Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимка на КАТ за превишена скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    Immortal написа:
    Няма кола без трети стоп, а с дневни светлини.
    О, има, виждал съм......ще се огледам тия дни и ще ти цъкна такава кола......
    Говоря за фабрични дневни светлини - както и ти, доколкото разбрах.НЯМА начин да има. Третия стоп е задължителен за ВСИЧКИ производители на автомобили от поне 10 години насам (а вероятно и повече).Дневните светлини започнаха да ги слагат преди 4-5 години.

Коментар

Абсолютно съм съгласен, всяка кола която карам в бг има сложени автоматични дневни светлини и светят само отпред.В австрия са го отменили закона защото са се увеличили катастрофите с не светещи участници в движението, ама при нас няма проблем. ..

Коментар

Не е ли опасно да те засекат с 80 при разрешени 50, да те снимат и да не те спрат на момента?- а ако си пиян, дрогиран и размажеш някой?- ако си откраднал мпс-то или отвлякъл дете?- къде тук е превантивността? Някой ще му стане ли по-леко, ако такъв му нанесе щети, а от КАТ му кажат, спокойно, ние видяхме, че лети и сигурно ще пребие някой, но не го спряхме, защото го снимахме, ако плати в срок ще хване отстъпка.Това не е за стационарните, а за мобилните, където винаги има кой да те санкционира, но е показателно, за сигурност или за пари става дума, за много пари!
        Либра 1,9 жтд 2000г. LX
        Фиат Крома 1,9 2009г.
        Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Immortal написа:
          Говоря за фабрични дневни светлини - както и ти, доколкото разбрах.НЯМА начин да има. Третия стоп е задължителен за ВСИЧКИ производители на автомобили от поне 10 години насам (а вероятно и повече).Дневните светлини започнаха да ги слагат преди 4-5 години.
          Волво - уж най сигурния ала - бала.....XC60 от 2013 година.....http://www.trucktrend.com/multimedia..._17.htmlИма вградени фабрично дневни светлини, НЯМА трети стоп......фрапантно или не, има и коли със трети стоп, който НЕ свети през деня......Интересувам се от тоя въпрос от години, специално съм гледал зависимостите кога светят стопове при дневни, кога имат трети стоп и кога не......Има доста коли без трети стоп.....джипове на ауди имаше без, Лексуси, някой нови модели на БМВ, макар че не помня кои......П.П - лека редакция относно Волвото - разбутах един собственик на ХС и по неговите думи неговото въпреки че е от първите, има трети стоп, но той не свети при пуснати къси светлини, а само през деня.....Което потвърждава тезата че денем е нежелателно да има пуснати къси......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

k76 написа:
            Не е ли опасно да те засекат с 80 при разрешени 50, да те снимат и да не те спрат на момента?- а ако си пиян, дрогиран и размажеш някой?- ако си откраднал мпс-то или отвлякъл дете?- къде тук е превантивността? Някой ще му стане ли по-леко, ако такъв му нанесе щети, а от КАТ му кажат, спокойно, ние видяхме, че лети и сигурно ще пребие някой, но не го спряхме, защото го снимахме, ако плати в срок ще хване отстъпка.Това не е за стационарните, а за мобилните, където винаги има кой да те санкционира, но е показателно, за сигурност или за пари става дума, за много пари!
            И понеже не им се стори удобно, пак се опитват да упражняват контрола разтеглен във времето, т.е. много мобилни камери и минимум действане на момента... превенция ли е това ?

Коментар

Превенция с избягване на човешкия фактор! Има си недостатъци, ама плюсовете са повече.
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Никой до момента не изказа мнение какво се случва, ако колите ми са били снимани?!?Гледам, че има знаещи много. :D

Коментар

Слав написа:
                  Мне...след пешеходната пътека е Абсолютна хранилка. Морално е и напълно разбираемо...държавенцето ни и тя човек...треа папа.При ченгетата вече е 60 ограничението...Добавих и за камерата на Орлов в предишния ми пост
                  В предишна тема ти писах, че избягвам да споря с определен тип хора и този път ще се въздържа. Не ме разбирай неправилно, уважавам правото ти на мнение, колкото и погрешно да е то според мен.Поздрави!
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

naskobg написа:
                    Никой до момента не изказа мнение какво се случва, ако колите ми са били снимани?!?Гледам, че има знаещи много. :D
                    Предполагам, че казуса ти е безинтересен и не предизвиква дискусия. Ако имаш друго обяснение, ще го прочета с удоволствие.
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

naskobg написа:
                      Във връзка с темата се замислих и се сетих за следната ситуация. Преди около 2 седмици две мои коли се движиха в Пловдив по околовръстното в Тракия с превишена скорост от 15-тина километра. Караха една след друга. И в двете не съм шофирал аз. Още тогава си помислих - какво става ако сега има камера и ги снимат????
                      Получаваш съобщение със снимката и покана да се явиш в КАТ за връчване на наказателно постановление или за да посочиш кой е бил водача.В случая системата изобщо няма да отрази, че и двете коли са твои и ще ти изпрати и двете снимки.Ако кажеш кой е карал, ще отнесе той глобата. Ако не кажеш - и двете глоби са си за теб.Очевидно е, че не може да си карал и двете коли ти, но е и очевидно, че знаеш на кой си ги дал. Тъй че или казваш, или плащаш Няма никакъв казус.

Коментар

pplk написа:
                        Предполагам, че казуса ти е безинтересен и не предизвиква дискусия. Ако имаш друго обяснение, ще го прочета с удоволствие.
                        Не държах да чуя твоето мнение, защото не е компетентно по въпроса.

Коментар

Immortal написа:
                          Няма никакъв казус.
                          Да, ама има! И двете по това време са били на обслужване в сервиз, за което има документи. :D

Коментар

naskobg написа:
                            pplk написа:
                            Не държах да чуя твоето мнение, защото не е компетентно по въпроса.
                            Май е доста по-компетентен от теб, защото само на теб не ти е ясно какво следва в такава ситуация. С други думи не задаваш въпрос. Електронния фиш отива в собственика на колата и това е от поне 2 години насам, получил съм 5 такива, все с други пилоти зад волана.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                              Май е доста по-компетентен от теб, защото само на теб не ти е ясно какво следва в такава ситуация. С други думи не задаваш въпрос. Електронния фиш отива в собственика на колата и това е от поне 2 години насам, получил съм 5 такива, все с други пилоти зад волана.
                              Ако прочетеш какво съм написал, ще видиш че има документи, които доказват че в този момент и двата автомобила не са били във владение на собственика.А това за компетентността - по въпроса не съм, да. А ти компетентен ли си? Или си адвокат на някой? Защото аз за такива казуси си имам адвокати - дипломирани юристи. А ти?Скоро господарите показаха казус, при който за обявена за издирване кола от 2 години искат такса за паркинг на собственика. То по принцип и паркинга се плаща от собственика, но дали във всички случаи?п.п. Между другото и твоето писание, може да се вземе за спам, защото не дава отговор на въпроса при конкретните обстоятелства, ама хайде. :D

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                Immortal написа:
                                Волво - уж най сигурния ала - бала.....XC60 от 2013 година.....http://www.trucktrend.com/multimedia..._17.htmlИма вградени фабрично дневни светлини, НЯМА трети стоп......фрапантно или не, има и коли със трети стоп, който НЕ свети през деня......Интересувам се от тоя въпрос от години, специално съм гледал зависимостите кога светят стопове при дневни, кога имат трети стоп и кога не......Има доста коли без трети стоп.....джипове на ауди имаше без, Лексуси, някой нови модели на БМВ, макар че не помня кои......П.П - лека редакция относно Волвото - разбутах един собственик на ХС и по неговите думи неговото въпреки че е от първите, има трети стоп, но той не свети при пуснати къси светлини, а само през деня.....Което потвърждава тезата че денем е нежелателно да има пуснати къси......
                                Говориш глупости.Всички коли от около 10 или 15, ако не и от 20 години някъде са задължени да имат 3-та стоп светлина. Да не мислиш, че те си ги слагат, за да изглеждат по-фешън?Същото, че и дневните светлини, че са опасни.Същото като и преди време развиваше теории за дърветата и това как в Германия нямало дървета около пътя. Когато ти показах снимка, направена лично от мен след месец след спора ни, където ти показах един път, където ако излезеш от страни то няма начин да не нацелиш дърво, нищо не каза...И това Волво, което си показал си има 3-та стоп светлина.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X