BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нарушавате ли макс.разрешена скорост при изпреварване?
Collapse
X
-
-
Airfan написа:Едит: Знам, че ще извадиш довод, който важи според теб, инак няма да си ти.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Моето виждане е, че изпреварването е ситуация с повишен риск за нещо неприятно, особено пък когато се навлиза в насрещното движение, затова гледам да прекарам в нея възможно най-малко време. Предавка надолу (все пак съм с бензин, няма как ) и газ до ламарината. Е, не съм вдигал 150-160 на някакъв селски път, но до към 120 съм стигал.
Коментар
-
В този ред на мисли аз пък много мразя някой пред мен да кара с неопределено темпо. Да кажем влача се след него, защото нямам възможност да го изпреваря, а тоя пред мен - ха 70, ха 100. Ха 90, ха 110. Откачам на такова поведение.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:В този ред на мисли аз пък много мразя някой пред мен да кара с неопределено темпо. Да кажем влача се след него, защото нямам възможност да го изпреваря, а тоя пред мен - ха 70, ха 100. Ха 90, ха 110. Откачам на такова поведение.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Много зависи от ситуацията, пътя и т.н. - в път със завои, където този пред мен видимо изостава в завоите, а на правите дава газ и не ми дава да го изпреваря (да има ги такива изроди) прилагам следната тактика - давам му 2 коли преди завоя, след това не намалявам колкото него и гледам в ейпекса да имам доста по-висока скорост от него като същевременно при изправянето на завоя се изнасям в другата лента (когато има видимост), така в края на завоя вече съм с разлика от поне 10 км/ч и спокойно при ускорението го изпреварвам. На път без завои и с достатъчна видимост, се изнасям достатъчно от далече в изпреварващата лента и спокойно без да натискам го изпреварвам (може би разлика 15 км/ч) в скоростите. Разбира се и двете описани ситуации са без да имам опашка. Като имаш някой зад теб искаш, не искаш, тръгваш на пълна газ, най-малкото за да може и този след теб ако е решил да изпреварва, да не го сечеш по средата, както много често ми се е случвало (аз да съм втори изпреварващ и този пред мен да не настъпва и по средата на изпреварването да съм му на бронята а в същото време отсреща да има вече автомобил и се получава малко патова ситуация).FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Този номер и аз го правя, но трябва да познавам добре пътя иначе ме е страх. Я правата след завоя ще дойде къса, я дупки ще има точно там, я ограничение и полицаи или ще се вписва друг път. На тия изпреварвания по двойки не съм им фен, понеже някой път може да нямаш видимост, поради габарита на изпреварваната кола и тогава трябва да се довериш на преценката на първия. Един път съм го правил и се оказа, че тоя пред мен не беше преценил, че и той ще успее, а зад мен и трети тръгна...Едвам смогнахме да се върнем всичките. И от тогава не видя ли аз, че мога да мина, не тръгвам.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Аз принципно почти не изпреварвам.......Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
-
gaz написа:ФЕРАРИСТ написа:Аз принципно почти не изпреварвам.......
Коментар
-
veselin10 написа:ФЕРАРИСТ написа:Аз принципно почти не изпреварвам.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар