Аз продължавам пък. Хахах На мен ми е интересно, колегата от колко време се занимава с това. Понеже говори така категорично кой колко е некадърен. Това с което аз се занимавам, съм го учил 5 години и го работя над 10 и имам още много да уча
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема за българските абсурди.
Collapse
X
-
@tambuhtaneca Точно с това ти изказване за "хакването" на НАП си проличава колко IT специалист си. Конкретно "изтеклите" данни на НАП не могат да се придобият с неоторизиран достъп отвън. И предвид, че знам какво има в цялата база и колко е стара - мога смело и отговорно да твърдя, че има 2 начина тази база да се окаже в "антихакерската" хакерска фирма. И двата начина са 100% възможни за разлика от "хакването". Бих ги споделил, но за да образовам някого допълнително - обикновено искам непосилни суми като заплащане.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
plamendor написа: Преглед на мнениетоТук нещо се спори за пари, професии, заплати.....хм, пък карате фиати.Нещо не се връзва.
Какво като караме Фиат? И главния директор на Ферари (или някой от бившите) по едно време имаше Фиат (Пунто май беше).
Коментар
-
plamendor написа: Преглед на мнениетоТук нещо се спори за пари, професии, заплати.....хм, пък карате фиати.Нещо не се връзва.
Въпрос на приоритети, вътрешни възприятия и усещания приятелю, а предвид обстоятелствата, че масовият българин е подвластен на показността е нормално да не ти се връзват "нещата"...тук.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Поръчвам си аз на черния румънски петък една полирмашина. Чакам. Минават три седмици и получавам съобщение, че е изпратена машината. Разбира се, обаждам се веднага да им кажа, че след три седмици моля моля, не ща. И идва и абсурда. Вместо да кажат на куриера да им върне пратката, понеже ей сега я е взел и най-малкото е в същия град, служителката казва 'Ами като получите смс от куриера се обадете и кажете че отказвате пратката'. Понеже я домързя да вдигне телефона пратката се разхожда между градовете, гори се гориво за нея, пренася се от работници от бус в склад и обратно и пак така.
Коментар
-
Ето е водата в Перник която тече 10 години в реката
Изглежда чиста или поне за промишлени цели може да се ползва .
https://www.google.bg/maps/@42.60363...=bg&authuser=0
това е на градската магистрала
Коментар
-
Kay_ написа: Преглед на мнениетоАз продължавам пък. Хахах На мен ми е интересно, колегата от колко време се занимава с това. Понеже говори така категорично кой колко е некадърен. Това с което аз се занимавам, съм го учил 5 години и го работя над 10 и имам още много да уча
Иначе изобщо не се смятам за някакъв в този сектор, тъй като се знанимавам от скоро, но с технологиите, които има - спокойно можеш и без да пишеш SQL заявки и т.н. има Spring, има Hibernate, има Lombok....FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Ето една безумица този път на ЕК
https://m.24chasa.bg/avto/article/8011021
Решили да следят колко ти гори колата
Ами като не е поддържам както трябва ще гори много и кой е виновен производителя ли
или че неми се дават пари .за ремонт ами ако нямам например
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоЕто една безумица този път на ЕК
https://m.24chasa.bg/avto/article/8011021
Решили да следят колко ти гори колата
Ами като не е поддържам както трябва ще гори много и кой е виновен производителя ли
или че неми се дават пари .за ремонт ами ако нямам напримерFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Примерно обвързват ти данъка с годишната консумация на гориво и това е. Абсолютно логично и честно за мен. Караш повече, по-неикономично, замърсяваш повече, амортизираш инфраструктурата повече и е логично да плащаш повече.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
То достатъчно консумацията на гориво е обложена с такси и прочие имаш акциз и 20% ддс.
2 са нещата по които да ти се наложат такси - това е пробега, щото колкото повече караш, толкова повече амортизираш пътя и другото е изпусканите газове, на които може да се наложи екотакса.
По принцип в Западна Европа данъка ти е формиран задължително от СО2 г/км, колкото повече цапаш, толкова повече плащаш и от Евро категорията.
Например в Германия според тази статия: https://www.pkw-steuer.de/, данъка е 2 евро за бензиновите и 9.50 за дизеловите за 100 куб.см. до 95 СО2 г/км, а след това по 2 евро на грам. Та едно Браво 1.9 120 кс отделя 139 г СО2/км, та по горната сметка излиза, че данъка ще ти е 268.5 евра
И накрая ако сравним стандартите излиза, че тука данъците са по-големи за среден клас автомобили и супер смешни за а-ли до 101 кс. Не е справедливо ако си с а-л 100 кс. да плащаш 30 лв, а ако си с 105 кс - 130 лв.....ама не всичко е справедливо на тоя святПоследна редакция от tambuhtaneca; 29.12.2019, 23:01.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Нали точно това е целта. Плащаш толкова колко ти гори колата, защото разходът е пряко свързан с ЦО-то. И по този начин плащаш върху реалното ЦО, а не това, което производителят декларира.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
По-скоро косвено. Няма как да кажеш, че 2 двигателя, които харчат едно и също количество гориво изхвърлят еднакво количество СО2 за км. Това зависи от горивния цикъл, от сместа, от катализатора и т.н. Единствения вариант е по някакъв начин да мериш изхвърляното количество СО2 в атмосферата след катализатора, ама винаги това може да се шунтира...таFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар