Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нарушавате ли макс.разрешена скорост при изпреварване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Airfan написа:
    Много ми е интересно някой каращ с 80 и вие на темпомат да го изпреварвате с 90... сигурно да, в един перфектен свят с магистрали навсякъде и без завои... Доста по-опасно е да се изпреварва 1 мин с 10 км/ч ралзика в скоростите, от колкото да дадеш мръсна газ, да изпревариш веднага някой и да върнеш после
    10км/ч са 2,8 м/с.Ако сложим една кола 5 метра + 2х5 метра отпред и отзад, то едно изпреварване на теория ти е около 5,5 секунди. Баси, за 6 секунди и проблем ще правим. За една минута ще може да изпревариш 10 камиона. :DИли накратко с тази скорост ти трябват около 150 метра видимост. Което си е абсолютно в рамките на нормалното.Даже практиката доказва, че е много по-лесно да изпревариш някой, като оставаш място и да се засилиш преди изпреварването, от колкото тепърва да се изнесеш в лявата лента и да започнеш тепърва да набираш.А ако знаеш, че масово се допуска тази грешка при изпреварване, то не е истина. Ама ето, че за някой е по-разумно да лепи педала до ламарината, вместо да изпревари за приблизително същото време ама с техника на каране.Знам, знам, всички можете да карате. Това се подразбира. Говоря за хората, които не четат този форум.
    Ако гониш икономия си прав, ако не ти пука за икономията - не си. Говориш за един идеален свят, в който има много места за изпреварване, няма трафик. Разбира се, че първо се ускорява зад автомобила, който ще изпреварваш след като си взел решение за изпреварване, след това се изнасяш и продължаваш да ускоряваш, за да могат максимално много автомобили след теб да изпреварят бавно движещия се автомобил. Така също като изпревариш, винаги се ускорява още, за да отвориш място на този зад теб да влезе, иначе го затваряш по гаден начин.Цитирания от теб сценарий с лежерното изпреварване за 5 + 2 * 5 м дистанции е постижим зимата на АМ Тракия от Стз към Бс.Едит: Знам, че ще извадиш довод, който важи според теб, инак няма да си ти.

Коментар

Airfan написа:
      Едит: Знам, че ще извадиш довод, който важи според теб, инак няма да си ти.
      Естествено, че ще извадя довод.:DКакто в първото си мнение споделих, ако имам възможност.Да не съм малоумен и да трябва да изпреваря някой, а нямам достатъчно място да се мъдря с 10км/ч разлика, то няма да натисна да изпреваря.Или пък ако някой тръгне с мен да изпреварва, а аз съм си преценил пътя до идващата кола само за мен, то естествено, че няма пак да се тътря, а ще гледам да осигуря и за него място, за да подпомогна безопасността в дадената ситуация.Всичко е до ситуация и естественото съобразяване с нея.Ама да има една кола пред мен, да се влачи с 10км/ч по-ниска от моята скорост и аз да лепя педала до ламарината при положение, че пред мен на 500 метра няма никой, хайде няма нужда.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Моето виждане е, че изпреварването е ситуация с повишен риск за нещо неприятно, особено пък когато се навлиза в насрещното движение, затова гледам да прекарам в нея възможно най-малко време. Предавка надолу (все пак съм с бензин, няма как ) и газ до ламарината. Е, не съм вдигал 150-160 на някакъв селски път, но до към 120 съм стигал.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

В този ред на мисли аз пък много мразя някой пред мен да кара с неопределено темпо. Да кажем влача се след него, защото нямам възможност да го изпреваря, а тоя пред мен - ха 70, ха 100. Ха 90, ха 110. Откачам на такова поведение.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да.Изпреварвам с колкото трябва, за да се извърши маневрата за най-кратко време.Пък пендели, които да отнесат поздрави на женските си роднини до 5-то коляно - колкото щеш по пътищата

