Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мобилен оператор-стари сметки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Подписвам договор с Ферариста да ми достави 100 000 броя втулки на цена 0.10 лв (при нормална 0.50 лв) заради голямото количество, а и ми трябват супер спешно за след 10 дни. След втората доставка от 1000 броя решавам, че не ме кефи да работя с него и спирам да му плащам, а той спира да ми праща втулки. Сега питането ми е, Ферарист, ще ме търсиш ли за разликата, която не си реализирал, ама си поръчал материали за нея, наел си хора, машини и помещения?
    Представяш пример който ти отърва, аз много лесно мога да го извъртя така както ми отърва и на мен - отделен факт е че обстоятелствата който представяш нямат общо с ситуацията - едното е услуга, другото е предмет.......ако в тоя пример аз почна да ти пращам скапани продукти, да ги бавя, да лъжа в грамаж или качество, ти въодушевен ли ще си........примера може да се извърти на кой както му кефне........В случая само че някакъв мобилен оператор претърпява 0.0002 процента пропуснати приходи(не печалба, а приходи) от мен, заради нещо за което не ми е предоставил, излъгал, забаламосал, или каквото ти хареса като причина.........
    Airfan написа:
    Супер грешни са ти раздъжденията погледнато от моите очи.
    Ок......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
      Airfan написа:
      Подписвам договор с Ферариста да ми достави 100 000 броя втулки на цена 0.10 лв (при нормална 0.50 лв) заради голямото количество, а и ми трябват супер спешно за след 10 дни. След втората доставка от 1000 броя решавам, че не ме кефи да работя с него и спирам да му плащам, а той спира да ми праща втулки. Сега питането ми е, Ферарист, ще ме търсиш ли за разликата, която не си реализирал, ама си поръчал материали за нея, наел си хора, машини и помещения?
      Представяш пример който ти отърва, аз много лесно мога да го извъртя така както ми отърва и на мен - отделен факт е че обстоятелствата който представяш нямат общо с ситуацията - едното е услуга, другото е предмет.......ако в тоя пример аз почна да ти пращам скапани продукти, да ги бавя, да лъжа в грамаж или качество, ти въодушевен ли ще си........примера може да се извърти на кой както му кефне........В случая само че някакъв мобилен оператор претърпява 0.0002 процента пропуснати приходи(не печалба, а приходи) от мен, заради нещо за което не ми е предоставил, излъгал, забаламосал, или каквото ти хареса като причина.........
      Airfan написа:
      Ок......
      Значи викаш услугите са си услуги, а материалите материали. Да, да страхотна логика. Чудна направо.Щом аз работя с услуги, а не с материали, викаш ако предложа услугите си на един по дадени условия и този не си удържи на обещанието (договора), това няма да ми навреди? В някои случаи не само може да ми навреди, а да ме изкара извън играта.А бе чудна логика имаш.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        Airfan написа:
        Airfan написа:
        Ок......
        Абсолютен факт, но при подписването на договора, двете страни се задължават да предоставят някаква услуга/стока от една страна и пари от друга. Ако едната наруши точките по договора, другата може да я съди. За това и при спиране на плащането от твоя страна, тъй като си неудовлетворен от цената, не е достатъчно условие да спреш да плащаш, тъй като услугата, за която си се съгласил да плащаш цената Х за времето У ти е предоставена и ти просто си нарушил условията на договора. Сигурен съм, че в него никъде не пише, че при наличие на по-изгодни конкурентни оферти ти можеш да спреш да плащаш.

Коментар

Airfan написа:
          ФЕРАРИСТ написа:
          Airfan написа:
          Airfan написа:
          Ок......
          Абсолютен факт, но при подписването на договора, двете страни се задължават да предоставят някаква услуга/стока от една страна и пари от друга. Ако едната наруши точките по договора, другата може да я съди. За това и при спиране на плащането от твоя страна, тъй като си неудовлетворен от цената, не е достатъчно условие да спреш да плащаш, тъй като услугата, за която си се съгласил да плащаш цената Х за времето У ти е предоставена и ти просто си нарушил условията на договора. Сигурен съм, че в него никъде не пише, че при наличие на по-изгодни конкурентни оферти ти можеш да спреш да плащаш.
          Аз с тази мисъл точнах да пиша на колегата. Но ми се струва, че той премълчава нещо и може би нещата не стоят по класическия начин.
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Според мен си е такъв човек просто. Имам един такъв познат, където не плаща нищо, което не може да му бъде взето.Да кажем не плаща парно, вода, на входа сметките и т.н. Пуска жалби, че не му изнасят условията и т.н. Ама не спира да ги ползва въпреки, че не му изнася.Тегли кредити със съзнанието, че не може да ги върне. Тегли нови за погасяването на старите задължения. И така е влезнал в един голям кръговрат.Има си просто такива хора...Аз лично не мога така. Ако нещо не ми изнася, а имам договор, то ще се разправям, ще си търся правата по договор, но няма просто ей така да махна с ръка и да си тръгна. Защото ако го направя това, то ще съм със съзнанието и усещането, че дължа на някой нещо и съм го излъгал.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Оффф, остави. Това с парното от месец ми е гръмнала главата. Аз се чудех защо в края на зимния период, въпреки, че не ползвам парното плащам по 600 и на горе и ми се налага след преравняване да доплащам. И най -интересното, че след отчитане се почват по 5-6 преравнителни сметки на месец, до новия зимен период. Е разбрах вече. Оказа се, че една баба от блока преди 10 години сина и е откачил топломерите и радиаторите и тя не осигурява достъп до апартамента си. От топлото и дрънкат фул потребление и тя после обжалва и те преразпределят на другите част от това измислено потребление. И сега топлото са заведи дело с/у нея, че има да плаща 8 000лв парно. И тя тръгнала да иска от другите апартаменти да си разделим сумата и да и я платим. Защо по дяволите си е махнала топломерите на своя глава и не е уведомила топлофикация...отговора беше " Ти знаеш ли колко молби се попълват и колко разправия е"Извинявам се за офф-а, но донякъде има връзка с темата
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не и е харесала услугата на бабата... Баш си е по темата.Заради такива Андрешковци и парното ни е по-скъпо, и услугите ни са по-скъпи, и лихвите ни са по-високи и така нататък. Защото всичките тия андрешковски хитрини си имат цена и съответното дружество си калкулира съответните загуби в съответтните цени и го плаща добросъбестния потребител.Както плащаме и водата и тока на циганите и всичко останало.Обаче в България длъжник и престъпник да си! Защото законите се пишат именно от такива.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

.

От къде тръгнахме,а къде стигнахме.Таковал съм му мамата,ще мина да си ги платя и да ми е мирна главата,но е факт че в цялата ни държава е пълен батак.От една страна имаш 5г.давност и немогат да те пипнат,но от друга ако си длъжник е во веки веков.Ще трябва да мина през Близу и Мегалан,може да се окаже ,че и там дължа за кабелито,които все още използвам.А ,сетих се и за друг парадокс,отивам 2008г.за златен талон,изчаквам чинно цялата опашка,а тя не беше малка,подавам молбата и Греда,от 2007г съм имал наказателно постановление,:Питаите на гишето от среща:още 20-30човека,аиде мерси.Отивам миналата година вече спокоен,но уви ,пак не.Имах фиш за неправилно пресичане,за него вече знаех.С две думи,Цирка в пълен
                  Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                  EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                  EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Re: .

viktorsterev написа:
                    От къде тръгнахме,а къде стигнахме.Таковал съм му мамата,ще мина да си ги платя и да ми е мирна главата,но е факт че в цялата ни държава е пълен батак.От една страна имаш 5г.давност и немогат да те пипнат,но от друга ако си длъжник е во веки веков.Ще трябва да мина през Близу и Мегалан,може да се окаже ,че и там дължа за кабелито,които все още използвам.А ,сетих се и за друг парадокс,отивам 2008г.за златен талон,изчаквам чинно цялата опашка,а тя не беше малка,подавам молбата и Греда,от 2007г съм имал наказателно постановление,:Питаите на гишето от среща:още 20-30човека,аиде мерси.Отивам миналата година вече спокоен,но уви ,пак не.Имах фиш за неправилно пресичане,за него вече знаех.С две думи,Цирка в пълен
                    И какво не е наред при теб за златния талон, че не мога да схвана?
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Киро, ко са прайш на ощипана мома??? Законите не са направени за хората, направени са за администрацията да си вее байрака, а хората го обират. ще ти дам пример - миналата година ми цъфва на вратата един ЧСИ и иска 120 лева за 10 лева държавна такса, която не съм платила преди 12 години! За тази 12 години НИКОЙ не ме е търсил - нито адвоката ми е споменавал за тази такса, нито някоя институция ми е изпращала някаква вест да си платя. Значи като опре до ЧСИ веднага ме намират, ама институциите 12 години не можаха да ме намерят, а? Аз как да докажа, че таксата не съм я платила не защото не искам, а защото никой не ми е казал за нея и никой не ме е търсил? (баси, трябва да си последния тъпак да не платиш 10 лева и да чакаш да стане 100) Опция имам ли някаква, и да имам по-евтина ли е от 100 лева, след като може изобщо тия институции да не се потрудят да ме намерят, ама се броя уведомена.... Както и да е - платих я като поп и цяла седмица ги псувах. После се оказа, че 120 лева не са 120 лева, а 90, щото не са го сметнали правилно.... Иначе що се заяждате с човек - като не иска да си плаща, да не си плаща, негово право е, евентуално ще си понесе последствията.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

BO написа:
                        Както казах по-горе,през първата петилетка съм имал наказателно постановление от 2007 за което никои не ме е уведомил,а и не са ме спирали минавам за доста културен и спокоен шофер.Това първо,другото което си помислих е че съм щракнат някъде,но и това не е по простата причина,Типото първоначално се водеше на баба ми ,другото което си помислих е за Римото ми и че другия му собстеник е щракнат,но и това не е ,края на 2005г.смениха номерата.Пълна мистерия Капака ми беше второто ходене и отказа заради фиша
                        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Airfan написа:
                          ФЕРАРИСТ написа:
                          Airfan написа:
                          Airfan написа:
                          Ок......
                          Абсолютен факт, но при подписването на договора, двете страни се задължават да предоставят някаква услуга/стока от една страна и пари от друга. Ако едната наруши точките по договора, другата може да я съди.
                          Абсолютно........ Интересно ли ти е обаче защо в 90 процента от случайте те не съдят, а дават вземанията на колектори...... Банките например не правят така....... Любопитно ли ти е било защо........ Иначе няма проблем - нарушил съм си договора-да ме съдят...... Досега не са опитали........
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

viktorsterev написа:
                            BO написа:
                            Както казах по-горе,през първата петилетка съм имал наказателно постановление от 2007 за което никои не ме е уведомил,а и не са ме спирали минавам за доста културен и спокоен шофер.Това първо,другото което си помислих е че съм щракнат някъде,но и това не е по простата причина,Типото първоначално се водеше на баба ми ,другото което си помислих е за Римото ми и че другия му собстеник е щракнат,но и това не е ,края на 2005г.смениха номерата.Пълна мистерия Капака ми беше второто ходене и отказа заради фиша
                            Не може да ме убедиш, че си имал някакво нарушение и си нямал интерес да разбереш какво е то, щом се правиш на ощипан и не мислиш, че ти си го направил.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              Airfan написа:
                              ФЕРАРИСТ написа:
                              Airfan написа:
                              Airfan написа:
                              Ок......
                              Абсолютен факт, но при подписването на договора, двете страни се задължават да предоставят някаква услуга/стока от една страна и пари от друга. Ако едната наруши точките по договора, другата може да я съди.
                              Абсолютно........ Интересно ли ти е обаче защо в 90 процента от случайте те не съдят, а дават вземанията на колектори...... Банките например не правят така....... Любопитно ли ти е било защо........ Иначе няма проблем - нарушил съм си договора-да ме съдят...... Досега не са опитали........
                              Любопитно ми е, разбира се.

Коментар

Не намесвайте парното. Не е подходящ пример. Едва ли могат да го разберат тия, дето си нямат работа с този монопол. Измамата е 100% там.

Коментар

Working...
                                X