Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата на средната възраст.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кризата на средната възраст.

Вече мога и трябва да призная, че съм я нагазил. С двата крака.Все по-често се хващам, че мисля и живея с тъгата за отминалитеми младини. Променям се, променят се и приятелите ми, съпругата, родителите ми. Физически.Остаряваме. Ужасно ми е мъчно и за тях. Събуждам се с тази мисъл и трудно заспивам пак.Не е депресия. Усмихвам се, радвам се на живота. Точно, когато ще навършвам 46 смея да твърдя, че имам всичко, коетозадоволява моите и на семейството ми потребности. Материалното вече не ме изкушава, но пък в гонене на удовлетвореностине усетих, как се измъкнаха младините изпод пръстите ми. Подцених ги. "Изтъргувах" ги лесно. Сега тъгувам за тях. Често се връщам назад във времето със спомени и в разглеждане на стари снимки и слушане на дискотечната музика от края на 80-те, когато не вървях, а летях...Безвъзвратно и сладко минало. Опитвам се да гледам напред, но не виждам нищо.Сред тук пишещите има много момчета около моите години. Интересно ми е те в какъв етап са...А на значително по-младите колегасамо мога да им кажа това, което баща ми казваше навремето: "Живейте сега и на момента момчета. После не е същото."
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Все едно, че аз го пиша с изключение на " Материалното вече не ме изкушава"2 години съм по-млад от тебе и може би , живот и здраве тогава и с това да се съглася. Наздраве!
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Дъртаци такива! А ако трябва да съм искрен... Преди 2 седмици навърших 43, а зад мен... нищо съществено.Чувствам се млад, но вече знам, че не съм и е късно за много неща...

Коментар

Всяка възраст си има хубавите моменти, само трябва да ги видиш.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Абре да не сте объркали Форума. Тук не е трета възраст.бг Ами и аз натам съм се запътил на 42 съм почити.

Коментар

Ей младежи, каки са тия теми бре? :D

Коментар

naskobg написа:
              Ей младежи, каки са тия теми бре? :D
              И аз не знам. Снощи съм ги писал тези откровения в момент на алкохолен замай и душевна разкрепостеност. При други обстоятелства не бих си...признал. :P Сега след сутрешното кафе пак си прочетох темата. Ами вече се чувствам, като...изповядан. :P И за да не изглежда темата, като оплакване ще споделя, че навлизането в тази възраст променя приоритетите иживотът не става по-лош - напротив. Има си своя чар. Гледаш на нещата от друг ъгъл, забелязваш дребнитежестове и неща. С една дума, ако подминаваш физическите си изменения и случиш на послушен организъм - няма място за оплакване.Все пак кризата, която описвам е най-вероятно причинена от "крясъка" на младия дух в "похабяващата" се ВЕЧЕ опаковка. Когато гоопитомя с времето със сигурност няма да се сещам за...нея ( кризата). :P И все пак: Младежи. Живейте СЕГА и на МОМЕНТА. Онождайте колкото можете, обличайте се модерно, бъдете гъзари, ако щете, щото няма време.
              A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                Младежи. Живейте СЕГА и на МОМЕНТА. Онождайте колкото можете, обличайте се модерно, бъдете гъзари, ако щете, щото няма време.
                Както кажеш, чичка :D P.S. без лоши чувства
                Drive It Like You Stole It | Гараж
                RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

ntodorov написа:
                  Онождайте колкото можете, обличайте се модерно, бъдете гъзари, ако щете, щото няма време.
                  Да ти кажа, за крехката си 1/4 вековна възраст и аз понякога се замислям "Бе за какво се ожених, ми не се напивам по купони с разните уруспии, както правят 95% от бившите ми съученици?" и като се поогледам какво имам до и зад себе си, рязко ми минават тея мисли.Всичко това, което си спомняме с умиление си е било хубаво за конкретния период от живота.ntodorov, изтегли кредит, купи си Алфа Брера и отпрашвай за Ибиза
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Stann написа:
                    ntodorov написа:
                    Младежи. Живейте СЕГА и на МОМЕНТА. Онождайте колкото можете, обличайте се модерно, бъдете гъзари, ако щете, щото няма време.
                    Както кажеш, чичка :D P.S. без лоши чувства
                    Не казвам. ЗАПОВЯДВАМ. :P ПС: Не се сърдя естествено. Това, което съм написал в последното изречение съм го чувал и от баща си и от дядо си, казвам го и на щерка си.Пък тук дори само ти да ме послушаш - пак ще бъда доволен. :P
                    A17DTС/S

Коментар

ntodorov, изтегли кредит, купи си Алфа Брера и отпрашвай за Ибиза Mr. Green
                      И без кредит го мога, ама аз за младостта си ридая.
                      A17DTС/S

Коментар

M5kov написа:
                        ntodorov написа:
                        Онождайте колкото можете, обличайте се модерно, бъдете гъзари, ако щете, щото няма време.
                        Да ти кажа, за крехката си 1/4 вековна възраст и аз понякога се замислям "Бе за какво се ожених, ми не се напивам по купони с разните уруспии, както правят 95% от бившите ми съученици?" и като се поогледам какво имам до и зад себе си, рязко ми минават тея мисли.Всичко това, което си спомняме с умиление си е било хубаво за конкретния период от живота.ntodorov, изтегли кредит, купи си Алфа Брера и отпрашвай за Ибиза
                        Да ти кажа, за всяко нещо си има възраст и време. Този период за който говориш, едни го извивяват по-рано, други по-късно. Е, има и такива на които им е за цял живот Аз го минах на възраст 16-22 годишен. И сега хич нямам мерак за това.
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Да вземем да ви уредим с една билка пак да полетите? :D :D :D
                          Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Като чета и се все повече се осъзнавам, че много неща вече са ми без значение, вече съм във възрастта на отличниците-60г. По татово време щях да съм пенсионер, а сега никъде ме нещат, преди 2 седмици участвах в конкурс и от 5 човека двама отидохме на втори тур и пак предпочетоха младото, другите бяха около 30-те. Чудя се дали ще ми викате "дядка какво правиш тук", но както казвам на децата "знаете ли каква е разликата м/у мен и вас - жизнения опит". Мераците са почти същите, но осъзнаваш, че някои са излишни, а за други вече нямаш сили, например да хванеш пътя навън.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

rebel написа:
                              Да вземем да ви уредим с една билка пак да полетите? :D :D :D
                              Това да е проблема, ама не е. Напротив. Летя си, като ас.:P Като опряхме до там, че отново да споделя:На младите и хубави момичета ВЕЧЕ гледам, като на...щерка си. Сега ме блазнят по-опитните и по-зрелите жени. Та в тази връзка на мисли - ето ти още една "деформация" идваща със "специфичната" възраст. :D
                              A17DTС/S

Коментар

Working...
                              X