и да говорим, кабел се свързва след предпазител.
              Понеже виждам, че отново продължаваш, я ми кажи гребена кое АП го пази? Ако вържем една крушка от 40W на 10-квадрата кабел и той е дълъг 1-метър дали крушката ще може да натовари кабела да почне да грее..... и да има нужда от защита. Сега предполагам малко е трябвало да стоплиш водата и вече да ти е ясно, че няма да ти изгори къщата ако вържеш кабел директно след главния АП.Въпроса беше зададен много ясно, автора отново написа какво иска да знае, всичките всезнайковци започнахте да давате акъл и да се правите на голямата работа.Също така не е лошо да вземете малко да прочетете как се изчислява какъв кабел да се полага.... преди да се смеете. Не говоря за апартамент а по принцип. Защото когато съм писал за косинус фи....... никой не знаеше за какво табло се говори.А това пък за 12V и 220V въобще няма да го коментирам. Явно въобще не си наясно.

Коментар

BO написа:
                vgeorgiev написа:
                защото един уред като даде утчка целия апартамент изгасва. И когато това стане вечер, става неприятно.
                Само ще вметна, че това е една от причините да не се слага ДТЗ на осветлението. Това разбира се ако искаш да правиш всичко по книга.Ако си имаш свои интерпретации, то може да правиш каквото си искаш.
                Съгласен съм. Не се изразих правилно. Осветлението е на два кръга и няма ДТЗ.При една ДТЗ недостатъците са няколко според мен:- при утечка на един от консуматорите започва голямото търсене на причината. Някой готов ли е да си размести фурната (особенно ако е вградена), за да разбере дали проблема не е там.Пералня, хладилни, абсорбатор, ПЦ, или дали пък ТВто няма утечка през кабелната и т.н. Затова ще направя всеки кръг контакти с АП и ДТЗ. Бойлера и фурната също през ДТЗ комбинирана с АП.
                04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                  BO написа:
                  vgeorgiev написа:
                  Съгласен съм. Не се изразих правилно. Осветлението е на два кръга и няма ДТЗ.При една ДТЗ недостатъците са няколко според мен:- при утечка на един от консуматорите започва голямото търсене на причината. Някой готов ли е да си размести фурната (особенно ако е вградена), за да разбере дали проблема не е там.Пералня, хладилни, абсорбатор, ПЦ, или дали пък ТВто няма утечка през кабелната и т.н. Затова ще направя всеки кръг контакти с АП и ДТЗ. Бойлера и фурната също през ДТЗ комбинирана с АП.
                  Това с утечката и търсенето съм го играл много пъти. За това просто споделям как се прави по принцип. Нали имаш предпазители. Осен ако не са стотици.Но при няколко предпазителя просто сваляш предпазителите, пускаш защитата, вдигаш един по един предпазителите и гледаш кръга, който ти събаря защитата с активирането на предпазителя.Но както каза - имаш си идея, лошо няма. То вместо предпазители можеше да сложиш и ДТЗ с предпазител вместо всеки АП. Аз лично не бих взел мост с един кабел ръгнат в едно място със шината. Не малко проблеми ще ти създаде този вид тъпотия. И не малко съм оправял в следствие на такива изпълнения. Само малко да грее, то се започват с извънземните.По-добре си сложи просто още един предпазител на шината и от изхода му дръпни проводника за долния ред.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Темата е изчерпана според мен вече...
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                    X