Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са "евтини" телефонните разговори в Бг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко са "евтини" телефонните разговори в Бг

При едно анализче се сетих, че същите формули могат да се използват и за таксуването на разговорите по телефон. Какво се оказа:- при таксуване 60/1 - първоначално 60 секунди и после на секунда "разликата" реално потребеление спрямо начислено потребеление е в рамките на : от 7% до 60% - като преобладаващо е от 25% до 45 %- при таксуване 60/60 -"разликата" реално потребеление спрямо начислено потребеление е от 20% до 80%, като преоблагаващо е от 30% до 60% Дали някой помни тарифите с първоначално таксуване на 15 секунди

Re: Колко са "евтини" телефонните разговори в Бг

u_bo написа:
    При едно анализче се сетих, че същите формули могат да се използват и за таксуването на разговорите по телефон. Какво се оказа:- при таксуване 60/1 - първоначално 60 секунди и после на секунда "разликата" реално потребеление спрямо начислено потребеление е в рамките на : от 7% до 60% - като преобладаващо е от 25% до 45 %- при таксуване 60/60 -"разликата" реално потребеление спрямо начислено потребеление е от 20% до 80%, като преоблагаващо е от 30% до 60% Дали някой помни тарифите с първоначално таксуване на 15 секунди
    Какво значение има, като в момента говориш за 30 лв. неограничено, а преди това не беше и мечта?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз имам наблюдение от UK взимаш карта с ваучер, ръгаш 5 паунда - неограничение безплатни към оператора, 1-8п на минути международни. Само където интернета им е шибан, ама просто имат мноооого трафик.

Коментар

Аз мога да споделя опит от Франция.Предплатена карта, която всеки месец на датата на първото вкарване на пари, ако имаш вкарани се презарежда автоматично, ако не когато пожелаеш ти.За 15 евро получавам:6 часа към всички мобилни и стационарни оператори в ЕС.1 ГБ интернет.Неограничено говорене и СМС във Франция. И това е на Ваучер, ако си на сметка е и по изгодно. Така че в БГ си ми се струва скъпичко.

--------------------

Коментар

С предплатена карта в Германия за 7,99^ човек получава:- 300мин/300SMS към всички в Германия- 300MB- безплатни разговори/SMS към същия операторРоуминг:- входящи в ЕС - безплатни- изходящи в ЕС - 0,11 ^/Min. (безплатни разговори/SMS към същия оператор)- SMS в ЕС - 0,07^- 1МВ в ЕС - 0,23^Таксуване: 30/1---------------------------------------------------------------------------------------------------С карта на договор:- за 13^/месец - неограничени разговори/SMS/МВ в Германия.- за 40^/месец - неограничени разговори/SMS/МВ в ЕС.
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

u_bo написа:
            Помним, и други работи помним...Но за 20.94лв на месец с неограничени минути към ВСИЧКИ + 5GB. нет на максимална скорост, ми дреме за тарифирането на колко секунди е. :D
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Huku написа:
              Аз мога да споделя опит от Франция.Предплатена карта, която всеки месец на датата на първото вкарване на пари, ако имаш вкарани се презарежда автоматично, ако не когато пожелаеш ти.За 15 евро получавам:6 часа към всички мобилни и стационарни оператори в ЕС.1 ГБ интернет.Неограничено говорене и СМС във Франция. И това е на Ваучер, ако си на сметка е и по изгодно. Така че в БГ си ми се струва скъпичко.
              Кой е оператора?Аз имам на licamobile ,първоначално таксува 15цента на минута и всяка следваща по 1 цент,има 2000 безплатни в групата.Картата е предплатена
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

batproho написа:
                ...Но за 20.94лв на месец с неограничени минути към ВСИЧКИ + 5GB. нет на максимална скорост, ми дреме за тарифирането на колко секунди е. :D
                Забравяш че това БЕШЕ промоция достъпна само за определен период , а милионите абонати с неизтекли договори не можеха да минат на този план!!!И сега НЕ могат

Коментар

u_bo написа:
                  batproho написа:
                  ...Но за 20.94лв на месец с неограничени минути към ВСИЧКИ + 5GB. нет на максимална скорост, ми дреме за тарифирането на колко секунди е. :D
                  Забравяш че това БЕШЕ промоция достъпна само за определен период , а милионите абонати с неизтекли договори не можеха да минат на този план!!!И сега НЕ могат
                  Принципно и след срока на промоцията можеше, и то до съвсем скоро (за абонати с безсрочни договори към момента). Колкото до абонатите с неизтекли договори, при конкретния оператор (умишлено не упоменавам кой), най-лесно може да се сменя абонаментния план преди да е изтекъл срока на стария такъв...
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

янко написа:
                    Кой е оператора?Аз имам на licamobile ,първоначално таксува 15цента на минута и всяка следваща по 1 цент,има 2000 безплатни в групата.Картата е предплатена
                    Lebara

--------------------

Коментар

Определено поевтиняха в БГ разговорите, който удари офертите през март за 15 кинта - 1000 минути към всички, 4 ГБ нет на макс, след това неограничен, какво повече да искаш. Средно аз не мога да изговоря повече от 700 минути, така, че това ме устройва напълно. Друг е въпросът кога ще има 4G
                      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

u_bo написа:
                        batproho написа:
                        Ти ще кажеш, че не може...На жената телефона беше с договор подписан няма и година пради това и пак минах на 20левовия план...А беше на 600мин безплатни към всички, без смс-и, без никакъв нет, за 30лв на месец...Сега пак е на 30лв на месец, но за тези пари получава(ме): - Безкрайни минути към всички - 5гб нет на максимална скорост - карта само за нет, с 1гб на макс скорост - турнал съм я в енда бисквитка и като ходим някъде я ползвам за таблетите - сателитна телевизия - 70 канала СД и 20 канала ХД, и то доста прилични. Монтирах го на нашите на вилата. Тунера е ХД, цифров, с ХДМИ. Бива. Реално направих комбинация от трите промоции по това време и плащам 20 стотинки повече. Да, не плащаме 21лв, ама минахме на този план плюс бонуси. Може, просто трябва да си го поискаш.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Пак не си ме разбрал.ДА - за 30 лв. има оферти,НО офертите за 15 лв. ИЗЧЕЗНАХА.Бяха за по 1000 мин + 1500МБили с 1000мин + 4000МБ1000мин + 2000МБза 5 карти по 15 лв. или 5 карти по 30 лв. - разиката е едни 75 лв. /месец (1800 лв.) за периода на договора

Коментар

Усетиха се, че офертите от 15 лева не са им изгодни и бързо ги махнаха. Сега има, но на двойно по-голяма такса.

Коментар

stilo_new написа:
                              Усетиха се, че офертите от 15 лева не са им изгодни и бързо ги махнаха. Сега има, но на двойно по-голяма такса.
                              за 4 карти по 15 лв. или 4 карти по 30 лв. - разликата е едни 60 лв. /месец (1400 лв.) за периода на договора за едно средно семейство, все пак 90% от хората ще се съберат в 1000 мин/месец + 1500 МБ

Коментар

Working...
                              X