Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нарушавате ли макс.разрешена скорост при изпреварване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    .......ако някой си мисли че ако всички коли електронно са ограничени в града със 50 и всички катастрофи и жертви ще секнат, много се лъже.......
    Аз съм готов да заложа безименния пръст на левия ми крак, че ако всички коли се ограничат на макс 50км/ч, то жертвите със сигурност ще намалеят драстично.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

galinchooo написа:
      ntodorov написа:
      Kay_ написа:
      Хаха, Слави разкажи им как върна на 3та И аз така, но си имам няколко ритуала преди това. Първо затварям всички прозорци. Хубаво, че нямам климатик, че ще трябва и него да спирам. Връщам 3та или 4та, като се задържам в 4к оборота и след това изпреварвам. Всичкото туй го правя понеже при мен дали ще подаваш газ плавно или рязко....тя винаги си ускорява плавно
      Ей те за това съм влюбен в дизела. Никакви 3-ти, 4-ти. Крачето на педала, предавката - последна и толкоЗ.И с 60 км/ч. да съм зад предната кола и с климатик да съм, натискам и съм пред нея.По темата. Случвало ми се е да превиша скоростта с цел да изпреваря бързо. Честно казано при изпреварване не си гледам километража, ноопределено повече настъпвам газта. След това се прибирам в моята лента и се старая да карам по правилата.
      Ей тука вече няма как да не се съглася с колежката.На първо място скороста убива.КОлкото и да си грамотен и перфектен щофъор автомобил фучащ със над 120км/ч няма удържане ако не дай си боже трябва да предприемеш нещо.Автомобил с 50км/ч спира за не повече от 10на метра.Със 100км/ч спира за около 36-40 метра.А над 120 си е шейна.Всички ПТП-та стават заради несъобразена скорост на първо място и заради некадърноста на пишлимета (рейсъри) седнали зад волана на някое БМВ примерно,купено от тати и гас до дупка да ни видят кви състезатели сме.И в комбинация с алкохол и си И...ло мамата.Колкото до това да се блъснеш в стълб с 50км/ч......хахаха наистина трябва да си или тъп или с 5 промила алкохол.Аз лично като изпреварвам надвишавам скороста.На места даже повече от позволената,но после си намалям.Е не карам и с позволената де.+/- 15км отгоре или отдолу.В повечето случай,когато тръгна да изпреварвам някой,той подава гас.Много ма е яд на такива чикисти.Признавам си че като по млад и аз съм карал по лудо,но не и както сега карат (рейсърите).Зачестиха случайте с катастрофи на млади момчета С НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.Потърпевши са и пешеходци.КОЛЕГИ КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА,че много деца се убиха на пътя тая година!!!!
      Колега. Не си ме разбрал, чел си ме с друга презумпция или цитатът на моя поуст е грешка. :P
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Амчи прави сте - познаването на колата е супер важно, но и супер досадно нещо. В моя случай редовно се случва да се влача по 40 км зад някой комбайн и при първата празна двукилометрова права да разбърквам лютеницата на втора, и после на трета. Разбирай 130+. Просто няма начин - докато """дърпа""" се настъпва, щот не се знай докога.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

BO написа:
          ФЕРАРИСТ написа:
          .......ако някой си мисли че ако всички коли електронно са ограничени в града със 50 и всички катастрофи и жертви ще секнат, много се лъже.......
          Аз съм готов да заложа безименния пръст на левия ми крак, че ако всички коли се ограничат на макс 50км/ч, то жертвите със сигурност ще намалеят драстично.
          да бе дай да пренаселим планетата .Китайците затова ли цял живот карат на гарнитура само
          фиатче Браво 2.0

Коментар

ntodorov написа:
            galinchooo написа:
            ntodorov написа:
            Kay_ написа:
            Хаха, Слави разкажи им как върна на 3та И аз така, но си имам няколко ритуала преди това. Първо затварям всички прозорци. Хубаво, че нямам климатик, че ще трябва и него да спирам. Връщам 3та или 4та, като се задържам в 4к оборота и след това изпреварвам. Всичкото туй го правя понеже при мен дали ще подаваш газ плавно или рязко....тя винаги си ускорява плавно
            Ей те за това съм влюбен в дизела. Никакви 3-ти, 4-ти. Крачето на педала, предавката - последна и толкоЗ.И с 60 км/ч. да съм зад предната кола и с климатик да съм, натискам и съм пред нея.По темата. Случвало ми се е да превиша скоростта с цел да изпреваря бързо. Честно казано при изпреварване не си гледам километража, ноопределено повече настъпвам газта. След това се прибирам в моята лента и се старая да карам по правилата.
            Ей тука вече няма как да не се съглася с колежката.На първо място скороста убива.КОлкото и да си грамотен и перфектен щофъор автомобил фучащ със над 120км/ч няма удържане ако не дай си боже трябва да предприемеш нещо.Автомобил с 50км/ч спира за не повече от 10на метра.Със 100км/ч спира за около 36-40 метра.А над 120 си е шейна.Всички ПТП-та стават заради несъобразена скорост на първо място и заради некадърноста на пишлимета (рейсъри) седнали зад волана на някое БМВ примерно,купено от тати и гас до дупка да ни видят кви състезатели сме.И в комбинация с алкохол и си И...ло мамата.Колкото до това да се блъснеш в стълб с 50км/ч......хахаха наистина трябва да си или тъп или с 5 промила алкохол.Аз лично като изпреварвам надвишавам скороста.На места даже повече от позволената,но после си намалям.Е не карам и с позволената де.+/- 15км отгоре или отдолу.В повечето случай,когато тръгна да изпреварвам някой,той подава гас.Много ма е яд на такива чикисти.Признавам си че като по млад и аз съм карал по лудо,но не и както сега карат (рейсърите).Зачестиха случайте с катастрофи на млади момчета С НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.Потърпевши са и пешеходци.КОЛЕГИ КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА,че много деца се убиха на пътя тая година!!!!
            Колега. Не си ме разбрал, чел си ме с друга презумпция или цитатът на моя поуст е грешка. :P
            Извинявам се колега грешка в цитата....Имах предвид цитата на колежката" ele".....Тотално съм се объркал....това е от ЕГН-то вече май.....хихи....ама се поправих де,да не се изложим напълно...
            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

BO написа:
              В този ред на мисли аз пък много мразя някой пред мен да кара с неопределено темпо. Да кажем влача се след него, защото нямам възможност да го изпреваря, а тоя пред мен - ха 70, ха 100. Ха 90, ха 110. Откачам на такова поведение.
              А след като минеш пред него и започва да ти се лепи отзад Лично аз обичам да държа едно темпо. Ако не преча на никой си започвам и завършвам без да променям скоростта. Ако се наложи да натискам го правя. Няма никакъв смисъл да няма никой пред и зад теб и да натискаш до край.П.С. всеки ден нарушавам макс. разрешената извън населени места, в града я спазвам и в много голям % карам с по ниска от макс.

Коментар

chaveto написа:
                BO написа:
                В този ред на мисли аз пък много мразя някой пред мен да кара с неопределено темпо.... ...Откачам на такова поведение.
                А след като минеш пред него и започва да ти се лепи отзад ...
                На такива най-обичам да си пусна за кратко фаровете за мъгла. На един чак му изпушиха гумите да спира.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

chaveto написа:
                  А след като минеш пред него и започва да ти се лепи отзад
                  Или като мине пред теб да кара с по-ниска от твоята скорост
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ако това ме изнерви, то трябва да спра и да си почина.Иначе като изпреварвам, гледам да не отнеме повече от 10 секунди, че скоростта става двойна. Само веднъж изпреварвах една патрулка на КАТ с 3-ма катаджии вътре, с радар и фото, на стръмния баир преди Враца, като се пътува от Мездра към Враца. Круиз контрола държи твърдо 90, а на Астричката и се вземаше акъла. И докато водача слезе от 5-та на 4-та и посла на 3-та патрулката изостана. :D
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

То там не беше ли 60 ограничението, голям баровец си, че изпреварваш патрулката, че и с трима полицаи вътре, с 90 За да съм и по темата - почти винаги превишавам максималната скорост, когато изпреварвам. Зад ТИР-ове не понасям да се движа, затова ги изпреварвам, дори и те да се движат над максималноразрешената скорост
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Мразя пред мен да има високо МПС (автобус и камион най вече) пречи ми да гледам какво става пред мен. Такива ги изпреварвам и превишавам ограниченията... Също така мразя когато лимита е 90 да има някой който кара с 60, полудявам просто. Тези са също толкова правят предпоставки за ПТП, както и тези които превишават разрешената скорост.

Коментар

Превишавам всякакви ограничения и карам с колкото ми е удобно.

Коментар

sugarboy написа:
                            То там не беше ли 60 ограничението ...
                            Объркал си се! Ограничението е след като изкачиш баира, преди бензиностанцията на Ром петрол. :DСлед Великден, като се прибирах от Ямбол, на същия този път (от Мездра до Враца) един Мерцедес на НСО с народен представител бичеше с над 130, докато един Форд Мондео от новите с 2 литра ЕкоБуст 240 коня, го изправари като флагче. Имах усещането, че сам спрял!
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                              sugarboy написа:
                              То там не беше ли 60 ограничението ...
                              Объркал си се! Ограничението е след като изкачиш баира, преди бензиностанцията на Ром петрол. :D
                              След Ромпетрол. Преди малко точно това гледах.

Коментар

И аз сьм на принципа , от 5-та 3-та
                                фиат типо 1.4 cat.ie Бахх Маамууу
                                Фиат Стило - 1.8 16V , 133 магарета

Коментар

Working...
                                X