Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мобилен оператор-стари сметки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо плашите човека, не мога да разбера. Той няма изпълнително дело, няма покана за доброволно изпълнение, никой не го е съдил и едва ли има намерение да го съди. Криза е, дошъл е в мобилиния оператор някой млад меринджей, борещ се за бързо повишение в йерархията и си е казал-дай да се натегна пред началството, като позатрия тук-там някой платежен документ от преди 10 години и да пусна остатъка за събиране, белким някой балък се върже и плати два пъти. Ако мине, сигурно шефовете ще го уредят най-после със служебна кола, за да престане да джитка до офиса с градския и да пристига на работа закъснял, с кални обувки и вмирисан като селския автобус в пазарен ден.Което за него няма да е лошо, наистина, но автора на темата ще е в ролята на пре__аното камилче, а това не е добре. Балансът в природата изисква дребите тарикати понякога да губят. Дори когато са големи корпорации. Иначе стават господстваща прослойка и...губят всички.

Коментар

Телефон

Би трябвало да си си платил всичко след като си се прехвърлил към друга фирма или си прекратил договора освен ако не са ти спрели договора веднага а след няколко месеца Има да си търсят парите повече лихвите дори и за 2 ст Виждал съм такива за ток и телефон Виж в сайта им твоите сметките ако ги пазят
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

.

За пазенето ми казаха ,че имали архив и всичко можело да се изтегли.Не ме яд на друго,а на факта,че след 10г. нищо и в един момент хоп и вече си длъжник,пък ходи доказваи че нямаш сестра.До сега къде са спали?
        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Immortal написа:
          ЗЗД:Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.Чл. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;б) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.От 2006 година ще имат да вземат.
          Аз това за какво ти го постнах?!?Не слушай Бачо си Киро, той на него това му е работата и ще те заблуди с кеф (с пълното ми уважение към него).Никакви изпълнителни дела не важат, ако не са предявили претенциите си пред ТЕБ.Щом не си получавал покана, щом не си подписвал НИЩО, че си уведомен, че те си търсят парите, те съветвам да им напишеш следното писмо:Уважаеми г-да,На основание чл.120 от Закона за задълженията и договорите, Ви уведомявам, че дори и да съм имал някакво задължение пред вас през 2006 година (за което не съм уведомен по никакъв начин), то е отпаднало, тъй като Вие не сте го предявили пред мен в законовия срок.Всякакво мое задължение от 2006 година е отпаднало през 2011 година на основание чл.110 от ЗЗД.И т.н. и т.н.Иначе - Киро е прав че ги правят тия врътки, но те така могат да те влачат за 100 лв задължение 30 години, и накрая да ти искат 20.000.Каквито и действия по събиране да са предприели, първото което трябва да направят, е да те уведомят, че имаш задължение и да те поканят доброволно да го платиш, като това стане в рамките на законовата давност.Отделно, когато предават задължението ти към друга фирма (събирач на дългове), са длъжни да те уведомят:Чл. 99. Кредиторът може да прехвърли своето вземане, освен ако законът, договорът или естеството на вземането не допускат това.Прехвърленото вземане преминава върху новия кредитор с привилегиите, обезпеченията и другите му принадлежности, включително с изтеклите лихви, ако не е уговорено противното.Предишният кредитор е длъжен да съобщи на длъжника прехвърлянето и да предаде на новия кредитор намиращите се у него документи, които установяват вземането, както и да му потвърди писмено станалото прехвърляне.Прехвърлянето има действие спрямо третите лица и спрямо длъжника от деня, когато то бъде съобщено на последния от предишния кредитор.Ако искаш да си сигурен, консултирай се с адвокат (само че той сигурно ще ти вземе повече от задължението ти ).На практика, те разчитат на ей този член:Чл. 118. Ако длъжникът изпълни задължението си след изтичането на давността, той няма право да иска обратно платеното, макар и в момента на плащането да не е знаел, че давността е изтекла.

Коментар

Най-вероятно оператора е продал една торба задължения с изтекла давност на събирателното дружество .... Дружеството е платило някаква малка сума за тях и разчита да се вържат максимално много хора, за да излезе на плюс от цялата схема

Коментар

Колегата Immortal е много прав. Давността от 5 години е изтекла и тъй като в този период не са предявили пред теб, че имаш задължения, то нищо не могат да ти направят. Имаше подобни дела само, че за неплатени глоби към КАТ, които от своя страна ги бяха прехвърлили към НАП и т.н., и накрая съдът отсъди в полза на ответника
              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Утре ще отида до Теленор да им пусна едно възражение и ги изключвам от томболата.Говорих с адвокат и тои каза,след като е от 2006г. И в рамките на 5г.не са ме потърсили по никакъв начин,поради изтичане на давността по никакъв начин не могат да ме занимават
                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Аз затова харесвам компании като Булсатком,които въпреки че подписваш договор,никога до сега в историята си не са тръгнали да съдят клиент.

