Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се бракува автомобил?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се бракува автомобил?

Колеги, моля споделете, как се извършва процедурата? Първо се ходи в КАТ с номерата и талона, или пърно идват "гробарите" да я вдигнат и отнесат? На тяхните обяви пише, че издават свидетелство за дерегистрация от КАТ, какво ще рече това?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Ами с тяхното свидетелсто, че са ти изкупили колата за скрап (или така нареченото бракуване) отиваш с номерата на колата в КАТ и се попълват няколко екземпляра от хартийка и си готов.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Re: Как се бракува автомобил?

Vladim написа:
      Колеги, моля споделете, как се извършва процедурата? Първо се ходи в КАТ с номерата и талона, или пърно идват "гробарите" да я вдигнат и отнесат? На тяхните обяви пише, че издават свидетелство за дерегистрация от КАТ, какво ще рече това?
      Да не пенсионира Брадвата?!

Коментар

Re: Как се бракува автомобил?

doofiat написа:
        Да не пенсионира Брадвата?!
        E... малко и е раничко, имам един 26 годишен труп да погребвам.

Коментар

Първо се плащат всички дължими данъци.После в КАТ за спиране от движение.Накрая на някой мургав човек за 250-300 лв.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            Първо се плащат всички дължими данъци.После в КАТ за спиране от движение.Накрая на някой мургав човек за 250-300 лв.
            Е сега пак ме хвърлихте в джаза! Нали първо я изкупуват и ми дават документ, че е изкупена и него го носа в КАТ? Сега ти ми казваш, че първо ходя в КАТ и после я продавам!?!?!? Данъка и е платен.

Коментар

BO написа:
              Ами с тяхното свидетелсто, че са ти изкупили колата за скрап (или така нареченото бракуване) отиваш с номерата на колата в КАТ и се попълват няколко екземпляра от хартийка и си готов.
              точно така е, минал съм през тази процедура
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                BO написа:
                точно така е, минал съм през тази процедура
                И аз съм минал потози път Платих си всички данъци и такси които не бях плащал общо 10лв. Свалих си номерата, взех чичо ми щото колата беше негова и в КАТ. Платих си такса от около 3,40 май беше и на гишето с талона. Взеха номерата нащракаха на талона БРАК и ми го върнаха. Дойдоха от Екометал зеха я и ми дадоха документ, че е взета за брак / трябва им копие от талона, а не съмият талон/
                Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                Совалката средно на LPG
                Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Добре де а къде в цялата система е момента, в който носиш нещо в данъчното за да не ти се води вече?
                  Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Fiat 127 написа:
                    И аз съм минал потози път Платих си всички данъци и такси които не бях плащал общо 10лв. Свалих си номерата, взех чичо ми щото колата беше негова и в КАТ. Платих си такса от около 3,40 май беше и на гишето с талона. Взеха номерата нащракаха на талона БРАК и ми го върнаха. Дойдоха от Екометал зеха я и ми дадоха документ, че е взета за брак / трябва им копие от талона, а не съмият талон/
                    Първо си минал през КАТ и след това са дошли да ти донесат колата, така ли да разбирам?

Коментар

Vladim написа:
                      Fiat 127 написа:
                      Първо си минал през КАТ и след това са дошли да ти донесат колата, така ли да разбирам?
                      Да точно така. Занесох си номерата и казах, че искам да я бракувам. Те ми зеха номерата и ми праснаха надписи на талона брак и това е. После правиш квото искаш с колата
                      Совалката средно на LPG

Коментар

zfa159 написа:
                        Добре де а къде в цялата система е момента, в който носиш нещо в данъчното за да не ти се води вече?
                        Ами да ти кажа не знам как е щото дадох талона след като я бракуваха от КАХ на чичо ми и той каза, че щял да ходи в общината да я отписва на негово име беше.
                        Совалката средно на LPG

Коментар

еми на мен пък ми дадоха бележка пт моргата за брак и казах д ая пазя 4е с нея само мога бракувам колата. там си има дата, номер и марка модел и друго глупости в тая бележка
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ха сега де! Къде е истината? Първо я бракуваш и ти издават бележка с която отиваш в КАТ, или отиваш в КАТ без бележка и след това си я даваш за скрап? Съвсем ме хвърлихте в музиката! :D

Коментар

Не мисля, че поредността на операциите има някакво значение. Самото "бракуване" се изразява в снемане на автомобила от отчет в КАТ. Самите КАТ-аджии не ги интересува какво ще правиш с тенекията - може примерно да я приспособиш за зайчарник. В тази смисъл, не им трябва бележка, че си я продал за скрап. Държавата (в случая КАТ) се интересува да са платени всички данъци и да си получи номерата и талона обратно. След това се връща перфорирания талон, за да си я отпишеш от общината.
                              Shit happens, sometimes...
                              Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                              Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Working...
                              X