Колеги искам да попитам, за един казус свързан с използването на един гараж в изоставен блок. Значи блока като цяло е само панела дори без покри . Така е спрян строежа преди повече от 15 години и седи, но най от долу има гаражи на които могат да се сложат врати и да си вкарвам колата там. Всички мои опито да открия собствениците и да купя помещението удариха на камък, защото се оказа че са взели парите и са някъде в чужбина И никои не може да ги открие Та какво би станало ако все пак си сложа врата и го ползвам при положение че аз не съм законен собственик и какви биха били последствията за мен в този случай..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Казус използване на изоставен гараж.
Collapse
X
-
Мммм искаш да кажеш, че е почнат да се строи, но е зарязан. Реално строежа е леко недоузаконен, няма разрешение за ползване. Предполагам сигурно няма и ток. А други гаражи позлват ли се? Ти врата можеш да си сложиш, ако никой не те потърси си го позлваш, но н амен ми е съмнително и не бих. Най много да го разбият да видят кво има зад вратите, щом цялата сграда е пуста, пък ти ще ползваш помещение.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
Ако си решил да го ползваш по-добре не питай в общината Тук важи старият лаф - За този който пита - не може...така че имай го и това предвид== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Въпроса е че не исках да бъде Ганьовската но май тала ще направя, трябва ми защото скоро ще пребоядисвам колата и не искам да я издерат умишлено. Бих си купил от панелните гаражи но няма къде да го оставя, защото другата земя е частнаЛанчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Без врата няма да виждам вътре има ли някой защото аз ще скрия колата ама ще скрия и крадеца или недоброжелатела от мен. Ще изчакам за да видя отговор за евентуални последици ако дойде някой от общината (макар че това е частен имот дори изоставен) и ще преценя заслужава ли си разправийте за един гараж при евентуална поява на общински служител.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Humppa
Коментар
-
Гаражът не е мой, но при положение че не се ползва от години и няма собствениците от който ИСКАМ да го купя предполагам няма да има проблем да се ползва. Ние имаме апартамент който не беше обитавам повече от 10 години и ни бяха взели маето, просто отидох при човека и му казах че вече не може да го ползва защото собственика (аз) съм тук и трябва да се изнесе и всичко приключи за 3 дена. Не мисл че някой ще има нещо против за това, пък и като не мога да го закупя или наема.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Проучи следното от закона за собствеността (ЗС)Чл. 77. Правото на собственост се придобива чрез правна сделка, по давност илипо други начини, определени в закона. 2. Придобиване право на собственост по давностЧл. 79. (1) Правото на собственост по давност върху недвижим имот се придобивас непрекъснато владение в продължение на 10 години. (2) Ако владението е добросъвестно, правото на собственост се придобива снепрекъснато владение в продължение на 5 години.Lancia Kappa 2.4JTD
Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.
Коментар
-
Това задължително ще го направя с телефоннят номер за да не го съсипят и при евентуален проблем да звъннат. Благодаря на всички колеги.П.С. Прочетох и разбрах за какво става на въпрос и все пак ще си е незаконно, но предполагам хората няма да бъдат недобросъвестни че да се стигне до съд един ден евентуално ако се приберат и решат да си искат гаража.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Да всъщност е добра идея да сложа 2-3 снимки на блока за да се види с точност за какво иде реч. Колега аз бих си купил и панелен гараж ама местата са частни там и няма да стане номера. Довечера ще има малко снимчици.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар