gamma написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лошо миришеща пералня
Collapse
X
-
FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
-
Вместо да се ползва оцет или друго миризливо нещо, което разтваря котления камък, защо не ползвате препарат за почистване на кафемашини или ютии ? Оцета реагира доста силно с алуминий и мед, а нагревателите са обикновено в медни тръби и ще се скапят бързо. Специализираните препарати щадят детайлите ккоито трябва да се почистват.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Кажи го на 12 годишната ми кана с открит нагревател, която от 12 години я чистя редовно с оцет и още не се е скапала. Също и пералнята, дето вече е на 11 години, и кафе машината, която ще стане скоро на 3 години. Оцетът не е чак толкова силна киселина, че да унищожи всичко по пътя си, освен това не я слагаш в промишлени количества. И мерси, ама 5 лева за препарат за почистване на кафемашини или ютии не давам. Като сметна, ще ми излезе по-евтино след 2-3 години да си взема нов уред.Иначе това може да не реши проблема с миризмата, според мен трябва да се чисти филтъра редовно и да се оставя вратата отворена.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Е кат си хвърляш вътре чорапите ,на какво очакваш да мирише? Боби,таз твоята пералня е от "модерните" я виж из ръководството дали няма самопочистване на барана или нещо от тоя род.От техника дето ни ремонтира старата пералня знам ,че се почиства и със белина за автоматични перални.Пълниш директно в барабана и пускаш дълга програма на макс градуси.
Коментар
-
Колега,В Метро има течен препарат за почистване на перални и на него е описано как се ползва. По спомени на най-дългата програма с най-високата температура.На препарата пише Mr. Beckmann и има нарисувана пералня. В къщи сме много доволни от него.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Преди години и аз бях пуснал същата тема, тогава си реших проблема с препарата от МЕТРО.Бях пуснал и снимка даже.Сега пак понамирисва чат-пат - пускаме й по един цикъл с почистваш препарат и се успиват нещата.Наистина проблема е от ниските температури, на които се пере - завъждат се плесени, които не могат да се унищожат при 40 или даже 60 градуса.Майка ми пере винаги на много високи температури, вярно - доста дрехи е съсипала през годините, ама така си е свикнала жената, заради едно време като нямаше хубави прахове. Е, нейната пералня никога не е замирисвала.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Аз имам същата пералня. Държа вратичката отворена и нямам проблем. Всички температури под 60 градуса се водят ниски, когато иде реч за пране.Между другото в ръководството точно на тези перални (като нашите демек) пише веднъж месечно да се пуска един цикъл на най-горещата възможна температура. Естествено пералнята трябва да е празна. Не че го правя, но го помняП.П. Същото трябва да си го направил и когато си я купил. Изрично пишеше коя програма да се пусне преди първо ползване. Същата тряба да се пуска всеки месец! Температурата беше около 90 градуса. Не помня вече 90 или 95 бяха градусите.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
BO написа:Добре де, на каква температура перете?40 градуса спада ли към ниските температури?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
На етикета на цветните дрехи пише макс 30 градуса, така че всеки сам си избира - или миришеща пералня или побелели дрехи Както казах препарата от лидл върши работа, дори след него леееко миришеше на белина/хлор. Drum Clean програмата е 3ч и 30мин на 60С.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Аз съм с LG и винаги след пране я оставям с отворена врата за една вечер. Но като ги позабравя да кажа за 2-3часа и някой материи не миришат на омекотител, за това като я забравя директно я пускам пак. Пера само на 40 градуса, но сега като чух за паразитите ще и пусна едни 95 да се попарятFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар