Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимка на КАТ за превишена скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, не виждам връзка - виждам спам и ако продължаваш, ще ти наложа предупреждение. Между другото, една част от постовете ти са премахвани точно за спам.

Коментар

Чакаш си постановлението и тогава. Пък вече колко голяма е грешката...решава съдията.Аз съм ЗА да се ожалват постановления. Дали си нарушител или не, пише в съдебното решение. Целта на съдебното производство е да установи фактите и че наказващият орган е действал съгласно закона. Това, че си нарушител, не оправдава грешките на наказващия в процедурата. Защото както твоето поведение на нарушител утре може да има други последици, така и неговото утре може да нанесе много големи вреди.

Коментар

+1 за ключ на темата и триене на подобни теми в бъдеще.Ей, винаги много се нервирам на подобни тарикатлъци. Всеки казва, че трябва да се спазва закона, да се наказват виновните, но когато опре до него и дойде време да си плаща собствените си простотии - почва едно киснене на роднини, и да се мята/дърпа като кон на обяздване... Не е правилно, ама никак, не е правилно да му се дават и подобни съвети как да се отърве...А за колегата с провинението, при ограничение от 50км/ч са те снимали с 83, а се опитваш да се измъкнеш с това, че не ти написали номера правилно?! Засрами се, Такива шофьори заслужават не само глоба, а книжката на трупчета поне за няколко месеца.

Коментар

bubachko написа:
          +1 за ключ на темата и триене на подобни теми в бъдеще.Ей, винаги много се нервирам на подобни тарикатлъци. Всеки казва, че трябва да се спазва закона, да се наказват виновните, но когато опре до него и дойде време да си плаща собствените си простотии - почва едно киснене на роднини, и да се мята/дърпа като кон на обяздване... Не е правилно, ама никак, не е правилно да му се дават и подобни съвети как да се отърве...А за колегата с провинението, при ограничение от 50км/ч са те снимали с 83, а се опитваш да се измъкнеш с това, че не ти написали номера правилно?! Засрами се, Такива шофьори заслужават не само глоба, а книжката на трупчета поне за няколко месеца.
          виновен без съд и присъда, а? ... аз пък подкрепям мнението на Salvador :rollИ да добавя - ако всяко нарушение бъде оформено според правилата. .. имам предвид акта и нп да бъдат точно по законите, с които трябва да бъдат съобразени, то тогава много малък процент ще бъдат реално годни за обжалване и съответно почти всички ще бъдат потвърждавани от съда. Но това далеч не е така и има сума нарушение от страна на наказващият орган... а това развързва ръцете на съда да ги счете за съществени или не и да постановява решения, които често си противоречат...

Коментар

naskobg написа:
            Колега, не виждам връзка - виждам спам и ако продължаваш, ще ти наложа предупреждение. Между другото, една част от постовете ти са премахвани точно за спам.
            Май ти е навик да раздаваш предупреждения за спам, когато не ти изнася, въпреки, че е се пише по темата. Няма да ти е за сефте.П.П. Имам изтрит точно 1(един) пост.По темата:Колегата може да обжалва, тъкмо ще разбере, колко автомобила като неговия се различават само по последните букви на номера.
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
              Май ти е навик да раздаваш предупреждения за спам, когато не ти изнася, въпреки, че е се пише по темата. Няма да ти е за сефте.П.П. Имам изтрит точно 1(един) пост.
              Пропускам това твое мнение, за да не излезе, че съм пристрастен. Следващото обаче няма.Колкото до предупрежденията - докато има такива изказвания ще ги има и тях, а ти както искаш, така го приемай.Колкото до изтритите постове - те се виждат колега. :D

Коментар

jorko написа:
                bubachko написа:
                виновен без съд и присъда, а? ... аз пък подкрепям мнението на Salvador :rollИ да добавя - ако всяко нарушение бъде оформено според правилата. .. имам предвид акта и нп да бъдат точно по законите, с които трябва да бъдат съобразени, то тогава много малък процент ще бъдат реално годни за обжалване и съответно почти всички ще бъдат потвърждавани от съда. Но това далеч не е така и има сума нарушение от страна на наказващият орган... а това развързва ръцете на съда да ги счете за съществени или не и да постановява решения, които често си противоречат...
                На снимката няма как да е сбъркан номера, а това, че на акта е написан грешно не мисля, че някой съдия ще го вземе в предвид, при положение, че акта се съставя на базата на снимков материал. Най-много да отсъди, че акта е невалиден и колегата да се сдобие с нов изряден акт, тъй като снимката доказва провинение за което все още не е наказан. Там са записани дата/час на заснемането, координати и скорост, както и няколко снимки през определен интервал, с голямо увеличение на самия номер, за да няма грешки. Не разбирам какъв смисъл влагаш в "виновен без съд и присъда". Вината е доказана и не разбирам защо колегата който се е провинил няма смелостта да си плати за нарушение, което сам си знае, че е направил, а се оповава на възможността да се размине, защото някой не е дописал акта като хората... А най-дразнещото е, че пробутва на трети човек документите, за да може догодина да вземе златен талон. Еми - не е редно.

Коментар

Разбира се, че трябва да се трият такива теми. Много добре знам как колегата може да се измъкне, щото съм го правил, но от такива теми им става широко точно на тия, на които не трябва и утре ще плащат много повече по експертизи при претрепан човек. А и мисля, че нарушението е извършено в градски условия, което е още по-лошо. Нарушавам. Всеки го прави, без да ще. Но колата ми никога не вдига сама 83 км/ч, поне не и в града. Имам и златен талон, макар, че съм бутал 140 на чисто от лежанка и съм бягал 11,2 на 100 м, без да съм лекоатлет.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                    Разбира се, че трябва да се трият такива теми. Много добре знам как колегата може да се измъкне, щото съм го правил, но от такива теми им става широко точно на тия, на които не трябва и утре ще плащат много повече по експертизи при претрепан човек.
                    Точно това имах предвид, когато ме обвиниха, че гледам много филми, пиша глупости и спамя. Глобата има възпиращ ефект и когато помагаме на провинили се да се измъкнат, единствено можем да се надяваме, че няма да се случи нещо по-лошо. За останалата част с талона: Въпрос на морал! Лично бих го дефинирал като измама и злоупотреба с цел постигане на лична облага.
                    Salvador написа:
                    Чакаш си постановлението и тогава. Пък вече колко голяма е грешката...решава съдията.Аз съм ЗА да се ожалват постановления. Дали си нарушител или не, пише в съдебното решение. Целта на съдебното производство е да установи фактите и че наказващият орган е действал съгласно закона. Това, че си нарушител, не оправдава грешките на наказващия в процедурата. Защото както твоето поведение на нарушител утре може да има други последици, така и неговото утре може да нанесе много големи вреди.
                    И в конкретния случай можем да се надяваме, че няма да има поредна тема, в която да искаме връщане на смъртното наказание в стил ИД :D
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Глобата има възпиращ ефект, но когато е наложена законосъбразно, а не прескачайки съответните разпоредби... процеса е двустранен и както шофьорите трябва да спазват правилата, така и наказанието се подчинява на правила и сляпото доверие в полицаите ги кара да се отнасят още по-небрежно в подобни ситуации...bubachko - какво като има снимка ? Това не го прави автоматически виновен, че и доказано виновен, както ти се изрази... снимката е само един от елементите, които имат отношение към доказването на вината, но не е само тя...

Коментар

Принципно си абсолютно прав, но в случая иде реч за нещо различно. Имаме признание за вина и опит за измъкване от наказание по доста неетичен начин. Това е дразнещото! Точно в конкретния случай глобата би имала възпиращ ефект за евентуален рецидив.
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Всички разбрахме че е имало превишение и то голямо.Не става въпрос за грешка на уреда в колата.Пределно ясно е ,че скоростта носи смърт.Излишни приказки!Имаме снимка като за паспорт-ще оспорваме някакви си букви! Излагация!!! Махайте я тая тема.
                          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

pplk написа:
                            Принципно си абсолютно прав, но в случая иде реч за нещо различно. Имаме признание за вина и опит за измъкване от наказание по доста неетичен начин. Това е дразнещото! Точно в конкретния случай глобата би имала възпиращ ефект за евентуален рецидив.
                            и да е признал, първо това е станало тук, а не пред Кат, после и там да го е направил , само на това основание не може да му се вмени вина... колкото до опита да натопи друг, в случая това е жена му, която може да реши нещо друго взависимост от взаимоотношенията им, което разбира се няма как да коментирам... аз съм за обжалване и ако всичко е както си му е реда, значи има виновен и наказан, но ако не е така? Ще допуснем ли вица за старшина Лазар да стане реалност? ... естествено, борбата изисква и средства, които в случая са почти сигурно невъзвръщаеми...

Коментар

Аз не бих обжалвал, при условие, че знам, че съм извършил нарушение, още по-малко бих намесил и друг човек. Жена ми също е със златен талон, но той си е само нейно постижение и струва ми се е некоректно да се възползвам от него, за да намажа аз след няколко месеца. Предпочитам глобата да ми е трън в задника. Но, както е казал поета, разни хора, разни идеали.Поздрави!
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

jorko написа:
                                bubachko - какво като има снимка ? Това не го прави автоматически виновен, че и доказано виновен, ...
                                Ами прави го. Снимката си е снимка. Пише час, дата. На моята снимка се виждат и стикерите по задния джам... Какво, и как най-вече да тръгна да доказвам, че в този ден и час не съм бил там ли? Ми аз си знам, че съм бил и явно съм БИЛ в нарушение. Друг е въпроса, че въобще не съм видял знак за ограничение или пък такъв, че ще ме снимат с камера. Можеше поне да се усмихна...Случило се е миналата година на път за В. Търново. За срещата на ФФБ по случай 10 годишнината. Е, толкова съм бързал, че в тъмнината, някъде преди В. Търново ме е снимала камера. Местните може би я знаете, но аз не. Та са ме снимали с 83 км/чак при ограничение 50. Факт. Така все се случва, че с това Стило карам с 70 лв/година за превишена скорост. По-миналата година на изхода на Враца, посока Мездра беше. И к’во? Плащам си. Защото знам, че съм го направил. Друг не е карал. Та, искам да кажа, че всеки един от нас, който кара активно, не може да не прави нарушения. Няма как просто.Ето днес, пресякох 6 пъти двойна непрекъсната и по Ботевградско карах със 70, 80 дори. В потока. А няма знаци за ограничение. Значи градска зона - 50. Нали?
                                Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                                Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                                Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Working...
                                X