Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимка на КАТ за превишена скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хм?! Шест пъти си влезнал в насрещното, 6 пъти си рискувал челен удар...ми за това са тези 3 камери и два микрофона и не знам си още колко постижения на науката и техниката. Едно време само като видехме палката и ставаше "шок и ужас".
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Така беше .Видиш ли буркан отпред-отзад без значение,първата работа е десен мигач,плътно вдясно или на банкета и пропускаш ,,органа,,иначе се стига и до проверовъчен-взелите книжка преди повече от 30 години го знаят много добре.
      Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
        първата работа е ляв мигач,плътно вляво или на банкета и пропускаш
        Ляво или дясно колега? Че аз и до ден днешен си отбивам в дясно. :D

Коментар

Във връзка с темата се замислих и се сетих за следната ситуация. Преди около 2 седмици две мои коли се движиха в Пловдив по околовръстното в Тракия с превишена скорост от 15-тина километра. Караха една след друга. И в двете не съм шофирал аз. Още тогава си помислих - какво става ако сега има камера и ги снимат????

Коментар

А..., да си дойдем на думата. Кой е карал? Кой носи отговорността? Златният талон ли?Колега lubo_Y10, не си ме разбрал. Не съм влизал буквално в насрещното. Правих ляв завой за да вляза в уличка. Е, пресичайки двойна непрекъсната. Но ние си го знаем де и разчитаме, че няма да има санкции. Не ми се мисли, ако има камери. Ще спрем да го правим, но трябва да обикаляме два квадрата и то в трафик. Ми ще го правим. Кво толкова.кроко61, десен мигач и плътно вдясно, нали? Обърка посоките. Да?
            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

naskobg написа:
              Във връзка с темата се замислих и се сетих за следната ситуация. Преди около 2 седмици две мои коли се движиха в Пловдив по околовръстното в Тракия с превишена скорост от 15-тина километра. Караха една след друга. И в двете не съм шофирал аз. Още тогава си помислих - какво става ако сега има камера и ги снимат????
              Ми викаш жена ти и дъщеря ти и им взимат на тях талоните.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                Майтапа настрана, но случката е истинска!Жената няма книжка, на дятето не я давам, а моя си е златен! :D

Коментар

lhristov написа:
                  jorko написа:
                  bubachko - какво като има снимка ? Това не го прави автоматически виновен, че и доказано виновен, ...
                  Ами прави го. Снимката си е снимка. Пише час, дата. На моята снимка се виждат и стикерите по задния джам... Какво, и как най-вече да тръгна да доказвам, че в този ден и час не съм бил там ли? Ми аз си знам, че съм бил и явно съм БИЛ в нарушение. Друг е въпроса, че въобще не съм видял знак за ограничение или пък такъв, че ще ме снимат с камера. Можеше поне да се усмихна...Случило се е миналата година на път за В. Търново. За срещата на ФФБ по случай 10 годишнината. Е, толкова съм бързал, че в тъмнината, някъде преди В. Търново ме е снимала камера. Местните може би я знаете, но аз не. Та са ме снимали с 83 км/чак при ограничение 50. Факт. Така все се случва, че с това Стило карам с 70 лв/година за превишена скорост. По-миналата година на изхода на Враца, посока Мездра беше. И к’во? Плащам си. Защото знам, че съм го направил. Друг не е карал. Та, искам да кажа, че всеки един от нас, който кара активно, не може да не прави нарушения. Няма как просто.Ето днес, пресякох 6 пъти двойна непрекъсната и по Ботевградско карах със 70, 80 дори. В потока. А няма знаци за ограничение. Значи градска зона - 50. Нали?
                  Е, не разбра какво имам предвид, но не е толкова важно очевидно... обаче само за идеята- защо не си направиш селфи, докато правиш "неизбежните" нарушения и да ги пратиш в КАТ ? Можеш и една лепенка за видеонаблюдение за си залепиш на таблото... само гледай да не закрива скоростомера...

Коментар

naskobg написа:
                    BO написа:
                    Майтапа настрана, но случката е истинска!Жената няма книжка, на дятето не я давам, а моя си е златен! :D
                    Е какво значение има дали даваш или не даваш колата на детето. Взимаш му талона, не колата. Замисли се да навиеш жената да изкара книжка. Поне да имаш резервен вариант за другия път, когато ситуацията може да не бъде хипотетична, а реална. :D
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ВО, аз не управлявах нито една от двете коли. :D

Коментар

naskobg написа:
                        ВО, аз не управлявах нито една от двете коли. :D
                        Е за какво го повтаряш за не знам си кой път не мога да те разбера. :DАз пиша в тон с темата просто.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

:D :D :D :D

Коментар

Коригирах посоките,но това пък значи че постовете не се четат отгоре :D :D :D И няма да пищи линейка а някой да се гримира или почесва в колата си.Щото в линейката може да бъде и нейното-неговото-дете или баща.
                            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Ммм, дааа! Тема за доста размисъл в/у морала на българина. На времето в списание "За рулем" имаше една статия на руски журналист работещ в Япония, той разказва доста ситуации в Япония в които е попадал и как там се уреждат нещата, включая катастрофа, повреда в колата и т.н. В един от случаите кара зад един автобус и той прави ляв завой и журналиста го следва, но се оказва че в улицата е разрешено само за автобуси и един полицай го спира и му казва да не влиза там защото ще направи нарушение. Факт е че полицая го предупраждава да не прави нарушението, а не го чака да го направи и тогава да последва "а с’я ко’ пр’йам". Всичко е до морала на индивида. Според мен темата по-добре да не беше пускана и колегата да си се беше оправил както си реши, но това са неговите грешки и си плаща за тях, би трябвало вече да е разбрал че е сгрешил и не е на верния път разгласявайки нещо нередно опитвайки се да измами обществото и законите.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Много як ефект, като четеш из нета и имаш чувството, че на пътя всички ще са супер дисциплинирани, а ако случайно някак ги глобят, то веднага тичат да плащат. А като излезеш на пътя и имаш чувстовото, че никой няма Интернет.
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X