Kay_ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема за българските абсурди.
Collapse
X
-
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
-
Личи си, че не са демонтирали знака...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ами, хубаво е да се разбере, че дали си пеша или с фадрома, все си участник в движението. Лошото е, че има една йерархия и един кръговрат в който всеки си го изкарва на другия (като го мисли за по-нисш от него). Примерно мотористите се оплакват, че коли те ги застрашават и дойде модата с лога-та "пази моториста". Но мотористите не обичат да спират на пешеходни пътеки и им е много кеф да карат по осовата линия със 100+км/ч. Велосипедистите и те недоволни от автомобилите, но когато се движа пеша и зад мен почне някой нервно да ми дрънка със звънче... ми идва да му изтряскам един шамар. А пешеходците, пък си го изкарват на всички. Най са ми любими тези, които се движат по улиците като "бот" от CS - движи се направо и рязко завива на 90градуса към пешеходната и шофьорите трябва да спират на магия. Скоро имах следната случка: Стоя си в задръстване, тъмно, дъжд. Пред мен дупка и решавам да я заобиколя, като максимално мина към осовата линия и в този момент по нея (осовата) велосипедиат. без светлини, без жилетка... При условие, че на тротоара има алея. и ако го бях изтряскал и веднага ще ме пишат в заглавията " Днес следобяд на столичен булевард, млад шофьор блъска колоездач" А, честито.Абе, нямаме елементарна култура и хигиена на предвижване в равнината и пространството - това е истинатаФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Ти да не мислиш,че в Бургас е по-добре? Положението се е брало лайката,а лятото е ужас.Нямам нищо против вело транспорта и приветствам използването му. Не мога обаче да си обясня поразиите които се вършат покрай тези алеи. Има такива които за да се изградят премахнаха плочките от тротоарите и положиха асфалт. Разчертаха ги само за вело алеи. Има такива които се изградиха успоредно на тротоарите в зелените площи, но за сметка на това ги направиха от щампован бетон по който друса зверски и е далеч от комфортното ползване.В момента изграждат една алея в морската градина ,която меко казано и велосипедистите не одобряват. Общо взето не се изграждат да са в полза ,а за усвояване на едни пари от европа.http://news.burgas24.bg/618473.htmlАлеята от щампован бетон-https://youtu.be/gy4QlKTydj4
Коментар
-
Ами, така е. По някога отчуждаването на земя е трудно или мног оскъпо. Казали са,ч е ще правят алея и я нашмърцафръцат, някъде там покрай тротоара. Преди 2-3 години ходих в Бс и морката градина много ми хареса. Приятно ремонтирана, а също и пешеходната зона. Единствено, много много лошо впечатление ми направи централния плаж, но и във Варна беше същото положение. Съотношението пясък-фасове, беше 3:1.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Това е снимка от моста. Ремонта приключи в края на 2013 годинаЕла я виж това лято. Няма да можеш да я познаеш. Има да се чудиш кое беше ремонтирано. На плаж в Бургас не съм стъпвал от 20 години. Паля си гъзовоза и бягам на юг. На Смокини и Каваци са ми любимите плажове. Има мидена плантация и водата е кристална.
Коментар
-
Когато идвах, тъкмо приключваха ремонта на моста и щяха да го отварят. Агресивна среда е там и ако не са обработени материалите правилно, това е ефекта. Нашето море не го позлвам, понеже ми е далеч (не е само това причината де) и си ходя на византийското.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
При нас основната причина е в агресивното крадене и агресивните "батки".Обърни внимание на камерите накичени на покрива на асансьора за инвалиди.Та вратата беше изкривена със шутове от гамени. По целият мост има поне 20 камери и така и не ги откриха кои са "батките",а моста си седи в това положение близо две години.https://www.24chasa.bg/Article/3714656Има още доста примери на агресивната среда ,ама няма смисъл да ги изброявам. Гамените са навсякъде,а камерите явно са за красота.
Коментар
-
Камерите по обектите, правени с обществена поръчка, обикновено са си наистина само за красота. С редки изключения, се слагат най-евтините и ако изобщо работят, трябва човека да си покаже муцуната на 1м. от камерата, за да се види горе-долу ясно. И пак не е сигурно какво ще се види. За тия пари-толкова.
