Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация на автомобил.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

продажба на кола

Точно така .За нотаруса само трябва да видиш какви документи трябват че може да ти тъсят тези където писах горе.Някъде можеи да не търсят ’
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

M5kov написа:
      Нотариус > еко такса към 270 лв., гражданска и регистрираш в КАТ на твое име.
      Само еко-таксата е 250 лв.Нотариуса ще вземе още около 100.А за какво ти е да я прехвърляш, след като собственика ти е близък роднина?Карай си я с чешките номера, какъв ти е проблема?Ако той държи за това - по-добре първо да ти я прехвърли, и тогава да я регистрираш.Защото иначе ще трябва 2 пъти да сменяте талон - веднъж той да си извади талон и български номера, после след като я прехвърлите - ти.Ако първо я прехвърлите, ще може директно ти да си я регистрираш и ще стане наведнъж.Въпреки това те съветвам първо да идеш и да попиташ в КАТ как става точно, защото да няма изненади. Случаят е леко особен...Преди време ние така 2 пъти регистрирахме кола, но тя беше с германски транзитни номера и талон на името на българин, а оригиналния талон беше на германец... Оказа се, че не може директно на нас да се регистрира, а трябва първо български номера на българина по транзитен талон. Когато е с редовни номера обаче, случаят е друг, но все пак те съветвам първо да идеш и да питаш.

Коментар

Immortal написа:
        M5kov написа:
        Нотариус > еко такса към 270 лв., гражданска и регистрираш в КАТ на твое име.
        Само еко-таксата е 250 лв.Нотариуса ще вземе още около 100.А за какво ти е да я прехвърляш, след като собственика ти е близък роднина?Карай си я с чешките номера, какъв ти е проблема?Ако той държи за това - по-добре първо да ти я прехвърли, и тогава да я регистрираш.Защото иначе ще трябва 2 пъти да сменяте талон - веднъж той да си извади талон и български номера, после след като я прехвърлите - ти.Ако първо я прехвърлите, ще може директно ти да си я регистрираш и ще стане наведнъж.Въпреки това те съветвам първо да идеш и да попиташ в КАТ как става точно, защото да няма изненади. Случаят е леко особен...Преди време ние така 2 пъти регистрирахме кола, но тя беше с германски транзитни номера и талон на името на българин, а оригиналния талон беше на германец... Оказа се, че не може директно на нас да се регистрира, а трябва първо български номера на българина по транзитен талон. Когато е с редовни номера обаче, случаят е друг, но все пак те съветвам първо да идеш и да питаш.
        Ми първо мене с Бургаската регистрация, където ме видат от КАТ ме спират, пък да не говорим за кола с регистрация от Чехия.Второ, не съм сигурен как седят нещата с Гражданска отговорност, Технически преглед?
        Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

loop написа:
          Ми първо мене с Бургаската регистрация, където ме видат от КАТ ме спират, пък да не говорим за кола с регистрация от Чехия.Второ, не съм сигурен как седят нещата с Гражданска отговорност, Технически преглед?
          Ами питай го този твой роднина, нали я кара тука колата от година?А относно спирането с номерата - пълни глупости са това.Мен що не ме спират?!?Докато бях в София карах служебна кола с варненски номера, а моята беше с ямболски. НИКОГА не са ме спирали.Сега съм със сливенски номера, карам основно в Козлодуй (тук всяка втора кола е с различен номер), във Враца, в София... също не ме спират.Ако някога съм спиран - то винаги съм бил в нарушение и е имало причина да ме спрат. Но не са били номерата.

Коментар

Immortal написа:
            loop написа:
            Ами питай го този твой роднина, нали я кара тука колата от година?А относно спирането с номерата - пълни глупости са това.Мен що не ме спират?!?Докато бях в София карах служебна кола с варненски номера, а моята беше с ямболски. НИКОГА не са ме спирали.Сега съм със сливенски номера, карам основно в Козлодуй (тук всяка втора кола е с различен номер), във Враца, в София... също не ме спират.Ако някога съм спиран - то винаги съм бил в нарушение и е имало причина да ме спрат. Но не са били номерата.
            Той колата я докара тук и оттогава не е карана.А просто явно аз попадам на заядливи КАТджий.

...E90..incoming..!!

Коментар

Защо пращате човека при нотариус с кола, която не е с БГ номера? Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.Има се предвид регистрирани в България.

Коментар

Аз мога да питам един мой братовчед, чийто кола също е с чешки номера, но доколкото знам, той е чешки гражданин (поне жена му е чехкиня и дълги години живяха там). Кара си я тука колата, но от време на време си ходи и там. Тъй че най-вероятно си минава там тия неща (преглед, застраховка).Но пък имам и един съсед, който от над десет години си кара тук колата с британски номера, тук си сключва застраховки, преглед не го знам дали изобщо минава...Най-добре тогава да си я прехвърлиш, но ако може с една регистрация да стане ще е най-добре (както писах по-горе).

Коментар

Salvador написа:
                  Защо пращате човека при нотариус с кола, която не е с БГ номера? Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.Има се предвид регистрирани в България.
                  Така е. Ама ако сегашния собственик я регистрира на негово име с български номера, после ще трябва вече нотариус.

Коментар

кола

За това казвах договор от името на стария собственик и готово дали чужденец или българин все тая Аз си купих кола от Италия на името на баба а още не съм ходил там нито тя

Коментар

Вижте как е в Германия едни талон книжка за винаги

Вижте как е в Германия едни талон книжка за винаги не да се сменя уж че трябва да са нов образец и все задължително просто да се вземат едни пари http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4803872

Коментар

Аз малко се позабавих, понеже трябваше да пътувам извън страната, но почвам вече да действам по нещатата.Сега разрових се в сайта на КАТ и намерих това :
                        Необходими документи за регистрация на превозно средство срегистрация в държава членка на ЕС, ЕИП или КонфедерацияШвейцария1. Писмено заявление за регистрация, издадено по служебен път - издавасе на гишета от 54 до 64;2. Свидетелство за регистрация - част 1 и част 2 (ако е издавана), издадениот съответния компетентен орган на държавата - членка на ЕС, ЕИП, илиКонфедерация Швейцария;3. Документ за преминат преглед за техническа изправност, издаден отдържава - членка на ЕС, ЕИП, или Конфедерация Швейцария;4. Документи за придобиване на собствеността с данни за идентификацияна превозното средство;5. Декларация за придобиване на собствеността;6. Митнически документ за оформен внос на територията на ЕС, когатопревозното средство се внася от държава извън ЕС;7. Документ за самоличност - за физическите лица; единенидентификационен код - за стопанските субекти, а за тези, които не притежаватЕИК - документ за създаване и за код Булстат;8. Документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност" идвустранен констативен протокол за ПТП;9. Табелите с регистрационен номер, ако са ползвани такива;10.Документи за платена продуктова такса за МПС от категориите L2, L4, L5,L5E, М1 и N1.11.Превозното средство за идентификация;12.Свидетелство за регистрация се получава на гишета 51, 52, 53;ЗАБЕЛЕЖКА: Когато законодателствата на държавите - членки на Европейския съюз,ЕИП, или Конфедерация Швейцария не предвиждат задължение за регистрация напревозни средства от даден вид и категория и не могат да бъдат представени свидетелствоза регистрация - част 1 и част 2 (ако е издавана), се представя официален документ от съответните компетентни органи и документ, съдържащ информация с техническите даннина ПС, позволяващи идентификацията му.В случаите, когато заявителят не представи документ за преминат преглед за техническаизправност или срокът за явяване на следващ периодичен преглед е изтекъл, се извършвапреглед за техническа изправност и окомплектоване.
                        Сега предполагам това са изискванията. Но мен ме интересува точката с техническия преглед, как ще стане? Мога ли да мина такъв в България, докато кола е с чужди номера ( Чехия ), или това означава да мина канал в КАТ?И другото, понеже колата в Бургас, аз ще отида до там, ще я прехвърлим при нотариус, но аз искам да я регистрирам в София, това означа да си купя винетка и да платя гражданска, или само винетка и да стискам палци да не ме спират? Или пък да отида в КАТ-Бургас да си изкарам транзитни номера?Някой дали има идея, или най-добре да отида до КАТ да попитам?Поздрави.[/quote]

...E90..incoming..!!

Коментар

Преди два месеца регистрирах автомобил , който беше с италиански регистрационни табели . Нужни са следните документи :1. Договор за покупко - продажба и документ за заличаване от италианският автомобилен регистър .2. Платена екотакса - за автомобили между 5 и 10 г. - 250 лева .3. Преминат технически преглед - практически минават колата през валяци за състоянието на спирачките ( 20 български неконвертируеми лева )4. Чуждестранните регистрационни табели.5. Застраховка ГО ( на мен ми я направиха като вписаха номера на рамата ).Успех !
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                          X