Коментар

BO написа:
              В този ред на мисли аз пък много мразя някой пред мен да кара с неопределено темпо. Да кажем влача се след него, защото нямам възможност да го изпреваря, а тоя пред мен - ха 70, ха 100. Ха 90, ха 110. Откачам на такова поведение.
              Тия пак се ядват. Ами караш зад някой и той си се движи със 70-80. Сега някой път аз искам малко по-бързо да се движа и съм си наумил да ги минавам. Карам си зад него и чакам удобно място. Тъкмо дойде, върна 3 или 4та, пусна си мигач мина в ляво...80-90-100-110 и се движим успоредно. Уруда почва да настъпва. Пускам педала и се връщам. Като не съм с мощна кола, нямам др избор. И оня пак почне 70-80. Откааачам.
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Много зависи от ситуацията, пътя и т.н. - в път със завои, където този пред мен видимо изостава в завоите, а на правите дава газ и не ми дава да го изпреваря (да има ги такива изроди) прилагам следната тактика - давам му 2 коли преди завоя, след това не намалявам колкото него и гледам в ейпекса да имам доста по-висока скорост от него като същевременно при изправянето на завоя се изнасям в другата лента (когато има видимост), така в края на завоя вече съм с разлика от поне 10 км/ч и спокойно при ускорението го изпреварвам. На път без завои и с достатъчна видимост, се изнасям достатъчно от далече в изпреварващата лента и спокойно без да натискам го изпреварвам (може би разлика 15 км/ч) в скоростите. Разбира се и двете описани ситуации са без да имам опашка. Като имаш някой зад теб искаш, не искаш, тръгваш на пълна газ, най-малкото за да може и този след теб ако е решил да изпреварва, да не го сечеш по средата, както много често ми се е случвало (аз да съм втори изпреварващ и този пред мен да не настъпва и по средата на изпреварването да съм му на бронята а в същото време отсреща да има вече автомобил и се получава малко патова ситуация).
                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Този номер и аз го правя, но трябва да познавам добре пътя иначе ме е страх. Я правата след завоя ще дойде къса, я дупки ще има точно там, я ограничение и полицаи или ще се вписва друг път. На тия изпреварвания по двойки не съм им фен, понеже някой път може да нямаш видимост, поради габарита на изпреварваната кола и тогава трябва да се довериш на преценката на първия. Един път съм го правил и се оказа, че тоя пред мен не беше преценил, че и той ще успее, а зад мен и трети тръгна...Едвам смогнахме да се върнем всичките. И от тогава не видя ли аз, че мога да мина, не тръгвам.
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Аз принципно почти не изпреварвам.......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Kaто Ти гледам подписа- май трудно те настигат
                      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

При положение че тука всеки нарушава максимално разрешената скорост както в града, така или извън него, ква е разликата когато се прави при изпреварване.......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          И аз така :D Който бърза не стига! Всяка вечер ги гледам по телевизията. Карам си с 80-90 и си свиркам :D Скоро карах с 90 на една отсечка от около 20 км. Зад мен имаше само 2 автомобила, и около 20 други, които ни изпревариха със скорост много над 100км/ч. Българите са толкова тъп народ, че ако им се даде мощни автомобили ще се самоубият :D
                          Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

gaz написа:
                            ФЕРАРИСТ написа:
                            И аз така :D Който бърза не стига! Всяка вечер ги гледам по телевизията. Карам си с 80-90 и си свиркам :D Скоро карах с 90 на една отсечка от около 20 км. Зад мен имаше само 2 автомобила, и около 20 други, които ни изпревариха със скорост много над 100км/ч. Българите са толкова тъп народ, че ако им се даде мощни автомобили ще се самоубият :D
                            Бъди спокоен, самоубиват се и с маломощни. Колата не те убива, а веществото между ушите.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              Бе гледал съм те на един драг, на едно летище, с бяло купе
                              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                                ФЕРАРИСТ написа:
                                Бе гледал съм те на един драг, на едно летище, с бяло купе
                                Мда, макар че беше само срещу една и съща кола на колегата от сервиза, бях му обещал......ненавиждам драга.......Иначе изказа се мнение че не колата убива......мисля че и скороста не е чак толкова виновна.....тя не е причина, а необходимост........Принципно карането по писта макар и като профисионален любител, макар и че не започна с коли ми помогна много в държанието ми по пътищата и най - вече със съобразените реакции който човек си изгражда когато има възможност да кара на ръба.......И за над 20 години зад волана и над половин милион км, имам само два контакта с чуждо тяло и двата с под 5 кмч(бавното каране явно ми е проклетия)........а не е като да се съобразявам с ограничения и ЗДвП.......ся някой мое да скочи и да каже че то един път става, но тва няма да промени начина ми.......
                                Alfa 156 2.0 TS
                                Alfa 156 20VTurbo
                                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                                X