Коментар
-
Kay_ написа:Скоро имах следната случка: Стоя си в задръстване, тъмно, дъжд. Пред мен дупка и решавам да я заобиколя, като максимално мина към осовата линия и в този момент по нея (осовата) велосипедиат. без светлини, без жилетка... При условие, че на тротоара има алея. и ако го бях изтряскал и веднага ще ме пишат в заглавията " Днес следобяд на столичен булевард, млад шофьор блъска колоездач" А, честито.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Такава ни е културата Гърците ни бият с много в това отношение. Гръцките фермери (много протестиращите), хвърля една щайка с домати в пикапа и цяяял ден така "мерят" улиците на градовете така. Като спират на средата на платното за да си говорят.avvasilev, в мен се е блъскал пешеходец. На булевард, на който има през 100м и лехнал полицай с пешеходна пътека и светофар. Момчета пресичаше между тях, тичайки, като минава зад тролея от насрещното движение, който е спрял заради задръстване. В този момент се появявам и аз карайки с не повече от 20 и този буквално се заби в лявата ми врата. Ако бях 2-3 метра по назад, щеше буквално да ми изкочи пред колата и го мятах като по филмите на капака.Момчето се просна като застрелян на земята, аз спрях и излязох, а той стана изтупа се, вдигна ми ръка и каза " Извинявай брат" и продължи да бяга... Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Краси, вандализма и аз не го разбирам. Още повече, когато нещо е направено новичко и се съсипва. Миналата година, правиха ремонт на подлез на бул България и бул. Тодор Каблешков. Подлеза наистина е много голям. Ремонта в общилинии беше освежаваш и козметичен, понеже отдолу беше станало мармалад. Работеха го 6-7 месеца, около 20на ( и повече) египтяни. Имаше някой страхотни изпълнения. На местата, където течеше вода, го затвориха с бондово покритие...барем да не се вижда и го направиха да се оттича настрани. Подмениха осветлението, като на втория ден вече пурите бяха на дискотека ( и материалите не бяха качествени). Та направиха ремонта, стана си по - хубаво вътре. Вярно има си дефекти, но стени чисти боядисани, мрамора изчистиха и след седмица вече имаше графити по стените и по коридорите на подлеза пак мируишеше на пикоч и редовните разхвърляни празни бутилки.Сега се сещам и за друг подобен пример. В студентски град бл.36 ( този вход, който е на Виас). Преди да му направят ремонт, влизаш вътре и се чудиш във филм на ужасите ли попаднах...Аз имам някъде снимки от там и ще ги покажа. 2009 направиха цялостен ремонт на блока. Ама наистина цялостен, хора не живееха в него една година и всичко ремонтираха. Пуснаха го и след месец, пак имаше графити по стените и асансьорите бяха изкъртени и с откраднати светлили...П.П. Ето снимка - Не е нужно да умираш, за да видиш светлината в края на тунела.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
http://e-burgas.com/archives/129560Честито на оптимистите. И това е през месец февруари в 16.30 часа.Така беше и в петък, така беше и в понеделник, така е и днес.Пиша умишлено това в темата за абсурдите, защото това е резултат от едни милионихвърлени уж за облекчаване на трафика. Резултатът е налице. Няколко надземни съоръжения, жълти линии и малоумни маркировкисъс светофари, а в резултат - пълен батак покрай тях. Този път се оср@хме на метеното. Да ти Й@ба и средствата по програми - да си ги държат. Какво значи усвояване на средства, като на места в страната няма асфалт, а тук си правим гаври покрай него и ненужниеквилибристики от които всите ще пищим.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Kay_ написа:avvasilev, в мен се е блъскал пешеходец. На булевард, на който има през 100м и лехнал полицай с пешеходна пътека и светофар. Момчета пресичаше между тях, тичайки, като минава зад тролея от насрещното движение, който е спрял заради задръстване. В този момент се появявам и аз карайки с не повече от 20 и този буквално се заби в лявата ми врата. Ако бях 2-3 метра по назад, щеше буквално да ми изкочи пред колата и го мятах като по филмите на капака.Момчето се просна като застрелян на земята, аз спрях и излязох, а той стана изтупа се, вдигна ми ръка и каза " Извинявай брат" и продължи да бяга... Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
Коментар
-
Е, не. Определено съм имал късмет. Имайки в предвид, че момчето, като се удари в мен се чу страхотен грохот и всички пешеходци се наобръщаха да видят какво става (действието става срещу супермаркет). Когато излязох от колата чувах неодобрителните цъкания на хората и подмянания "Ами карат като луди...". Сигурно веднага щеше да има свидетели, които да потвърдят, че аз съм го блъснал, а не той мен.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
ntodorov написа:http://e-burgas.com/archives/129560Честито на оптимистите. И това е през месец февруари в 16.30 часа.Така беше и в петък, така беше и в понеделник, така е и днес.Пиша умишлено това в темата за абсурдите, защото това е резултат от едни милионихвърлени уж за облекчаване на трафика. Резултатът е налице. Няколко надземни съоръжения, жълти линии и малоумни маркировкисъс светофари, а в резултат - пълен батак покрай тях. Този път се оср@хме на метеното. Да ти Й@ба и средствата по програми - да си ги държат. Какво значи усвояване на средства, като на места в страната няма асфалт, а тук си правим гаври покрай него и ненужниеквилибристики от които всите ще пищим.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар