Колеги, дойде време да пенсионирам кемпера на лозето. Мястото, което съм му намислил е 3х5м, с лек наклон по 5-те метра. В момента е на пръст, нямам много наблюдения, но си мисля, че при дъжд се каля. Не е да кажеш нещо твърдо.Чудя се дали и с какво да покрия терена преди да кацне кемпера отгоре. Единия вариант е да го оставя на пръст, а отстрани където минаваме да сложа да речем някакъв балатум, да не се каляме като влизаме/излизаме. Но ме е страх да не попотъне с времето кемпера, един ден като тръгна да го изкарвам ще е голям проблем. Втори вариант е например да насипя по-ситен чакъл, после по-едър камък и така, хем да използвам за леко обиране на наклона. Но пък ако трябва да се направи като хората иска дренаж, валиране...иначе след 2-3 години ще изчезне. Трети вариант е да сложа готови бетонови решетки за паркинг, или пък от пластмасовите такива. Пластмасовите се чупят с времето чувам, но пък аз няма да мърдам кемпера, така че няма какво да им се чупи. А и е постоянна сянка, няма да изгорят на слънцето. Или пък някой може нещо друго да предложи? Не ми се лее плоча честно казано, а и тя също си иска насипано отдолу.Абе....най-евтин и трудомалък вариант търся, колкото и абсурдно да звучи.
Кемпера няма да се мърда, така че няма да рови коловози. Ще трябва да се нивелира обаче, вътре трябва да е равно, така че вероятно ще подложа нещо я под гуми, я стойка отдолу някъде.Ако някой му хрумва идея или може да сподели опит би било чудесно.

Коментар