Ситуацията е следната - извънградско движение ,отсрещни коли не се виждат докъдето има видимост , изпреварвате 1 или 2 коли движещи се да кажем с 80км/ч. Нарушавате ли максималната разрешена скорост от 90км/ч с оглед максимално бързо извършване на маневрата или достигате 90км/ч и стискате палци да не изскочи някой отсреща?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нарушавате ли макс.разрешена скорост при изпреварване?
Collapse
X
-
В правилника не намерих да е упоменато с каква допустима скорост може да се извърши изпреварване, но пък ясно е казано как се извършва то .http://www.julymatev.com/izprevarvane.html
-
Re: Нарушавате ли макс.разрешена скорост при изпреварване?
pi4_s_bravo написа:Ситуацията е следната - извънградско движение ,отсрещни коли не се виждат докъдето има видимост , изпреварвате 1 или 2 коли движещи се да кажем с 80км/ч. Нарушавате ли максималната разрешена скорост от 90км/ч с оглед максимално бързо извършване на маневрата или достигате 90км/ч и стискате палци да не изскочи някой отсреща?
Коментар
-
Това ни го казваха на теорията, на шофьорския курс. Че при изпреварване е позволено, да се вдигне по-висока скорост, но след това трябва да се намали до максималната позволена. Но май, аз след изпреварване, продължавам да си ускорявам, ама не повече от 120-130, в зависимост от трафика. :DFiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Хаха, Слави разкажи им как върна на 3та И аз така, но си имам няколко ритуала преди това. Първо затварям всички прозорци. Хубаво, че нямам климатик, че ще трябва и него да спирам. Връщам 3та или 4та, като се задържам в 4к оборота и след това изпреварвам. Всичкото туй го правя понеже при мен дали ще подаваш газ плавно или рязко....тя винаги си ускорява плавноФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Ускорявам според отсечката. Когато виждам, че няма насрещни си карам нормално, но когато има, гледам да се изнеса възможно най-бързо.Не изпреварвам с повече от позволената скорост, ако знам, че някъде може да има патрулка/камера.Вчера попаднах на една картинка из нета, която гласеше горе-долу следното:"Ако трябва да караш с 30 км под ограничението, за да се чувстваш комфортно, то изобщо не трябва да караш".Много истина има в това."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Не. Ако се движа с 90 и пред мен някой си се движи с 80, то не си променям темпото въобще и си го изпреварвам с 90.Но в крайна сметка всичко зависи от ситуацията. Ако имам възможност да си го изпреваря нормално, без да се засилвам излишно, то го правя.Гледам всички до тук при изпреварване лепите педала за ламарината. После защо не вярвате на другите като ви цитират разни разходи.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Не. Ако се движа с 90 и пред мен някой си се движи с 80, то не си променям темпото въобще и си го изпреварвам с 90.Но в крайна сметка всичко зависи от ситуацията. Ако имам възможност да си го изпреваря нормално, без да се засилвам излишно, то го правя.Гледам всички до тук при изпреварване лепите педала за ламарината. После защо не вярвате на другите като ви цитират разни разходи.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Хаха, Слави разкажи им как върна на 3та И аз така, но си имам няколко ритуала преди това. Първо затварям всички прозорци. Хубаво, че нямам климатик, че ще трябва и него да спирам. Връщам 3та или 4та, като се задържам в 4к оборота и след това изпреварвам. Всичкото туй го правя понеже при мен дали ще подаваш газ плавно или рязко....тя винаги си ускорява плавноA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Само да вметна ,че повече от 60-70 процента от зловещите катастрофи са станали именно при изпреварване и то с мръсна газ.Нищо лично към никого .Но много е гадно когато се движиш по второстепенни пътища с 90км да те изпреварват с над 120-140км.Последствията всички ги виждаме всяка вечер по телевизията .
Коментар
-
Какво значи да стискаш палци да не изскочи някой отсреща??? Или изпреварваш безопасно при достатъчно видимост, или изобщо не изпреварваш - това да изпреварваш и да стискаш палци.... Иначе - скоро не съм засичала някой да се движи с 80. обикновено аз съм най-бавно движещата се с 90. По второкласната и третокласната мрежа обикновено карам с 80, защото настилката не предполага по-висока скорост.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар