Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към знаещите за GSM , FDD , LTE, WCDMA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Практически опит с телефон 850/2100Мхз и 2 оператора:В големите градове няма проблем, там 3Г има и на двете честоти за всички оператори. В по-малките някой оператори имат 3Г само на 900, и скоростта е като за 2Г, обхвата 850 НЕ покрива 900.Та зависи, къде и към кой ще се ползва...
    Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

И аз имам някой знания, ама се препокриват с тези на Емо. Явно е в час не сано с JTD-тата както го бъзикат
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Аз пък с някои неща ще се скъглася, с някои не.Да 850 и 900 мхз са две съвсем различни неща. Ако не ме лъже паметта за 900мхз единия стийм ЪП е 900-10/15мхз а другия ДАУН е 900+10/15 това по спомени, същото важи и за 850 така че да, няма да има 3Г на 900Мхз но пък за това ще минава на 2Г. Ако телефона е настроен на АУТО ще намалява и намлява протоколите докато не постигне задоволително покритие за нормална работа. Демек ако няма 3Г ще мине на 2Г е трафика ще е отврат но поне ще може да говори. Ако е забит твърдо само на 3Г тогава ще е проблем.п.с.трябва да хвана да си потърся литературите за мобилни мрежи, явно бая неща съм позабравил
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

да, аз съм съгласен с Емо и с всичко от втора страница на темата

Коментар

Аййй стига бе. Две страници пиша и честно не разбирам за какво Емо е прав. Говорим за телефона на колегата или за покритието на операторите дали 3Г на 900 и 2100 са еднакво разпространени?
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Говорите за телефона на колегата.Аз също имах ( и все още го имам) телефон, донесен от щатите, който нямаше 900 МХц 3G обхват (Motorola Milestone).Ползвам карта на Виваком, и с този телефон 3G обхват имам САМО в големите градове, където имаше покритие на 2100MHz.По времето, когато го ползвах (преди 2-3 години) нямах 3G покритие ни в Сливен, ни в Ямбол, щото Виваком поддържаха само 900 МХц. Извън населените места също нямах 3G.Мисля, че сега нещата са се подобрили, но вече ползвам друг телефон и нямам наблюдения.На онзи му се прецака тъчскрийна, а цената за ремонт не ми хареса и си седи така.Та на въпроса на колегата - мисля, че няма да имаш кой знае какъв проблем с обхвата, защото операторите правят следното:За да получат бързо покритие на територията на страната, в началото пускат 3G клетки само на 900MHz, които са с много по-голям обхват. После започват от големите градове и постепенно покриват цялата територия и с 2100 MHz (или поне повечето населени места).И една забележка - в България от известно време НЯМА оператор Cosmo (Globul), а се нарича Telenor BG.

Коментар

Бързо уточнение за да се уточнят аспектите... 900MHz ниска честота по-голяма площ на покритие (обикновено извън градовете, но и в самите тях освен по-високата честота на 2100). 2100MHz висока честота, съответно по-малка площ на покритие (обикновено се използва в големите градове и рядко извън самите тях)...
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  Бързо уточнение за да се уточнят аспектите... 900MHz ниска честота по-голяма площ на покритие (обикновено извън градовете, но и в самите тях освен по-високата честота на 2100). 2100MHz висока честота, съответно по-малка площ на покритие (обикновено се използва в големите градове и рядко извън самите тях)...
                  ммм +1
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Да не отварям друга тема тъй като въпросът ми е за GSM ще попитам тук. Вчера ми звънят на служебната Нокия /стара като Ной, без никакви екстри/ и както говорех взе да се чува едно бръмчене и нищо друго, прекъснах разговора и като погледнах екрана ми иска ПИН. Не е нещо фатално, но ми стана любопитно, ако се беше рестартирал щеше да изпее нещо, а то само ми поиска ПИН-а, някой може ли да обясни какво е станало?
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                      Да не отварям друга тема тъй като въпросът ми е за GSM ще попитам тук. Вчера ми звънят на служебната Нокия /стара като Ной, без никакви екстри/ и както говорех взе да се чува едно бръмчене и нищо друго, прекъснах разговора и като погледнах екрана ми иска ПИН. Не е нещо фатално, но ми стана любопитно, ако се беше рестартирал щеше да изпее нещо, а то само ми поиска ПИН-а, някой може ли да обясни какво е станало?
                      Нямам обяснение, но днес се обадих на майка ми, като изглеждаше, че тя ми отказа.След малко ми звънна тя, и ми се оплака, че като съм ѝ звъннал, телефонът не ѝ позволил да вдигне, а ѝ поискал ПИН код. Това, при условие, че съм махнал всякакви ПИН кодове и от картата, и от телефона.След малко съобщението от екрана самО изчезнало и тя тогава ми звъннала.Телефонът ѝ не е Нокиа, а Самсунг, обикновен, АЛО с копчета, операторът - Виваком.И на мен ще ми е интересно обяснението.

Коментар

Колкото до оператора на него съм към Мтел и от другата страна номера беше Мтел-ски, поне така сочи.
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

Immortal написа:
                          NikMar написа:
                          Нямам обяснение, но днес се обадих на майка ми, като изглеждаше, че тя ми отказа.След малко ми звънна тя, и ми се оплака, че като съм ѝ звъннал, телефонът не ѝ позволил да вдигне, а ѝ поискал ПИН код. Това, при условие, че съм махнал всякакви ПИН кодове и от картата, и от телефона.След малко съобщението от екрана самО изчезнало и тя тогава ми звъннала.Телефонът ѝ не е Нокиа, а Самсунг, обикновен, АЛО с копчета, операторът - Виваком.И на мен ще ми е интересно обяснението.
                          В момента тече смяна на оборудването на Виваком. Възможно е и да е от това.
                          Brava 1.6 ELX

Коментар

ruNNer написа:
                            Immortal написа:
                            NikMar написа:
                            В момента тече смяна на оборудването на Виваком. Възможно е и да е от това.
                            Както писах служебния е на Мтел, така че няма нищо общо със смяната на Вива, имам 2 карти на Вива и там нямам проблем, вчера пак ми направи същия проблем и то говорех в групата.

Коментар

Working...
                            X