Предстои ми да сложа бойлер. Място за обемен бойлер може би няма да имам и се насочвам за проточен.Жилището е апартамент, захранването е монофазно. Ще има и вана.Някой може ли да даде отзиви и препоръка какъв бойлер евентуално да сложа? Цената не е от особено значение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проточен МОНОФАЗЕН бойлер какъв?
Collapse
X
-
Stiеbel Eltron.Имам такъв трифазен 18кW от може би 5 години, ползва се всеки ден. Няма проблеми.Изработката и окомплектовката в която дойде много ме изненада - немска работа.нещо такова примерно от първите сайтове които излезнахаhttp://www.pazaruvaj.com/bojleri-c36...Провери си захранващите кабели на бойлера колко квадрата са. Ако са под 4мм2 по добре се оглеждай обикновен бойлер къде да го наместиш.Bravo JTD 105 '98
-
Захранващи кабели ще си пусна каквито искам. Не знам само външния предпазител колко ампера е- 100 или 64.Реално ми се струва, че ми е необходима мощност от 12 киловата за монофазен бойлер, което значи , че ако бойлера е 12 киловата и бушона е 64 ампера ми остават само 2 киловата запас.64х220=14080 ватаако е 100 А имам възможност да ’’кича’’ веригата до 20-22 киловата.Въпроса е обаче ако се сложи бойлер с по-ниска мощност дали ще е ефективен? Дали ще може да пълни вана и същевременно да не ми пада бушона?Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Да пълниш вана с монофазен проточен си е мазохизъм :/Продаваме един монофазен 8.8 kW, като дебита му при температура на входящата вода от 10 градуса ще е от порядъка на 3л/мин.Не знам колко литра ти е ваната, но това да напълни обем от 100 литра, ще му трябва половин час.През това време водата ще започне да изстива и се губи ефекта на дългата и приятна вана.По-добре си пусни допълнителни тръби, пък макар и външни, ако не ти се къртят плочки и си сложи един обемен бойлер."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
spark написа:Разгледай и Ariston Velis, скъп е, но не е толкова издаден напред, а е висок само."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Ако мислиш да захранваш целия апартамент с проточен монофазен бойлер, откажи се. Българските стават само да си миеш ръцете. Най-добре са stiebel , с монофазния модел да речем че ще можеш да си вземеш душ, ако не те притеснява цената. По-добре смести един хоризонтален 80л. Все ще намериш място за него, по-евтино ще излезе и ще си 1000 пъти по-доволен.
Коментар
-
M5kov написа:Да пълниш вана с монофазен проточен си е мазохизъм :/Продаваме един монофазен 8.8 kW, като дебита му при температура на входящата вода от 10 градуса ще е от порядъка на 3л/мин.Не знам колко литра ти е ваната, но това да напълни обем от 100 литра, ще му трябва половин час.През това време водата ще започне да изстива и се губи ефекта на дългата и приятна вана.По-добре си пусни допълнителни тръби, пък макар и външни, ако не ти се къртят плочки и си сложи един обемен бойлер.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
spark написа:Разгледай и Ariston Velis, скъп е, но не е толкова издаден напред, а е висок само.Play Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
-
Избрах ! http://vimax.bg/productv/8822/boyler...mlТемата е за ключ. Благодаря на всички ! :DPlay Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
-
M5kov написа:640 лв. за бойлер?!Play Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар