ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нарушавате ли макс.разрешена скорост при изпреварване?
Collapse
X
-
Мисля, че е най-безопасно да се изтеглям по-бързо от изпреварващата лента, защото:- маркировката е много малоумна и редовно на прекъсната линия, има отбивка, от която може да излезе някой и да се озове на 1 метър пред теб- редовно има уширение за почивка, от които разни потеглят, гледайки в огледалото, докато се включват и се озовават в горната ситуация срещу теб- особено с тировете е още по-хубаво да го изпреварваш макс бързо, защото често пукат гуми и хващат къра, а може и върху теб ако си до тях- същите тези и заспиват- по принцип изпреварването си е рискова маневра, дори да няма никой насреща ти и да имаш видимост, не знаеш кой моторист кара с 200 след уж далечния завойИ още многоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
коцев написа:Само да вметна ,че повече от 60-70 процента от зловещите катастрофи са станали именно при изпреварване и то с мръсна газ.Нищо лично към никого .Но много е гадно когато се движиш по второстепенни пътища с 90км да те изпреварват с над 120-140км.Последствията всички ги виждаме всяка вечер по телевизията .A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
То да са само турците.... масово неграмотниците се заредили 10 коли зад един тир на няма и 1 метър един от друг- или изпреварваш 10 коли и 1 тир, или не изпреварваш. И си седят де, не изпреварват, просто не спазват дистанция. Затова нямам скрупули като се вмъкна и го натисна някой такъв дедак, каращ на 1 метър от предния.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:Мисля, че е най-безопасно да се изтеглям по-бързо от изпреварващата лента, защото:- маркировката е много малоумна и редовно на прекъсната линия, има отбивка, от която може да излезе някой и да се озове на 1 метър пред теб- редовно има уширение за почивка, от които разни потеглят, гледайки в огледалото, докато се включват и се озовават в горната ситуация срещу теб- особено с тировете е още по-хубаво да го изпреварваш макс бързо, защото често пукат гуми и хващат къра, а може и върху теб ако си до тях- същите тези и заспиват- по принцип изпреварването си е рискова маневра, дори да няма никой насреща ти и да имаш видимост, не знаеш кой моторист кара с 200 след уж далечния завойИ още многоКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
M5kov написа:Веднъж съм засичал такъв бързак. Не можах да го стигна, ама не се и мъчихФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:M5kov написа:Веднъж съм засичал такъв бързак. Не можах да го стигна, ама не се и мъчихA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Бъзикайте се вие, ама като сваля задните седалки, малко гресчица по гредите и ще влезе една Брава вътре Пък вие се бъзикайте, че е бавна )"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
И аз в поне 90 % от случаите си изпреварвам с пълна газ. Че и 4та си вкарвам да е пълен кефа.Държа си дистанция 3-4 коли и кем си има видимост хем имам време да набера предварително и като видя че е чисто се изрязвам на макс.Много рядко изпреварвам без да съм до ламарината - и то само ако имам чист път много напред. ( а разхода си е добър :P ) А по темата - съвсем нормално е да се превиши малко разрешената скорост в момента на изпреварването с цел по бързо и безопасно приключване на маневрата.
Коментар
-
pr_00f написа:И аз в поне 90 % от случаите си изпреварвам с пълна газ. Че и 4та си вкарвам да е пълен кефа.Държа си дистанция 3-4 коли и кем си има видимост хем имам време да набера предварително и като видя че е чисто се изрязвам на макс.Много рядко изпреварвам без да съм до ламарината - и то само ако имам чист път много напред. ( а разхода си е добър :P ) А по темата - съвсем нормално е да се превиши малко разрешената скорост в момента на изпреварването с цел по бързо и безопасно приключване на маневрата.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
S_BANKOV написа:миналата седмица се прибирах към нашите, през ноща и застигам празен тир подскачащ със 120 км в ч. Тръгвам да го изпреварвам обаче се случи спускане. Ускорявам до 140 и се движа успоредно с тира. Е тогава имаше от пета на трета и марш в лютеницата. Наруших закона с около седемдесет осемдесет км. Ама поне поне му избягах на разтояние. Туи по пътя на Мишо Петков
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
OpenGL написа:S_BANKOV написа:миналата седмица се прибирах към нашите, през ноща и застигам празен тир подскачащ със 120 км в ч. Тръгвам да го изпреварвам обаче се случи спускане. Ускорявам до 140 и се движа успоредно с тира. Е тогава имаше от пета на трета и марш в лютеницата. Наруших закона с около седемдесет осемдесет км. Ама поне поне му избягах на разтояние. Туи по пътя на Мишо ПетковФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Много ми е интересно някой каращ с 80 и вие на темпомат да го изпреварвате с 90... сигурно да, в един перфектен свят с магистрали навсякъде и без завои... Доста по-опасно е да се изпреварва 1 мин с 10 км/ч ралзика в скоростите, от колкото да дадеш мръсна газ, да изпревариш веднага някой и да върнеш после
Коментар
-
Airfan написа:Много ми е интересно някой каращ с 80 и вие на темпомат да го изпреварвате с 90... сигурно да, в един перфектен свят с магистрали навсякъде и без завои... Доста по-опасно е да се изпреварва 1 мин с 10 км/ч ралзика в скоростите, от колкото да дадеш мръсна газ, да изпревариш веднага някой и да върнеш послеA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар