Практически опит с телефон 850/2100Мхз и 2 оператора:В големите градове няма проблем, там 3Г има и на двете честоти за всички оператори. В по-малките някой оператори имат 3Г само на 900, и скоростта е като за 2Г, обхвата 850 НЕ покрива 900.Та зависи, къде и към кой ще се ползва...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към знаещите за GSM , FDD , LTE, WCDMA
Collapse
X
-
Аз пък с някои неща ще се скъглася, с някои не.Да 850 и 900 мхз са две съвсем различни неща. Ако не ме лъже паметта за 900мхз единия стийм ЪП е 900-10/15мхз а другия ДАУН е 900+10/15 това по спомени, същото важи и за 850 така че да, няма да има 3Г на 900Мхз но пък за това ще минава на 2Г. Ако телефона е настроен на АУТО ще намалява и намлява протоколите докато не постигне задоволително покритие за нормална работа. Демек ако няма 3Г ще мине на 2Г е трафика ще е отврат но поне ще може да говори. Ако е забит твърдо само на 3Г тогава ще е проблем.п.с.трябва да хвана да си потърся литературите за мобилни мрежи, явно бая неща съм позабравилФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
u_bo
-
Аййй стига бе. Две страници пиша и честно не разбирам за какво Емо е прав. Говорим за телефона на колегата или за покритието на операторите дали 3Г на 900 и 2100 са еднакво разпространени?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Говорите за телефона на колегата.Аз също имах ( и все още го имам) телефон, донесен от щатите, който нямаше 900 МХц 3G обхват (Motorola Milestone).Ползвам карта на Виваком, и с този телефон 3G обхват имам САМО в големите градове, където имаше покритие на 2100MHz.По времето, когато го ползвах (преди 2-3 години) нямах 3G покритие ни в Сливен, ни в Ямбол, щото Виваком поддържаха само 900 МХц. Извън населените места също нямах 3G.Мисля, че сега нещата са се подобрили, но вече ползвам друг телефон и нямам наблюдения.На онзи му се прецака тъчскрийна, а цената за ремонт не ми хареса и си седи така.Та на въпроса на колегата - мисля, че няма да имаш кой знае какъв проблем с обхвата, защото операторите правят следното:За да получат бързо покритие на територията на страната, в началото пускат 3G клетки само на 900MHz, които са с много по-голям обхват. После започват от големите градове и постепенно покриват цялата територия и с 2100 MHz (или поне повечето населени места).И една забележка - в България от известно време НЯМА оператор Cosmo (Globul), а се нарича Telenor BG.
Коментар
-
Бързо уточнение за да се уточнят аспектите... 900MHz ниска честота по-голяма площ на покритие (обикновено извън градовете, но и в самите тях освен по-високата честота на 2100). 2100MHz висока честота, съответно по-малка площ на покритие (обикновено се използва в големите градове и рядко извън самите тях)...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Бързо уточнение за да се уточнят аспектите... 900MHz ниска честота по-голяма площ на покритие (обикновено извън градовете, но и в самите тях освен по-високата честота на 2100). 2100MHz висока честота, съответно по-малка площ на покритие (обикновено се използва в големите градове и рядко извън самите тях)...ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Да не отварям друга тема тъй като въпросът ми е за GSM ще попитам тук. Вчера ми звънят на служебната Нокия /стара като Ной, без никакви екстри/ и както говорех взе да се чува едно бръмчене и нищо друго, прекъснах разговора и като погледнах екрана ми иска ПИН. Не е нещо фатално, но ми стана любопитно, ако се беше рестартирал щеше да изпее нещо, а то само ми поиска ПИН-а, някой може ли да обясни какво е станало?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:Да не отварям друга тема тъй като въпросът ми е за GSM ще попитам тук. Вчера ми звънят на служебната Нокия /стара като Ной, без никакви екстри/ и както говорех взе да се чува едно бръмчене и нищо друго, прекъснах разговора и като погледнах екрана ми иска ПИН. Не е нещо фатално, но ми стана любопитно, ако се беше рестартирал щеше да изпее нещо, а то само ми поиска ПИН-а, някой може ли да обясни какво е станало?
Коментар
-
Immortal написа:NikMar написа:Да не отварям друга тема тъй като въпросът ми е за GSM ще попитам тук. Вчера ми звънят на служебната Нокия /стара като Ной, без никакви екстри/ и както говорех взе да се чува едно бръмчене и нищо друго, прекъснах разговора и като погледнах екрана ми иска ПИН. Не е нещо фатално, но ми стана любопитно, ако се беше рестартирал щеше да изпее нещо, а то само ми поиска ПИН-а, някой може ли да обясни какво е станало?Brava 1.6 ELX
Коментар
-
ruNNer написа:Immortal написа:NikMar написа:Да не отварям друга тема тъй като въпросът ми е за GSM ще попитам тук. Вчера ми звънят на служебната Нокия /стара като Ной, без никакви екстри/ и както говорех взе да се чува едно бръмчене и нищо друго, прекъснах разговора и като погледнах екрана ми иска ПИН. Не е нещо фатално, но ми стана любопитно, ако се беше рестартирал щеше да изпее нещо, а то само ми поиска ПИН-а, някой може ли да обясни какво е станало?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар