Здравейте. Трябва да удължа един кабел 4 по 1.5. Знам, че най-добрия начин е с кербоване, имам клещи, но не знам какви кабелни муфи ми трябват. Не съм снаждал досега, тъй че ми непонятно. Да не би да са нещо като тръбички и стискаш отляво и отдясно и готово? Или? Ако може и снимка на кабелната муфа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снаждане на кабел?
Collapse
X
-
Здравей колега,Муфата може да я направиш по няколко технологии. Аз те съветвам да я направиш с термосвиваеми тръби с лепило от вътрешната страна.Готови муфи се продават по магазините за електроматериали, но без гилзите. Това е малко по скъпия вариант. Можеш обаче да си купиш много евтино термосвиваеми тръби с лепило. Продават се на метър. От две такива тръби можеш да си направиш минимум две муфи. На снимката е вида на муфата. Тръбите които ти трябват са с размери 25/10 и 8/2мм. Гилзи можеш да използваш както голи така и изолирани. По-вероятно е да намериш изолирани за кербоване. Могат да са винтови, могат и да са за кербоване.За съединяването на кабели е важна подготовката им. Разделките трябва да са около 20см. и жилата на кабелите трябва да бъдат разминати за да се получи компактна муфата. Прилагам ти няколко снимки. Ако имаш въпроси питай.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Ако става въпрос за 1,5 кв. мм кабел, не разбирам за какво кербоване говорим. Заголваш по 4 см, на ръка усукваш жиците една за друга (не едната около другата), хващаш върха на двойката с клещи и донатягаш. Режеш половин сантиметър и изолираш. Ако кабелът е многожилен, разперваш жичките като ветрила, вкарваш една между друга, и после като по-горе.Силови кабели не се запояват по принцип.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Ако става въпрос за 1,5 кв. мм кабел, не разбирам за какво кербоване говорим. Заголваш по 4 см, на ръка усукваш жиците една за друга (не едната около другата), хващаш върха на двойката с клещи и донатягаш. Режеш половин сантиметър и изолираш. Ако кабелът е многожилен, разперваш жичките като ветрила, вкарваш една между друга, и после като по-горе.Силови кабели не се запояват по принцип.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
снаждане на кабел
Зависи кабела какъв е ако е многожилен се прави точно така щото е по здраво ако ги и запоиш дори е и по добре ако е на кола например. за 4 по 1.5 не ти трябва муфа особено в къщи .https://www.youtube.com/watch?v=tUpX...?v=vSfEVRdDbGI Ако е едножилен може по същия начин с изолирбанд в разлределителните кутии по къщите така се е правило доста време Е има и по модерни начини с кабелни свръзки но ако не се направи както трябва може да прави проблем
Коментар
-
Kemaloff написа:slonikon написа:Ако става въпрос за 1,5 кв. мм кабел, не разбирам за какво кербоване говорим. Заголваш по 4 см, на ръка усукваш жиците една за друга (не едната около другата), хващаш върха на двойката с клещи и донатягаш. Режеш половин сантиметър и изолираш. Ако кабелът е многожилен, разперваш жичките като ветрила, вкарваш една между друга, и после като по-горе.Силови кабели не се запояват по принцип.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Kemaloff написа:slonikon написа:Ако става въпрос за 1,5 кв. мм кабел, не разбирам за какво кербоване говорим. Заголваш по 4 см, на ръка усукваш жиците една за друга (не едната около другата), хващаш върха на двойката с клещи и донатягаш. Режеш половин сантиметър и изолираш. Ако кабелът е многожилен, разперваш жичките като ветрила, вкарваш една между друга, и после като по-горе.Силови кабели не се запояват по принцип.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
На картинка е много готино, ама за в къщи, айде втулка с изолация 1,5 лв. , прежалва се , ама клещите от снимката са 200 кинта. И то от по-евтините марки. .... Субективно мое мнение.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар