Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проточен МОНОФАЗЕН бойлер какъв?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проточен МОНОФАЗЕН бойлер какъв?

Предстои ми да сложа бойлер. Място за обемен бойлер може би няма да имам и се насочвам за проточен.Жилището е апартамент, захранването е монофазно. Ще има и вана.Някой може ли да даде отзиви и препоръка какъв бойлер евентуално да сложа? Цената не е от особено значение.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Stiеbel Eltron.Имам такъв трифазен 18кW от може би 5 години, ползва се всеки ден. Няма проблеми.Изработката и окомплектовката в която дойде много ме изненада - немска работа.нещо такова примерно от първите сайтове които излезнахаhttp://www.pazaruvaj.com/bojleri-c36...Провери си захранващите кабели на бойлера колко квадрата са. Ако са под 4мм2 по добре се оглеждай обикновен бойлер къде да го наместиш.
    Bravo JTD 105 '98

Коментар

Захранващи кабели ще си пусна каквито искам. Не знам само външния предпазител колко ампера е- 100 или 64.Реално ми се струва, че ми е необходима мощност от 12 киловата за монофазен бойлер, което значи , че ако бойлера е 12 киловата и бушона е 64 ампера ми остават само 2 киловата запас.64х220=14080 ватаако е 100 А имам възможност да ’’кича’’ веригата до 20-22 киловата.Въпроса е обаче ако се сложи бойлер с по-ниска мощност дали ще е ефективен? Дали ще може да пълни вана и същевременно да не ми пада бушона?

Коментар

Да пълниш вана с монофазен проточен си е мазохизъм :/Продаваме един монофазен 8.8 kW, като дебита му при температура на входящата вода от 10 градуса ще е от порядъка на 3л/мин.Не знам колко литра ти е ваната, но това да напълни обем от 100 литра, ще му трябва половин час.През това време водата ще започне да изстива и се губи ефекта на дългата и приятна вана.По-добре си пусни допълнителни тръби, пък макар и външни, ако не ти се къртят плочки и си сложи един обемен бойлер.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Разгледай и Ariston Velis, скъп е, но не е толкова издаден напред, а е висок само.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
            Разгледай и Ariston Velis, скъп е, но не е толкова издаден напред, а е висок само.
            Разликата му е 15 см спрямо масовите, а цената е двойна, да не кажа тройна
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ако мислиш да захранваш целия апартамент с проточен монофазен бойлер, откажи се. Българските стават само да си миеш ръцете. Най-добре са stiebel , с монофазния модел да речем че ще можеш да си вземеш душ, ако не те притеснява цената. По-добре смести един хоризонтален 80л. Все ще намериш място за него, по-евтино ще излезе и ще си 1000 пъти по-доволен.

Коментар

M5kov написа:
                Да пълниш вана с монофазен проточен си е мазохизъм :/Продаваме един монофазен 8.8 kW, като дебита му при температура на входящата вода от 10 градуса ще е от порядъка на 3л/мин.Не знам колко литра ти е ваната, но това да напълни обем от 100 литра, ще му трябва половин час.През това време водата ще започне да изстива и се губи ефекта на дългата и приятна вана.По-добре си пусни допълнителни тръби, пък макар и външни, ако не ти се къртят плочки и си сложи един обемен бойлер.
                Подкрепям напълно. Преди години я играх тази игра с монофазен проточен ( мисля, че беше 7 kW). Мъка си беше, но една календарна година изкарахс него след, което преминах на изпитания и стар вариант. Иначе съм убеден, че трифазен проточен бойлер над 12 квт ще е друга бира.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

spark написа:
                  Остава да може да се монтира и по-як нагревател, че бая бавно загрява.Дали е възможно?Иначе е перфектен!

Коментар

Къде го видя, че загрява бавно? Аз съм с Аристон TI Shape Plus, с 1.8KW нагревател, тоя е 1.5+1, мисля че вътре са 2 водосъдържателя. Май може да се подъча и с огледало за преден панел

Коментар

Реално значи е 2,5 киловата. Колко време отнеме да се затопли водата?

Коментар

Избрах ! http://vimax.bg/productv/8822/boyler...mlТемата е за ключ. Благодаря на всички ! :D

Коментар

Татю каза доволен шъ устаниш

Коментар

640 лв. за бойлер?!
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

M5kov написа:
                              640 лв. за бойлер?!
                              Малко или много... кеф цена няма. В помещение 90х160 см няма как по друг начин да пъхна гърне, бойлер и мивка. Бойлера ще е над тоалетната. Стандартен бойлер цилиндричен ще се удря човек като става от тоалетната. Проточен бойлер не мога да го захраня... остава само този вариант. Скъпо, евтино.... няма как. Иначе трябва бойлера да не е в мокро помещение (баня или тоалетна), а един ден като се развали не ми се мисли как ще се сваля и източва ако в помещението няма сифон.

Коментар

Working...
                              X