Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дилема - да продавам ли колата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gamma написа:
    Преди година обикаляхме автокъщите с един приятел да му търсим Ауди А3. Е, не намерихме... Това при положение, че парите не бяха проблем, въпроса бе да е читаво. Не ми се говори на какви неща се нагледах. На 90% колите бяха за претопяване
    Коя А3-ка? Нещо помпа-дюза или бензин
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Airfan написа:
      tomazo написа:
      само кукли са на Горубляне ,едва ли има кола над 160К км
      За нашите ширини 160К са просто чисто нови автомобили.
      Вдигай банкет, ако намериш кола на 160К РЕАЛНИ...Служебните Яриси (5 броя) са на по 280 000 и до сега нямат нищо сменяно, освен консумативи. Интериора е повече от запазен.Колите, които се внасят у нас са на минимум 250 000 км., което не значи, че всички са гробници, просто тепърва започват да се обаждат разни неща.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Колега зарежи тая работа пред блока. Намери си канал и верен другар да помага, аз по Великден инцидентно сменях на майка ми съединителя. След като няколко сервиза ме върнаха за другата седмица, а аз имах 2 почивни дена се замъкнах на канал. Колата да уточня е Пежо. Трябва ти и една яка греда, и маслен крик да можеш да повдигаш и сваляш двигателя. Разкачаш носачи, полуоски, отгоре освобождаваш около скоростите, махаш жилото, слагаш гредата напреки на канала, подпираш двигателя с крика и се почва. Развиваш всички Болтове дето държат скоростите, тампона дето държи мотор/скорости откъм шофьора, отпускаш на долу мотора вадиш скоростите, слагаш новата кутия и всичко по обратния ред. На мен ми отне около 5 часа смяната на съединителя при положение, че бях объркал ключа за развиване на полуоските и трябваше да ходя да го сменям.П.п. ползвах и телефона да си снимам кое къде и как е укрепено да не ми останат части
        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

че аз моето Типо го взех на 160к км :Д ама 10години е събирало прах в гараж
          Drive It Like You Stole It | Гараж
          RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

Stann написа:
            А бастун в багажника нямаше ли?

Коментар

Airfan написа:
              моля?
              Drive It Like You Stole It | Гараж
              RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

Stann написа:
                Airfan написа:
                моля?
                Това е лафа на продавачите - земи тази 10 годишна кола на 80 000 км, стара баба я караше само до магазина да ходи. Виж тук в багажника даже си е забравила бастуна. И после като задобрееш осъзнаваш, че колата е на 280 000 и ти е напудрена. Никой не кара на запад под 20 000 годишно. Ти си сметни на колко ти е колата.

Коментар

Stann написа:
                  Нали знаеш, че на 200к километража се занулява и започва да брои от 0?
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Airfan написа:
                    Stann написа:
                    Airfan написа:
                    моля?
                    Това е лафа на продавачите - земи тази 10 годишна кола на 80 000 км, стара баба я караше само до магазина да ходи. Виж тук в багажника даже си е забравила бастуна. И после като задобрееш осъзнаваш, че колата е на 280 000 и ти е напудрена. Никой не кара на запад под 20 000 годишно. Ти си сметни на колко ти е колата.
                    Абе има си и много хора на запад, които карат по-малко, ама колите им не идват към БГ Тук се вкарват тези баяяяя караните :D
                    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

BO написа:
                      Stann написа:
                      И за това търговците никога не лъжат, като обявяват: "100% РЕАЛНИ километри", а ние виждаме едни 120 000 км...да речем. :P
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

M5kov написа:
                        Airfan написа:
                        tomazo написа:
                        само кукли са на Горубляне ,едва ли има кола над 160К км
                        За нашите ширини 160К са просто чисто нови автомобили.
                        Вдигай банкет, ако намериш кола на 160К РЕАЛНИ...Служебните Яриси (5 броя) са на по 280 000 и до сега нямат нищо сменяно, освен консумативи. Интериора е повече от запазен.Колите, които се внасят у нас са на минимум 250 000 км., което не значи, че всички са гробници, просто тепърва започват да се обаждат разни неща.
                        С изминатите км е мн относително. Оня ден се заговорих с един човек. Караше Шкода Фаворит. Купил си я е 93-та чисто нова и сега е на 143к. Не мога да ти опиша как тракаше и прекъсваше мотора. А колко беше изгнила....Другия вариант е нова кола (примерно служебна) и за 3 години са и минали 250к. Да кажем Сф-Варна всеки ден. Аз предпочитам втория вариант.
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ntodorov написа:
                          BO написа:
                          Stann написа:
                          И за това търговците никога не лъжат, като обявяват: "100% РЕАЛНИ километри", а ние виждаме едни 120 000 км...да речем. :P
                          Той ще вземе да повярва. Стан, моята по километраж е на 256 000 и си пише толкова, а не 56 000
                          ФИАТ- Пътят е само формалност
                          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                          -----------------------------------------------------
                          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Е от кола 22 години карана в България какво да очакваш Ако е търкаляна пък само в София - хептен.
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

BO написа:
                              Stann написа:
                              Ако е дигитален километражът е така.Но има начин да се провери колко пъти е превъртан - има тема във форума, трябва да се потърси.Иначе моята Темпра беше на 530 хил. като я взех, продадох я на 600 хил. след 4 години. Има и коли на реални километри. Наистина.Но при тях има друг проблем - били са зверски блъснати, след което са оправяни по нашите сервизи. Може да видите колко от колите по автовозите, които идват от Италия са здрави, и колко - намачкани.Такъв е бил случаят с Кромата - километрите ѝ са си реални. Но видимо личат следи от бояджийска намеса по врати, задница, броня... Мен това обаче никак не ме притеснява и смело ѝ навъртях досега 40 хил. за година и месец. Ако карам така, след 5 години ще има само от мен 200 хил. навъртяни или общо 350 хил. Тогава ще е на 14 години (тъкмо ще ѝ падне данъка )

Коментар

Все едно аз съм пуснал темата.При мен също скоростите са аут.На първа,втора и трета се чува яко стържене,масло не иска да задържи кутията-тече.Та сега по великденските празници ще си почивам в канала Някои майстори даже ме плашат,че без подемник ще е почти невъзможно?Мисля първо да сваля кутията и да видя дали въобще може нещо да й се бае,ако не става ще слагам втора употреба.Така че който може да каже нещо специфично за операцията да сподели,ще бъде от полза и на двамата с колегата.Нещо като последователност при демонтажа и монтажа.

Коментар

Working...
                                X