Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно нарушение и КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За регистрацията няма да ти искат талон, но глобата все пак трябва да си я платиш - не можеш да караш повече от месец само с акта, който са ти написали.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

dabadaba написа:
      За регистрацията няма да ти искат талон, но глобата все пак трябва да си я платиш - не можеш да караш повече от месец само с акта, който са ти написали.
      Това го знам и си карам на моя отговорност, ясно ми е. Но ме интересуваше специално за регистрацията, дали ще има пречки.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

В КАТ ще правят регистрация на колата, а не на теб.Като ти вземат талона трябва да ти дадат акт, с който можеш да караш докато ти излезе наказателното постановление.Ако то се забави (честа практика в София и големите градове), отиваш в КАТ и ти го заверяват за още месец и т.н.Когато ти излезе наказателното постановление и го получиш, започва да тече 14 дневният срок за плащане с 30% отстъпка.Ако до месец не го платиш, го прехвърлят в НАП и ти виси като задължение. Не е проблем докато не ти потрябва документ, че не дължиш данъци, я за заем, я за нещо друго.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
          Когато ти излезе наказателното постановление и го получиш, започва да тече 14 дневният срок за плащане с 30% отстъпка.
          Това за всички градове ли е валидно и отдавна ли?Преди 2-3г платих изцяло наказателно постановление от КАТ веднага след връчването. Просто дадах постановлението на касата на банката, която се помещава в същата сграда. Да не говорим, че всъщност превода е към друга банка и няква такса почти 10лв. си удържаха.Същото положение и с глоба за закъсняло подаване на заявление за подновяване на паспорт преди година. Няма отстъпка, само допълнителна такса. Глоба 30лв. и такса за превода 10лв.Това ако не е мафия - защо в сградата на КАТ Варна се помещава каса на банка различна от сметката на КАТ? Знам, че мога да платя през която си искам банка, но нали най-удобно е при получаване на постановлението да го платиш на касата на входа на сградата?
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Приблизително по това време го приеха, но по-точно мога да ти кажа утре.Що се отнася за банките, наистина в КАТ и не само във Върна банковите офиси дерат яко. Същото е и на митниците. За попълване на някакъв документ за 2-3 мин. 5-10 лв., копиране на документ - 2-5лв. Ако накой се опита да проучи кой работи в тези офиси и гишета, ще открие, че са роднини на началниците там.На аерогарата в София е по-скъпо от колкото на Хитроу.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
            X