Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лошо миришеща пералня

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лошо миришеща пералня

От известно време пералнята ми смърди на умряло. Няколко поредни пъти слагах Калгон, пробвах и с лимонена киселина, но продължава да мирише гадно...С какво да я почистя? Изключвам разглобяване
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Почисти филтъра преди помпата за източване. Там се събират мизериите.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Колко годишна е колега......?Моята старата миришеше и не переше вече добре та я смених......14 годишна беше......ветеран.....хихи
      FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

В момента има едни препарати за чистене на перални в Лидл, вършат работа. Моята пералня има програма "Drum Clean" и препарата върши работа. Ако няма специална програма май трябва да се пусне на 60С.http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action...etail&id=23862
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

galinchooo написа:
          Колко годишна е колега......?
          Пералнята е на четири години, ей такава (ако има някакво значение):
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

След многократно използване на "Калгон" и лимонена киселина,но без очаквания ефект,купих от "Била" течен препарат за почистване на перални и ефект наистина имаше.Не му помня заглавието,но друг не съм виждал в магазина.А котления камък го премахва като на реклама-намазваш,изплакваш и готово.
            Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
            ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Не знам, защото никога не съм имала този проблем - оставяй вратата на пералнята отворена, за да нямаш този проблем.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Вратата отворена и веднъж в месеца перем хавлии и кърпи на 80 градуса. Прането със студена вода, с новите прахове, води до мухъл и подобни.
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

перална

Може и без кърпите на къса програма на 80 градуса
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

добавям, на 95 градуса с една бутилка оцет.

Коментар

От 30 години ползвам като добавка натриев фосфат, слагам го с праха като се перат работните ми дрехи. Ефектът е страхотен.
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

ele написа:
                        добавям, на 95 градуса с една бутилка оцет.
                        По-подробно може ли?
                        muns61 написа:
                        От 30 години ползвам като добавка натриев фосфат, слагам го с праха като се перат работните ми дрехи. Ефектът е страхотен.
                        От къде го взимаш?

Коментар

Ами изсипвам една бутилка оцет в барабана, слагам я на 95 градуса и я пускам. Няма значение програмата, необходимо е един път да загрее водата. Това ми го каза преди време един техник - беше се запушил филтъра и не можа да го изкара заради котления камък, и да не го счупи, я пусна така за десетина минути - след това нямаше проблем да издърпа филтъра. Та той ми каза или да слагам в отделението за омекотител оцет при всяко пране, или да я пускам от време на време с една бутилка оцет в барабана на 95 градуса.

Коментар

По принцип съм чувал доста оплаквания при използване само на течни препарати за пране.И нашата беше почнала да мирише и след гуугъл и бгмама нещата се изясниха
                            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

От опит сме стигнали до убеждение че истината за почистване е на фирма HEITMANN купува се от Метро и върши работа.Надявам се че няма да се сметне за реклама.За повече инфо на ЛС
                              Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

Working...
                              X