Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация на автомобил.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регистрация на автомобил.

Здравейте колеги,мой роднина преди около година си докара Алфа 156 `98г. 144hp. Сега понеже вече не му е нужна и аз искам да я взема как е най-добре да постъпя?Колата си е все още с номера от Чехия. Води се на негово име.Мога ли направо да отида в КАТ да я регистрирам на мое име? Или трябва да я прехвърля първо при нотариус? Ако е така, кога е по удачно да се прехвърли - преди или след регистрация в КАТ?И последно какви такси се дължат? Предполагам Еко такса(някой ако знае точната сума?), регистрация 35лв(?), гражданска?Поздрави.
    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Нотариус > еко такса към 270 лв., гражданска и регистрираш в КАТ на твое име.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
      Мерси.Сега още един въпрос, тъй като колата е в Бургас, а аз искам да я регистрирам в София, прехвърля се при нотариус в Бурас и карам до София,обаче! Гражданска? Как седят там нещата? Винетка?

...E90..incoming..!!

Коментар

Гражданската мисля, че няма проблем да ти я издадат с тези номера, но после, след като минеш КАТ, отиди до офис на застрахователя да ти извадят една бланка, на която да пише новите данни.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Издава се добавък към полицата с новите номера след регистрацията, но както е казал колегата по-горе трябва да идеш до офис на застрахователя. Винетката не ти е вързана с номера, така че купувай смело.
          Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
          ex-Fiat Stilo 1.9JTD
          ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Можеш да я прехвърлиш само там където ти е личната карта/книжката. Ако ти е издадена от МВР Бургас - в Бургас. Иначе сменяш адрес, нови лична карта и книжка - и тогава в София.
            loop написа:
            M5kov написа:
            Мерси.Сега още един въпрос, тъй като колата е в Бургас, а аз искам да я регистрирам в София, прехвърля се при нотариус в Бурас и карам до София,обаче! Гражданска? Как седят там нещата? Винетка?
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
              Можеш да я прехвърлиш само там където ти е личната карта/книжката. Ако ти е издадена от МВР Бургас - в Бургас. Иначе сменяш адрес, нови лична карта и книжка - и тогава в София.
              loop написа:
              M5kov написа:
              Уфф...мерси че ми го каза това.Баси, в Бургас ми искат с 40лв по-висок данък А мога ли да си сменя само личната карта, или трябва и шофьорската книжка?Аз за адресна регистрация имам в София, но ЛК и ШК са ми от Бургас.Освен утре* да отивам да пускам документи да ги сменям. *Понеделник

...E90..incoming..!!

Коментар

loop написа:
                Уфф...мерси че ми го каза това.Баси, в Бургас ми искат с 40лв по-висок данък А мога ли да си сменя само личната карта, или трябва и шофьорската книжка?Аз за адресна регистрация имам в София, но ЛК и ШК са ми от Бургас.Освен утре* да отивам да пускам документи да ги сменям. *Понеделник
                Регистрацията е по постоянен адрес. Струва ле си да го сменяш за 40 лв.?На мен ми предлагаха да го сменя, за да спестя около 200 - 250 лв. за колите от данъци, но сметнах че е пълна глупост.

Коментар

naskobg написа:
                  loop написа:
                  Регистрацията е по постоянен адрес. Струва ле си да го сменяш за 40 лв.?На мен ми предлагаха да го сменя, за да спестя около 200 - 250 лв. за колите от данъци, но сметнах че е пълна глупост.
                  Еми така или иначе съм си в София, няма смисъл да е Бургас, доста рядко се връщам

...E90..incoming..!!

Коментар

кола

Гледай при кой нотариус ще си на различни места изискват различни документи има където не търсят данък и застраховка Ако си е продавате трябва оценка колко пари струва оттам идва и данъка за общината вчера Пежото 406 го писаха 300 лв Някой нотариуси не търсят такива неща .
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                      Ако си е продавате трябва оценка колко пари струва оттам идва и данъка за общината
                      Аааа, данъкът е според декларацията, която ще подпишеш. Те си имат ставки.

Коментар

Не е ли според К.С. колко ще бъде данъка? И не няма да си я продаваме, предполагам ще пишем възможно най-ниската сума.

...E90..incoming..!!

Коментар

loop написа:
                          Не е ли според К.С. колко ще бъде данъка? И не няма да си я продаваме, предполагам ще пишем възможно най-ниската сума.
                          Според К.С. е. Но колко да е се гласува на Общински Съвет. По закона за Местните данъци и такси е.

Коментар

кола

Тогава си направете договор за продажба и така тя ще е с новите номера на твое име Ако той има старите документи може да си направиш договор с чужденеца -/все едно /
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                              Тогава си направете договор за продажба и така тя ще е с новите номера на твое име Ако той има старите документи може да си направиш договор с чужденеца -/все едно /
                              Да де, както каза колегата по горе, ако съм го разбрал правилно.Отиваме при нотариус докато е с чуждите номера, прехвърляме я на мое име и вече аз си отивам в Кат и се оправям.

...E90..incoming..!!

Коментар

Working...
                              X