02 ми е изтекла по дата гражданската, а днес е 19. Знам, че до 15 дни имаш срок. Някаква глоба ли ще ми лепнат или какво? Да приготвям ли 400 лева? Ще е тъпо, да е така.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неплатена гражданска?
Collapse
X
-
Е как така не си забелязал, че ти изтича? Аз си я правя онлайн и винаги ми изпращат смс няколко дни преди да изтече, а като я подновя, ми носят полицата вкъщи точно на деня.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Ibiza написа:А това ,че след като ти изтече гражданската имаш 15 дена период да я подновиш е пълна глупост не знам кои ви го е казал ?
Коментар
-
Humppa
Полицате карат по 365 дни без гражданска и без винетка На полицата на моята ГО пише (цитирам по памет) "Важи две седмици (14 дена) след датата"...
Коментар
-
При склчен договор с плащане на вноски, имаш гратисен период за плащането на отделните вноски.Ако пропуснеш срока, договорът ти се прекратява автоматично и след това трябва да си направиш нов договор. Губиш 10-те лева за Гаранционен фонд, които се плащат с първата вноска. Със следващия договор ще трябва да ги платиш пак.Ако в срока те спрат ченгета обаче, ще те глобят 50 лева на основание чл. 179 (5) във вр. с чл. 100 (3) от ЗДвП и 261 (1) от Кодекса на застраховането. Това е глобата за липса на валиден стикер и талон за сключена застраховка. Самостоятелно основание за санкция, нищо, че застрахователния ти договор е още валиден, имаш си валидна ГО и ако си платиш вноската, ще си продължи да бъде валиден. Тук те грухат за липса на стикер и талон. Тях няма как да получиш, докато не си платиш вноската по договора.С прекратен договор (пропуснат гратисен срок за вноската) или изобщо без ГО по-добре не карай въобще. Глобата е много голяма ако те спрат...400-500 лева, да не говорим пък какво следва ако стане ПТП.Това за ченгетата, че не си правят ГО, е малко легенда. Има там хора-карат без документи на колите, без прегледи, без винетки, но пияни и без ГО е рядкост, защото ако стане беля, системата не може да ги опази от последиците.
Коментар
-
Salvador написа:Това за ченгетата, че не си правят ГО, е малко легенда. Има там хора-карат без документи на колите, без прегледи, без винетки, но пияни и без ГО е рядкост, защото ако стане беля, системата не може да ги опази от последиците.
Коментар
-
Immortal написа:Никакъв гратисен период няма, ако ГО ти е платена изцяло и е изтекла. Трябва още в деня, в който изтича, да направиш нова.Ако е на вноски, между отделните вноски има 15 дена гратис.....Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар