Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безплатен Windows 10 мнения....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Безплатен Windows 10 мнения....

Здравейте,От вчера се триумя дали да го пробвам. Та днес се реших. В момента върви back up-а на домашния компютър и мисля вечерта да се гмуркам. Не очаквам чудеса, просто за пробата. А и вече домашното PC е повече тестово отколкото да се ползва за нещо съществено
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Сигурно и аз ще го пробвам.Предполагам, че са сменили само интерфейса на 8-цата...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ако се следва логиката на старото неписано златно правило, трябва 10ката да е ОК.ХП-ОК ->Виста-зле->7 ОК ->8зле ->10 -ОК?На мен ми допадна. Тепърва ще добивам мнения.
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Това е само резервация. Самото "гмуркане" ще стане на 29.07. Според първоначалните информации, който се "гмурне" няма да може да "изплува" (връщане към 7/8/8.1), защото (може би) се губел лиценза.Тъй като "офертата" за безплатен ъпдейт е валидна до 29.07.2016г аз смятам да изчакам.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Пробвах го преди време, тъкмо беше излязъл на сайта им. Не видях разлика от 8.1, който не е зле и да не се бърка с 8зле. Разликата беше само старт бутона - на 10 се отваряше както на 7, който пък си е наистина железен, но ще спрат седмицата, щото работи добре
          Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Stefanaki написа:
            Това е само резервация. Самото "гмуркане" ще стане на 29.07. Според първоначалните информации, който се "гмурне" няма да може да "изплува" (връщане към 7/8/8.1), защото (може би) се губел лиценза.Тъй като "офертата" за безплатен ъпдейт е валидна до 29.07.2016г аз смятам да изчакам.
            Интересен е въпроса за downgrade. Аз лично не успях да намеря отговор. Възможен ли е от 10 да се върнеш на 7 или 8 без да се налага преинсталация. Защото го има варианта, говорим напълно хипотетично, 10-ката да не работи коректно с някой по-тясно ориентирани софтуерни продукти и по време на 1-годишния тестов период потребителите да могат да се върнат към своята си ОС. Не ми изглежда правилно(логично) да ти се губи лиценза. Но в наши дни всичко може да се очаква.Интересно ми е също, как и дали трябва да се доказва легалността на OC? Да след кракване уиндоус-а минава валидацията на Майкрософт, но дефакто много са малко потребителите които могат с хартиена фактура или друг документ да докажат, че са си го купили легално. Надявам се повечко хора да споделят мнение и дай боже достоверна информация докато има време.

Коментар

Намерих 2 теми по въпроса за downgrade. Не се споменава за губене на лиценз. Дано и с безплатната версия да се запази тази опция за връщане на старата ОС.https://techingiteasy.wordpress.com/...3-f03cec62338b

Коментар

Абе аз доколкото четох ,тези с пиратски уин ,няма да получат безплатен 10...
                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Ами то си пише че щом си получил известие да си резервираш безплатно новия виндовс значи един вид "си излъгал системата" така че ако не ти е легален не би трябвало да ти се появи известието.Иначе тази версия според пичовете е пълна без никакви ограничения. Просто е лимитирана офертата за безплатен ъпгрейд. След 29.7.2016 ще е платено. Това по скоро ме притеснява. Да не кажат след 1 година айде честито интергирал си си всичко което ползваш а сега си плати за да продължиш иначе реинстал от 0. Че предполагам бутлоудъра ща е същия графичен шит като на 8.
                  Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  ----------------------------
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Точно това е идеята и според мен. Зарибяват "безплатно" и после ще режат глави от кръста . Въпросът тук е дали ще искат еднократно заплащане или някакъв вид абонамент. Може да оставят ОС безплатна, но да се плаща за приложения и услуги. Събирах мнения от колегите. Имаше и такива, които мислят че има вероятност уиндоус-а да е безплатен - за да отхапе пазарен дял от андроид при телефоните например. Ще поживеем и ще видим както е казал народа.Пък и леко се надявам за 1 година да успеят да пробият защитата и да можем да джиткаме с кракната ОС

Коментар

При мен от 1 месец върви на 6. Никакви проблеми не съм имал.
                      Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Predatorsi написа:
                        Абе аз доколкото четох ,тези с пиратски уин ,няма да получат безплатен 10...
                        Аз си получих пък 7 и 8.1 е от торенет. Седмицата не съм я бутал и нямам никакво намерение да я махам. 8.1 съм сложил по принуда на едната машина и всичко е заради драйвери.... За мен 8.1 не става от няколко дни съм с 10-ка свалена от Майкрософт и от минаването от 8 към 10 не се получи. Постоянно имаше забивания някакви опити за възстановяване......... Направих си чиста инсталация и засега работи, отново си е някакво мазало и няма нищо общо със старите прозорци, но поне цветовете са по добри.

Коментар

Hristian_Aleksiev написа:
                          Може да оставят ОС безплатна, но да се плаща за приложения и услуги.
                          Май е точно това. Обявено е на страницата им.Забелязах, че поканата за инсталиране на Windows 10 се появява на ОС, които са пиратски и са активирани по втория начин.Иначе имам 50-60 машини с ХР и 7-ци и на нито една не се е появило подобно съобщение, може би защото са оригинални.
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                            Забелязах, че поканата за инсталиране на Windows 10 се появява на ОС, които са пиратски и са активирани по втория начин.Иначе имам 50-60 машини с ХР и 7-ци и на нито една не се е появило подобно съобщение, може би защото са оригинални.
                            Мне, мисля че грешиш. Ето какво пише на страницата на Майкрософт, копирал съм дребния текст стоящ най-долу:*Подробности за предложението за WindowsWindows 10 е безплатна надстройка, предлагана в рамките на ограничен период, за устройства с Windows 7 и Windows 8.1, които отговарят на условията (включително устройства, които вече притежавате). Намерението ни е повечето от тези устройства да имат право на безплатна надстройка, но са валидни някои изисквания към хардуера/софтуера. Освен това наличността на функциите може да се различава в зависимост от устройството. Наличността на надстройката до Windows 10 за устройства Windows Phone 8.1 може да се различава в зависимост от OEM, мобилния оператор и доставчика на мобилни услуги. Устройствата трябва да са свързани с интернет и функцията Windows Update да е разрешена. Може да са приложими такси на интернет доставчик. Необходими са Windows 7 SP1 и Windows 8.1 Update. Някои издания са изключени: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise и Windows RT/RT 8.1. Клиентите с активна софтуерна осигуровка в обемно лицензиране разполагат с предимството да надстройват до предложения за корпоративното издание на Windows 10 извън рамките на тази оферта. За да проверите за съвместимост и друга важна информация за инсталиране, посетете уеб сайта на производителя на вашето устройство и страницата със спецификации на Windows 10.

Коментар

Ако вече сте го пробвали, как е, има ли сериозни сривове, които да пречат на нормалната работа?
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                              X