Здравейте.Пазарувах от един английски сайт(mothercare). Днес са ми потвърдили поръчката, но в ДСК директ като видях какво има и се пообърках.http://prikachi.com/images.php?image...ръпнало ми е два пъти пари, при положение че бях заредил 180лв - колкото за поръчката. Ако внеса още пари при тези -161лв ли ще отидат? Какви са тези блокирани суми? Почнах да си мисля, че май нещо ме врътнаха... А уж сайта е сериозен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Един-два въпроса за онлайн банкиране - ДСК Директ
Collapse
X
-
Принципно всички банки ползват тази практика. Част от парите ти са невидими за теб, т.е. те са твои, но не можеш да ги ползваш. С други думи банковите сметки не може да са отрицателни. Сумата намалява до едно ниво, след което сметката се замразява. За теб сумата е -ХХХ лв., но за банката е около 9-10 лв.Няма начин да няма начин!
-
nikolovvd написа:Принципно всички банки ползват тази практика. Част от парите ти са невидими за теб, т.е. те са твои, но не можеш да ги ползваш. С други думи банковите сметки не може да са отрицателни. Сумата намалява до едно ниво, след което сметката се замразява. За теб сумата е -ХХХ лв., но за банката е около 9-10 лв.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Що не си платил през пейпал. Веднага щеше да разбереш какво става.Според това което виждам си похарчил 340лв. След няколко дена няма да са вече "блокирани" а ще ти излязат като превод с цялата информация по него - тоест изчакай. Ако има проблем, пиши мейл на съпорта на сайта от който си пазарувал и им обясни. Те ще ти направят refund. Няма страшно.Следващия път си направи профил в пейпал и не е лошо да помислиш за смяна на банката.
Коментар
-
Конкретно по казуса не мога да ти помогна, само да знаеш, че у нас има фирми, които вършат всичката тази работа вместо теб и съответно-носят риска от евентуални неразбории с картите. Разбираш се с тях какво и от къде ти трябва и те го поръчват с тяхна карта, след което ти го доставят срещу скромна комисионна. Стоката малко се оскъпява, но...за теб няма риск от грешки с плащанията.
Коментар
-
Най-вероятната причина е, че са ти дръпнали сумата два пъти (не от сайта, от който ти управлява картата - ако нямаш достатъчно пари, няма да се осъществи плащане - с две думи, правиш поръчка за 160 лева, а Борика ти начислява тази сума два пъти - 320 лв). На мен ми се е случавало няколко пъти и направо си късметлия - аз всичките пъти се оказвах на опашката в супермаркета с пълна количка и отрицателно салдо по сметката. Отивай в банката и се оправяй. Не знам дали на ДСК картите се управляват от борика, май имаше една банка, която сама си ги управляваше, но ако да - ще ти изкарат 100 причини, че вината е на борика и като ги питаш тяхната система как е позволила отрицателно салдо по сметката, ще ти мигат на парцали. Не знам какво ще стане ако не отидеш, аз всеки път им вдигам скандали, щото не се знае ако не отида дали ще благоволят да ги върнат. Обикновено отнема няколко дни, само за справка, като ми бяха осчетоводили два пъти едно плащане, още същия ден си дръпнаха парите, след като благоволих да им кажа.и пари не вкарвай докато поне не отидеш да им кажеш - ще стане, че ще ти оправят минуса в сметката - т.е. няма да можеш да ги ползваш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ей го пейпала:http://prikachi.com/images.php?image...216w.jpgМай наистина са ми дръпнали 2 пъти пари за едно и също нещо. В момента комуникирам с английския сайт, утре ще видим какво ще ми кажат. Искаха ми скреенове от пейпал акаунта.
Коментар
-
не виждам нито една причина да седиш и да комуникираш с английския сайт - тук са ти начислили два пъти сумата, затова ти е отрицателно салдото. Вижда се и по пейпал, че си платил веднъж. Никой няма да ти го оправи на добра воля в скоро време, така че се засилвай към най-близкия клон на банкатаemzo - де да бяха бисери... надявай се да не ти се случи - не само че половината охрана ми се изсипа на главата последния път, добре че имах пари в брой да платя, ми на това отгоре в банката ме изкараха че едва ли не съм харчила и моя е вината, че няма пари в сметката, нищо че нямам овърдрафт и въпреки очевидната грешка 100 пъти ме подканваха да си внеса парите да си покрия задължението. А като ми бяха осчетоводили сумата 2 пъти седях малко над 2 часа в банковия клон, щото се изредиха всички да ми говорят, че такова нещо не можело да се случи и съм се объркала, да си харча парите. Да не говорим, че бях в Ямбол тогава и се замъкнах по домашен анцунг и 4 пъти ме питаха дали тая карта са ми я издали социалните. След като повиших тон, тогава една служителка започна да звъни телефони и се разбра, че е имало 60 двойно осчетоводени валутни превода и моят е единият и като разбраха, половината банка започна да мига на парцали и да цъка с език. Тъй че ако имате възможност, редовно си проверявайте какво имате в сметките да не останете изненадани.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
emzo написа:Какъв е извода ? Среден пръст на ДСК.Не работя с тях, но досега такова нещо НЕ ми се е случвало.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар