Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимка на КАТ за превишена скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    ...а ако случайно някак ги глобят, то веднага тичат да плащат...
    Аз съм така, особено, когато знам че съм си виновен. За последните 4-5 години имам няколко провинения (скорост, паркиране, телефон) и всички са си платени както му е ред. Първо, защото ако платиш в 14 дневен срок от връчване на постановлението има процент отстъпка и не плащаш цялата глоба. Второ, че парите и най-вече времето похарчени в дърпане/обжалване и доказване на моята невинност най-вероятно ще ми струват повече от това да си платя провинението. Както каза и колега по-горе - тва си ми е трън в задника и поне внимавам какво правя, за да не го правя съзнателно поне.

Коментар

Ми естествено, че ще обжалва акта !Щом е сбъркан - сбъркан е. Това е възможност да не плати глобата. Т.е. по-малко пари за крадене и "усвояване" по някакви малоумни целеви програми на "наши" хора...Всеки си има виждане за нещата. Само немога да разбера защо не му отговорихте на човека по темата, а го нахранихте едно хубаво. Такива сте моралисти всичките, че не виждам как успявате да влезете в колите си с тези крила на гърба...то сигурно и затова никога не правите нарушения...ОФФФФ
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Предлагам да има отделна тема за спам "Морал и философия", вместо всяка такава относно казуси свързани със ЗДП да бъде осир@на.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Всеки закон е основан върху морални основи.
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Съгласен съм, но само когато говорим за нормални държави с държавници и народ, които имат етика и морал. Но да се съгласяваш и спазваш закон, който е написан от неморални, неетични и алчни люде си е чиста глупост и овчедушие.Лично мнение. Мое си, но не смятам да влизам в спор. Просто излагам и моята гледна точка и който може и иска ще ме разбере. Провокирах се, защото от така написаното от теб излиза, че ако не спазваш законите си неморален. Не говоря само за конкретния случай, а по принцип! Така изложено такова глобално заключение просто е неправилно. Аз твърдя, че много закони в България НЕ са написани от морални подбуди!!! И ако ти държиш да ги спазваш тези неморални закони, то това морален ли те прави ?

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
              Провокирах се, защото от така написаното от теб излиза, че ако не спазваш законите си неморален.
              Абсолютно вярно
              Слав написа:
              Съгласен съм, но само когато говорим за нормални държави с държавници и народ, които имат етика и морал. Но да се съгласяваш и спазваш закон, който е написан от неморални, неетични и алчни люде си е чиста глупост и овчедушие.
              Простотията в този форум достигна върха си в една друга тема, но ти явно се мъчиш да задържиш нивото.
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Слав написа:
                Съгласен съм, но само когато говорим за нормални държави с държавници и народ, които имат етика и морал. Но да се съгласяваш и спазваш закон, който е написан от неморални, неетични и алчни люде си е чиста глупост и овчедушие.
                В това ти изречение има невероятно противоречие, но не това е темата.Надали се замисляме, колко е морала на законотвореца, който е наложил ограничение на скоростта. А и няма значение! Идеята на ограничението е запазване на човешки живот и незачитайки го ставаме по-скоро живитни, отколкото хора. Погледни го от този аспект. Зарежи частния случаи и погледни по-глобално, нали всички трябва да сме равни пред закона? Трябва, ама не сме, пак по морални причини.Стана много OFF, а и ми излезна работа.Успешен остатък от деня! :D
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Lane Staley написа:
                  Простотията в този форум достигна върха си в една друга тема, но ти явно се мъчиш да задържиш нивото.
                  С всички усилия при това.Може да съм прост, но за сметка на това съм справедлив Не искам да съм много ОФФ, но ще изясня позицията си докрай, защото явно на много хора им е трудно да разберат мотивите и разбиранията ми, както и дълбочината на разсъжденията, които са в главата ми.Не искам да съм многословен и затова ще помоля само да си дадете сметка за едно единствено нещо:Колко от камерите за превишена скорост в БГ са монтирани на места, на които наистина "пазят" човешки живот? Когато се замислите и осъзнаете, че всичи камери са поставени на места, на които може да се превиши лесно скоростта, но за сметка на това участъците са нискорискови от гледна точка на пресичащи хора или други подобни рискови фактори ще се замислите дали наистина зад прикритието "превенция" на ПТП стоят наистина морални подбуди ? Наистина ли се цели възпитаващ ефект у водачите или просто държавата прибира едни пари по законен начин ?Сложете си честно ръка на сърцето и кажете - наистина ли местата, на които се намират камерите са потенциално опасни или просто са места, на които водачите лесно биха превишили скоростта ?И когато осъзнаете какво ви говоря и след като осмислите какво точно ви казвам, пак си позволете да ме наречете прост и неморален.Хайде със здраве

Коментар

Няма значение къде са сложили камерите. Те са там и където лесно се превишава скоростта, и там където може да бъде опасно.Камерите не са само заради пресичащи хора. Те са и заради животните, и заради другите участници от движението.И най-важната им цел е просто насочване и задължение към спазване на закона ако щеш.Аз лично нямам нищо против да има камера на всеки 100 метра по всеки един път. Пък ти ако искаш си прави след това история с предвижването ти от София до Бургас.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Пък аз ти казвам, че се слагат на места, където най-бързо ще се изплатят и съответно след това биха носили най-голяма "печалба" образно казано Всичко има значение, дори и най-малката подробност, когато е важна. И да - естествено, че има значение къде ги монтират. Това практически е най-важното нещо - местоположението, когато говорим за стационарна камера. И това къде се намират обуславя и това за КАКВО се ползват! Праяктически нашите се ползват за хранилки и нищо повече. Да пазят животни и хора...няма такива филми. Камерите за наблюдение може би, но тук говорим за съвсем рзлично нещо.Освен това не говоря наизуст. Все пак знам го от правилното място. Но и без да го знае човек и сам може съвсем лесно да го прозре, стига да се замисли (ако може ) Самата моралност и етика в действие са камерите за превишена скорост...за вярващите

Коментар

За стационарните камери си много прав... на ТВ кулата ли има пресичащи хора или пък на Цариградско или на Бояна? То на тези места и с 50 да карат всички пак пресичането си руска рулетка с 6 пълни дупки, не че не съм виждал и изключения, де... всъщност на тези места трябва да има камери за пешеходци, а не за скорост... пак по темата ще наблегна на спазването на правилата на играта и от двете страни и ако едната прави номера, то другата е в правото си да се обърне към съда, защото затварянето на очите пред на вид незначителни пропуски в административно-наказателния процес, се отварят възможности за повтаряемост в по-големи мащаби. Разбира се, това на първо място е поради недостатъчната квалификация за упражняването на такива дейности, като в случая говоря и за катаджии и за шофьори, базата знания е под очевидно нужните критерии, но никой не се замисля за причината, а се бори с последствията, при това без съществен положителен ефект...

Коментар

Естествено, че ще се монтират на места, където превишаването на скоростта е най-лесно, следователно и нарушаването на закона. Предполагам, не очакваш да монтират камера на уличката зад блока. Замислих се и навсякъде където съм бил, камерите се монтират на идентични места. От друга страна, дори и да си прав, кое ти дава основание да нарушаваш правилата?
                          jorko написа:
                          на ТВ кулата ли има пресичащи хора или пък на Цариградско или на Бояна?
                          Не става дума само за пресичащи хора. Въпроса е принципен. А и ограничението на Цариградско и бул.България не е 50.
                          207 тиква автомат
                          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                            Естествено, че ще се монтират на места, където превишаването на скоростта е най-лесно, следователно и нарушаването на закона. Предполагам, не очакваш да монтират камера на уличката зад блока. Замислих се и навсякъде където съм бил, камерите се монтират на идентични места. От друга страна, дори и да си прав, кое ти дава основание да нарушаваш правилата?
                            jorko написа:
                            на ТВ кулата ли има пресичащи хора или пък на Цариградско или на Бояна?
                            Не става дума само за пресичащи хора. Въпроса е принципен. А и ограничението на Цариградско и бул.България не е 50.
                            Ъъъъ да, ама не На Цариградско е точно 50 ограничението при камерата Никой не ми дава основание да ги нарушавам правилата, но когато мога да притисна системата го правя, а не дудна на човека, който е дръзнал да го направи колко е лош и едва ли не да го изкарам престъпник...дано да се хваща разликата И да - въпроса е принципен и при колегата, който пита. Той казва - акта ми е сгрешен - мога ли да обжалвам? А вие какво му отговорихте? Не конкретно ти нали...не го взимай лично. И аз говоря принципно

Коментар

За камерата където ограничението от 80 пада на 50 преди Орлов мост ли говориш? Ако е за нея, определено има за какво да е там. :DВ темата въобще не стана дума за правно основание, а за поведението на провинилия се и до колко е морално. Ти си имаш твое виждане, което е твое право, но за мен то е чуждо и неразбираемо. Не схващам връзката между овчедушието и спазването на закона,.... а и не само това. :D Поздрави!
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Ама има и още една - на изхода от София.Прав участък, ама прав, мантинели отвсякъде, ливади и дървеса, но ограничение 50. Беше 60 преди, но са го намалили на 50 Красота Но дори и да говорим за тази на Орлов мост пак не е за да пази човешки живот (ще се разплача), а си е за кинтииии и нищо друго.Ако пазеше и осъществяваше превенция трябваше да е на самото кръстовище, а не на половин километър от него, където практически е невъзможно да се пресече от пешеходци или да стане каквото и да било сериозно ПТП или инцидент. Или дори и да има вероятност да стане нещо такова, то е в ПЪТИ и то доста пъти по-малка, отколкото на самото кръстовище

Коментар

Working...
                                X