Колеги, дойде време да пенсионирам кемпера на лозето. Мястото, което съм му намислил е 3х5м, с лек наклон по 5-те метра. В момента е на пръст, нямам много наблюдения, но си мисля, че при дъжд се каля. Не е да кажеш нещо твърдо.Чудя се дали и с какво да покрия терена преди да кацне кемпера отгоре. Единия вариант е да го оставя на пръст, а отстрани където минаваме да сложа да речем някакъв балатум, да не се каляме като влизаме/излизаме. Но ме е страх да не попотъне с времето кемпера, един ден като тръгна да го изкарвам ще е голям проблем. Втори вариант е например да насипя по-ситен чакъл, после по-едър камък и така, хем да използвам за леко обиране на наклона. Но пък ако трябва да се направи като хората иска дренаж, валиране...иначе след 2-3 години ще изчезне. Трети вариант е да сложа готови бетонови решетки за паркинг, или пък от пластмасовите такива. Пластмасовите се чупят с времето чувам, но пък аз няма да мърдам кемпера, така че няма какво да им се чупи. А и е постоянна сянка, няма да изгорят на слънцето. Или пък някой може нещо друго да предложи? Не ми се лее плоча честно казано, а и тя също си иска насипано отдолу.Абе....най-евтин и трудомалък вариант търся, колкото и абсурдно да звучи. Кемпера няма да се мърда, така че няма да рови коловози. Ще трябва да се нивелира обаче, вътре трябва да е равно, така че вероятно ще подложа нещо я под гуми, я стойка отдолу някъде.Ако някой му хрумва идея или може да сподели опит би било чудесно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Постилка за паркинг
Collapse
X
-
Мисля, че с трошен камък ще е най добре, ама с дебел найлон или геотекстил под него. Ако не го нивелираш, няма да има нужда от дренаж. За нивелация на кемпера ползвай винтови подпори от скеле. Едно време в казармата им викаха облекчители. Успех! :DНещо такова с една тръба върху гайката.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
-
Сложи гумите и подпорите на стабилна основа - камъни, плочки, каквото намериш. Само гледай да е равно. После отпред можеш и бетонче да излееш, и плочки да наредиш. Тоя балатум ще изгори за едно лято, нищо, че е на сянка. Но за временно решение става.Ама, така трудно може някой да ти даде съвет... Иначе всички знаем как да се направи "като хората".Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Ако ще слагаш такова, гледай да е със ситни дупки, по-малки от 5х5Една колежка на такава настилка си счупи крака... Супер неудобно е за ходене, поставяне на маси и столове :/"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: Постилка за паркинг
ls1 написа:Мястото, което съм му намислил е 3х5м, с лек наклон по 5-те метра. В момента е на пръст, нямам много наблюдения, но си мисля, че при дъжд се каля."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар