sasho_n2 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък на кола.
Collapse
X
-
sasho_n2 написа:Kay_ написа:sasho_n2 написа:pavyan написа:sasho_n2 написа:Логиката е следната (или поне така е в белите държави):- по-стар автомобил = по-високо ниво на замърсяване на околната среда => по-висок данък- по-нов автомобил = повече системи, катализатори, допълнителни филтри, ЕВРО норми и пр. => по-ниски вредни емисии => по-нисък данъкЗа какви газови уредби и пр. глупости говорите?И един последен въпрос - защо мислите електромобилите са освободени от данъци???До кога ще я караме с тази теория - след като можеш да си позволиш по-нов автомобил, значи ще си плащаш десеторно по-скъп данък от този, който кара 25 годишен дарак, замърсяващ десетки пъти повече околната среда.... Няма логика, размера на данъка да се определя от платежоспособността на собственика
Не разбрах и ти ли после ще ходиш с колело или само тия, които не могат да си купят нова кола? И аз понякога така мисля на едро. Гледам днес един дядо с една Лада, па си викам къв ще му е кеф на дядото да си купи едно колело и да върти тез пусти педали. Хем няма да цапа, хем ще си удължи живота, хем за тонус...
Да не се засегнеш
Базикам се, но влезем ли в дебат ще засегнем още 1000 теми.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
В България, какъв пич си, ако не се качиш в колата за 100 метра. Ако вървишпеш или караш колело автоматично се превръщаш в несретник и/или втора ръка човек.Па нищо, че повечето с такива помисли нямат и 5 лева в джоба за кафе.За данък МПС: Не е нито справедливо, нито резонно, нито стимулиращо хората с по-нови автомобили да плащат в пъти по висок данък МПС от хората притежаващи аналогичните, като мощност коли на преклонна възраст.Не виждам нито логиката, нито същността на идеята заради, която плащаме въобще данък МПС. Липсва стремеж, както да се стимулира увеличаването на качествения ни автопарк, така и стремеж да се ограничи и/ или намали потреблението на стари ДВГ. Объркана и абсурдна родна картинка лансираща изборът ни да караме "икономическо изгодно" дърти таратайки на ...найсет години....A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
pavyan написа:Най-малкото,ако се чудя между два модела от една и съща марка,ще взема тоя с по-малък данък.Няма да споменавам марката,но например има кола,чисто нова за 30 000 лв.(т.е. не е нисък клас)на която данъка е .... 6(ШЕСТ)лева.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
pavyan написа:Най-малкото,ако се чудя между два модела от една и съща марка,ще взема тоя с по-малък данък.Няма да споменавам марката,но например има кола,чисто нова за 30 000 лв.(т.е. не е нисък клас)на която данъка е .... 6(ШЕСТ)лева.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:pavyan написа:Най-малкото,ако се чудя между два модела от една и съща марка,ще взема тоя с по-малък данък.Няма да споменавам марката,но например има кола,чисто нова за 30 000 лв.(т.е. не е нисък клас)на която данъка е .... 6(ШЕСТ)лева.
Коментар
-
Вчера минах на ГТП със газифициран автомобил 2007г. в перфектно състояние. Казаха ми, че ако съм в Германия няма да ме пуснат. В София ако се спазват еко нормите 90% от автомобилите ще бъдат спрени от движение. За бедните региони неми се мисли. Ако ЕС ни натиснат ще си карам Велосипеди :DBrava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
-
stilo_new написа:ele написа:pavyan написа:Най-малкото,ако се чудя между два модела от една и съща марка,ще взема тоя с по-малък данък.Няма да споменавам марката,но например има кола,чисто нова за 30 000 лв.(т.е. не е нисък клас)на която данъка е .... 6(ШЕСТ)лева.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Kay_ написа:sasho_n2 написа:Kay_ написа:sasho_n2 написа:pavyan написа:sasho_n2 написа:Логиката е следната (или поне така е в белите държави):- по-стар автомобил = по-високо ниво на замърсяване на околната среда => по-висок данък- по-нов автомобил = повече системи, катализатори, допълнителни филтри, ЕВРО норми и пр. => по-ниски вредни емисии => по-нисък данъкЗа какви газови уредби и пр. глупости говорите?И един последен въпрос - защо мислите електромобилите са освободени от данъци???До кога ще я караме с тази теория - след като можеш да си позволиш по-нов автомобил, значи ще си плащаш десеторно по-скъп данък от този, който кара 25 годишен дарак, замърсяващ десетки пъти повече околната среда.... Няма логика, размера на данъка да се определя от платежоспособността на собственика
Не разбрах и ти ли после ще ходиш с колело или само тия, които не могат да си купят нова кола? И аз понякога така мисля на едро. Гледам днес един дядо с една Лада, па си викам къв ще му е кеф на дядото да си купи едно колело и да върти тез пусти педали. Хем няма да цапа, хем ще си удължи живота, хем за тонус...
Да не се засегнеш
Базикам се, но влезем ли в дебат ще засегнем още 1000 теми.
Коментар
-
Сумата смятам, че е нормална. Мотопеда също може да направи големи бели.Това, че не се предлага разсрочено не е нормално."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
sasho_n2 написа:Няма логика, размера на данъка да се определя от платежоспособността на собственика
Коментар
-
Immortal написа:sasho_n2 написа:Няма логика, размера на данъка да се определя от платежоспособността на собственикаA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Immortal написа:sasho_n2 написа:Няма логика, размера на данъка да се определя от платежоспособността на собственика.Каза,че плащал само пълните курсове на цистерната,а празните на връщане до завода за ново натоварване -НЕ
.Самия,аз незнам колко пари ще взема,а и гръмна една гума т.е сигурно ще си я удържи.А колко много хора са като мен.
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар