Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пиете ли алкохол и колко често ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: не се излагайте

Пешеходеца написа:
    dikanio написа:
    По малко, но редовно. Като гледам и аз се вмествам в средните дневни количества за форума - 1-2 бири или 50-100 ракия или 1-2 чаши вино (най-рядко). Естествено при поводи надвишавам леко нормата :D
    аз пък жулим бира докато усетя че не мога да побера повече и след това минавам на концетрат . Рекорда ми на бира е над 20 бири на едно пиене. Концентрат ми е над литър на едно пиене. И определено обичам да смесвам - обикновено ми се пие от всичко едновременно Просто получавам такава жажда ... . Рекорда ми без алкохол е над един месец. Бях го спрял .. после спрях спирането .. няма смисъл живота е кратък, края е ужасен и нама смисъл да се умира в добро здраве ...Подпис: чист Видинчанин
    Ба, Все едно аз съм го писал.
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Като казах, че това не се изкоренява с 1-2 поколения нямах предвид, че трябва да се изкорени, лошо изразяване най вероятно, впоследствие и друго тълкуване.Помните какво стана преди време като се заговори за акциз на казаните за ракия, щеше да стане война :D , тЪ нито ще се изкорени, нито ще спре да се пие по тези земи, удри уюно, пуцай куме и те така , още повече, че тая земя с тоя климат предполага отглеждането на различни сортове плодове от, които си е направо грехота човек да не направи вино и ракия
      punto HGT

Коментар

Те и да сложат акцизи, никой няма да го плаща, тея политици май живеят в друга планета. Не разбраха , че българина не обича да плаща излишни неща. Всеки на село може да скрие по един казан и Бат Бойко никога няма да разбере.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Всеки ден пия
          Powered by Emzo

Коментар

Оффф,почти всеки ден след работа обръщам по две малки ракийки преди вечеря.По време на хранене и след това една или най-много две бирички.В петък и събота мога да отпусна по още една,но в общи линии гледам да не прекалявам,защото вече не съм на 20 и не ми е комфортно на другия ден.Като ми дойдат гости нещата на стоят така,особенно в почивните дни.И така годишно 100 литра ракия си отиват. Добре че си направих казанче

Коментар

Аз не пия, ако не броим бозата и 1-2 сайдера на година. Последно концентрат пих една глътка преди 20 години.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                Аз не пия, ако не броим бозата и 1-2 сайдера на година. Последно концентрат пих една глътка преди 20 години.
                Не вярвам. Сигурно през вечер, се надираш, ама те е срам да си признаеш Шегувам се естествено.И сега какво стана...непиещите май сме повече
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Едни не употребяват други злоупотребяват. Едни са любители на чашката други са професионалисти. Едни пият от радост други от мъка а убавите ора от сабахлям
                  Powered by Emzo

Коментар

Бре, то тук имало доста професионалисти, а аз зимата си пийвам по една чашка червено, а лятото съм на бира и то само вечер, не се знае през деня дали няма да ми се наложи да седна зад волана. Мога и да не пия, когато сме в компания аз съм най-трезвения, алкохола никога не ми е бил страст, приемам го като лекарство, едва ли не по рецепта.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Пийвам си вечер 50-100 грама ракия. Със съпругата.Това е и времето, в което се виждаме и можем даси кажем нещо. Бира - вече не пия. Предпочитамда си пълня коремчето с домашно бяло вино. През лятото винагиимам бутилка в хладилника, чрез която си утолявам жаждата, а в зной я разреждам 50/50 с вода. През зимата вкусвам червено вино, но него сиго купувам, защото не произвеждам такива сортове грозде. Харесвам аржентинските. Консумирам гиумерено, рядко и "нежно". За това си позволявам и качество.Иначе родът на баща ми е лозарски и ако аз или брат ми развалим традициитеда се пийва в семейството ни, праотците ни ще се сърдят от оня свят.Освен това случих на лична докторка, която 10-та година ми повтаря:"Вечерта пий 50 грама ракийка от мен, а другите 50 си ги изпий от себе си."От алкохол се развеселявам и освобождавам задръжки, но никога не помня дасъм се напивал до несвяст или да "губя" моменти. Дали пия ракия или вино - на трапезата ми винаги имамЯсо - домашно сушено и вода за прекарване на гореупоменатите. Там е и разковничето да бъде умът ни бистър, а духът разкрепостен с чашка в ръка. Наздраве...ПС: И черпете дробчето от време на време с Карзил. Ей така - профилактично. И момчета. Знайте, че домашния алкохол не е съвсем безвреден. Напротив. Колкото и абсурдно да звучиспиртните напитки продавани в магазинните вериги ( на утвърдени марки де) са далеч по-пречистени от нашите...но това е много дълга и различна тема.
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Kay_ написа:
                        ele написа:
                        Не вярвам. Сигурно през вечер, се надираш, ама те е срам да си признаеш Шегувам се естествено.И сега какво стана...непиещите май сме повече
                        Предполагам... Лично аз не виждам нито една причина да пия или пуша. Иначе мой чичо умря на трийсет и няколко от цироза на черния дроб след много употребен алкохол. Дядо ми беше алкохолик, и той така си пийваше по чашка-две, докато не почина баба и баща ми си пропиля здравето за 5-6 години да го гледа... така че - не, мерси. И без това не виждам какво му е толкова привлекателното.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Според мен 100 грама на ден са милиони пъти по безвредни от парацетамол например и същия съсипва десетократно повече черния дроб и бъбреците...урината става тъмна като лукойлска нафта.
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Принципно не пия, ама мисля да почна. Може и да помага. Знам ли
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

mitkosoft написа:
                              Според мен 100 грама на ден са милиони пъти по безвредни от парацетамол например и същия съсипва десетократно повече черния дроб и бъбреците...урината става тъмна като лукойлска нафта.
                              50-100 грама алкохол ( спиртен ) на ден са дори желателни. Що се касае за виното...То вече си е лекарство. :P ПС: Еле. Тук не говорим за препиване, оливане и алкохолизъм. Тук иде реч за пийване. Пък, каквото и да си говоримпиенето на алкохол си е не толкова навик, колкото повод да се съберем, да хапнем, да се отпуснем, пък ако щеш и даизбягаме от ежедневните си кахъри чрез лек замай. Иначе хора, които бягат от проблемите си чрез редовна и голяма (зло)употреба на алкохол бих причислил към тези с наркотиците и опиатите, но темата не е за тях ми се чини.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ele написа:
                                Аз не пия, ако не броим бозата...
                                Има ли ефект от бозата?

Коментар

Working...
                                X