Коментар

Immortal написа:
                    ... първото което трябва да направят, е да те уведомят, че имаш задължение ...
                    Е те тава точно не е верно, ама ич... А и дори когато има задължение за уведомяване - има законови презункции, при които се считаш за уведомен, макар и това "уведомяване" да не е стигнало до теб, което в повечето случаи е по вина на лицето, а не на институцията, защото в тая държава освен права Анрешко има и задължения, ама не го е еня за тях.Като адресната регистрация например...Абе - кой как акъл го учи.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Няма да платя задължение отпреди десет години.Точно балъци се търсят в случая или по-точно казано - хем страхливи, хем балъци
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

.

kiro_of_the_day написа:
                        Immortal написа:
                        ... първото което трябва да направят, е да те уведомят, че имаш задължение ...
                        Е те тава точно не е верно, ама ич... А и дори когато има задължение за уведомяване - има законови презункции, при които се считаш за уведомен, макар и това "уведомяване" да не е стигнало до теб, което в повечето случаи е по вина на лицето, а не на институцията, защото в тая държава освен права Анрешко има и задължения, ама не го е еня за тях.Като адресната регистрация например...Абе - кой как акъл го учи.
                        Добре де Киро,да приемеме че съм бил уведомен,макар че не съм,тези 5г.които имат давност изтича през 2011 и пак нямат основание да ги изискват.Адресна регистрация не съм я променял от 1983г.
                        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Казах Ви - кой как акъл го учи! Всеки има глава на раменете си - да я ползва по предназначение, а не за закачалка на шапки. Питате, после филисофствате, ама това, ама онова... Ми като знаете - що питате. Андрешко е безсмъртен това е ясно.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            А и дори когато има задължение за уведомяване - има законови презункции, при които се считаш за уведомен, макар и това "уведомяване" да не е стигнало до теб, което в повечето случаи е по вина на лицето, а не на институцията,
                            Може ли да посочиш тези законови презумпции?Какво трябва да се е случило (или да не се е случило), за да се стигне до тях?И как така като е трябвало да уведомят клиента, че му продават "задължението" на трето лице, не са го намерили, пък сега, след 10 години, като трябва да му вземат 10 пъти повече пари (заради такси и лихви), веднага го намират?!?И още - не би ли трябвало, за да се стигне до цесия на задължение, да има някакъв процес на търсене на задължението от кредитора?(тук вече просто си разсъждавам)Ето, например, колегата, не е и предполагал, че дължи пари на оператора.Ако го бяха уведомили в рамките на някакъв разумен срок, той най-вероятно щеше да е добросъвестен и да си плати задължението.Но, тук вече съзирам малко конспиративно някаква задкулисна договорка между оператора и цесионера (фирмата събирач на дългове).Умишлено не се уведомява клиента, че все още дължи някаква дребна сума.Изчакват, да измине достатъчно време, за да не помни клиента фактическата обстановка, да се натрупат и лихви.След което от клиента се взимат значително по-голяма сума, която облагодетелствува и цедента, и цесионера.За да си длъжник, би трябвало да знаеш (да бъдеш уведомен), че дължиш.Освен това, за да се счита, че си недобросъвестен длъжник, би следвало първо да те уведомят че дължиш, ти да откажеш да платиш, и чак след това да те считат, че си недобросъвестен и да те дадат на цесионер.Изобщо, цялата тая работа е недоизпипана. То по тая логика след 50 години може да се окаже, че дължиш 100 000 лева и да ти вземат жилището, примерно (а през това време да са си прехвърляли цесия след цесия от фирма на фирма, все в рамките на давността).Не искам да се противопоставям на Киро, още повече че много го уважавам и ми е личен приятел, ама си разсъждавам като образован човек, дето от време на време чете и закони. Не се съмнявам, че той е прав и точно така се процедира, и всичко е законно, но за мен има нещо гнило в цялата работа.

Коментар

Може да се прочетат тези решения на различни съдилища, точно по темата:http://www.vrc.bg/upload/2014/postan....htmЦитат от горното (второто) решение:"На първо място, не е доказано от ищеца, че сдружението-ответник по иска има неизплатено задължение по договора за мобилни услуги сключен между него и ,,Космо България Мобайл

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                                Андрешко е безсмъртен това е ясно.
                                А и Безсмъртния е Андрешко Кире, нали не се сърдиш, че ти опонирам?

Коментар

Working...
                                X