Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дилема - да продавам ли колата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дилема - да продавам ли колата?

Днес както обикалях да си търся дреболии, за да вкарам колата в час, ми "гръмна" диференциала... Майстора ми обяви еб@ти и цифрата за ремонт - 180лв. за сваляне и качване, около 100лв. за ремонт или подмяна и 100-тина лева за всеки случай, които слагам в графата "разни".Дилемата е да набивам ли 400-500лв. в ремонт или да я продам за някаква сума, да добавя да речем още 2500 и да си взема друга кола. Мареата е с перфектен двигател, нови носачи, нови спирачни дискове и накладки, нови спирачни маркучи, преди два дни смених маншоните на каретата, тампоните на стаб. щанга, кормилните накрайници, всички филтри и течности. Днес ходих на проверка на преден и заден мост и от сервиза се учудиха, че геометрията е толкова добра. Преди година смених съединителя и я обух в четири нови гуми. Акумулатора е на една година, водната помпа е нова, четките и лагерите на алтернатора и стартера са сменяни...Недостатък е външния вид - поогънати ламарини и цялата е надрана с ключ.Към момента обаче не мога да преценя кое е по-доброто решение - да направя ремонта и да си я карам, щото знам какво и кога съм сменил и как съм си я гледал, или да се хвърля в неизвестното. Знам, че "новата" кола също ще има болежки, които ще трябва да се оправят, но ще е по-нова и по-голяма, защото съм се насочил към миниван или комби.Таааа, разбирате ми дилемата...
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Дилемата ти я разбирам, ама решението си е само твое Ако тръгнеш да търсиш нова, тея 400 лева ще ги хвърлиш само за регистрация...При толкова сменени части, не си заслужава да я сменяш точно сега :/Ако пък вече ти е омръзнала и си търсиш повод, продавай я за 5-600 лв. и продължавай напред.Все пак, потърси оферта от друг майстор.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Подкрепям 5ков.И аз я имам следната дилема.Вариант 1 : Набивам 400-500лв и със сигурност вече остава вечно моя.Вариант 2 : Давам 4000 за кола и още 1000 за обслужване, регистрация и бля бля.На мен Бравата си ми харесва и си ми върши перфектна работа и за сега съм избрал вариант 1.Успех колега
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Ако 400-500лв ти се свидят за ремонт, не си за по-нова кола колега. Виж да ставаше въпрос за 1500-2000лв да ти искат за ремонт си е дилема...
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

noriaga написа:
          Ако 400-500лв ти се свидят за ремонт, не си за по-нова кола колега. Виж да ставаше въпрос за 1500-2000лв да ти искат за ремонт си е дилема...
          Да, това забравих да спомена. Ако си купя кола за 4000+, няма да мога да я обслужвам, докато Брава-та...все намирам парички за нея
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

коега, и аз бях в дилема с пежото.думнах му гарнитурата и трябваше ремонт за мин 300лв, а в читав сервиз 800.Продадох я без да я правя, платих си данъците(скромни 850лв) и минах на фиат.Още се мразя за цялата простотия, защото набих още 800лв във фиата и колата е катуца сравнение с пежото.на всичкото отгоре вече съм с два фиата аз взех грешното решение, не си струва за ремот 400-500 да сменяш кола която си гледал и обичал без значение марката дори и да вземеш същия клас кола пак ще ги набиеш тези 300-500лв за обслужване и ще имаш нов кола, която ще трябва да правиш.Успех с избора
            Fiat Marea 2.4 JTD+
            Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
            Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
            Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

Всичко опира до пари. Имаш ли пари, вземи си нещо по-класно. Аз реално за моето браво сключих брак преди 2 месеца, като му сложих за 700 лева газова, а то струва 1000, но това е друг въпрос. Ако бях в ситуация като твоята, въпреки че доста части са ми сменени, я махах и с тия 4-5 бона взимам нещо стилно и комфортно 2000+ година. Дачията е доста нашумяла.
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Тоя майстор нещо много пари иска за смяна на скорости,тук при нас е нормално 100-120.Взимай едни втора ръка и си готов.Преди да гръмне диференциала при потегляне от място пукаха ли скоростите?
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

Ако имаш парички и ти е кеф да я смениш, действай. Ако целта ти е да караш възможно най-евтино с кола, прави си тази. На по-новата кола единственото й хубаво е, че си струва да се поддържа, в смисъл един ден ще й вземеш някакви пари
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

petio4528 написа:
                    Тоя майстор нещо много пари иска за смяна на скорости,тук при нас е нормално 100-120.Взимай едни втора ръка и си готов.Преди да гръмне диференциала при потегляне от място пукаха ли скоростите?
                    Първоначално чаткаше при завой и ми блокираше лявото колело. Не е външно каре, защото го смених. Вече чатка и при движение направо, когато съм на скорост. Като въртя гумата се чува стържене . Скоростите се включват нормално.Решаващия въпрос вече е:Може ли да сваля и закача скоростите пред блока???
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Прави я......
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Re: Дилема - да продавам ли колата?

gamma написа:
                        Днес както обикалях да си търся дреболии, за да вкарам колата в час, ми "гръмна" диференциала... Майстора ми обяви еб@ти и цифрата за ремонт - 180лв. за сваляне и качване, около 100лв. за ремонт или подмяна и 100-тина лева за всеки случай, които слагам в графата "разни".Дилемата е да набивам ли 400-500лв. в ремонт или да я продам за някаква сума, да добавя да речем още 2500 и да си взема друга кола.
                        180 + 100 +100 = 380... ти отиде на 500.Майстори има два вида - майстори и майстори.Моят съвет е да питаш и на други места.На мен например за смяна на съединител, лагер-помпа, 2 броя вътрешни кормилни накрайника и предни спирачни дискове и накладки ми взе моят майстор 150 лв общо за труд.Моят съвет е, ако не ти е омръзнала колата все още - да си вкараш колкото е нужно и да си я караш.Ще я продадеш за някакви пари, ще извадиш ОЩЕ 2500, и ще вземеш друга, на която ще трябва първоначално да ѝ набиеш поне 1000 лв (500 за регистрация и още толкова за обслужване). И като покараш малко, ще почнат да се обаждат разни неща, дето не си ги видял при покупката...Вярно, ще имаш по-нова кола, ама няма да си дал 380 лв, ами 7-8 пъти повече.Пък и продажбата на нашите коли напоследък стана все по-трудна.

Коментар

gamma написа:
                          petio4528 написа:
                          Първоначално чаткаше при завой и ми блокираше лявото колело. Не е външно каре, защото го смених. Вече чатка и при движение направо, когато съм на скорост. Като въртя гумата се чува стържене . Скоростите се включват нормално.Решаващия въпрос вече е:Може ли да сваля и закача скоростите пред блока???
                          За можене може,НО ДАЛИ ЩЕ ИМАШ НЕРВИ не мога да ти кажа.Аз на бравото ги смених на улицата без да свалям магарето и се псувах сам.Препоръчвам ти да свалиш магарето-МНОГО по-лесно е свалянето и качването на скоростите.
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Скорости пред блока се сменят но трябва това-онова, например 2 тухли четворки и някой да развие централната гайка евентуално
                            LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                            ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Благодаря, колеги!ЩЕ Я ПРАВЯ! Очаквайте тема в раздела
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Working...
                              X