Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход (КВТЧ) за 1 кубик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход (КВТЧ) за 1 кубик

Здравейте! ’Може ли, колеги, да споделите какво число имате записано в графа "Разход на топлинна енергия за 1 куб.м вода". (Естествено става дума за сметките от Топлофикация. Май има огромни различия между кварталите. На мен за октомври са ми записали 141.1200 КВТЧ/м3, което е ~ 10 лева за подгряване на кубик вода.)

За съжаление надписват гадовете, при това яко. Въпросното число е невъзможно, защото означава, че от крана трябва да ти тече вода с температура над 100 градуса, което е невъзможно.Виж тази статия, хич няма да ти хареса, но поне ще видиш, че не си сам в мизерията.http://www.monitor.bg/opinions/artic...d=50&eid=899PS. С голям страх чакам моята сметка
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Интересна статия. Значи моите ~ 141 КВТЧ са приблизително 3х повече от стойността, която е регламентирана в цитираната наредба. Това е много странно, като се има предвид, че у нас нямаме топла вода, а само полустудена.P.S. Да си кажа честно, не ме е страх от сметките. По-скоро ме е яд, че газификацията я има само при автомобилите.

Коментар

НАпротив колега Варна е почети 90% газифицирана и на гас не е никак леко а и там има шмекерии и то по големи.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

в доста от случаите се получава така, заради недобросъвестни съседииначе на Топлофикация им е все едно как ще вземат паритеплаща се цялата изразходена за месеца енергия по топломера в абонатната станцияпо изразходени MWhсметката се дели на топла вода и отоплениенякои от съседите ви нямат водомери и се смята на базаа те използват повече естествено
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колеги, аз като един топлотехник (нямам нищо общо с Топлофикация, да не ме псувате ), да взема думата.За затоплянето на 1 куб. вода от 10 до 70 градуса са нужни точно 69.8 kWh енергия. За покриване на загуби по трасето, да речем че е проемливо да се добавят още 10%, т.е. да стане 77kWh. Всяка по-голяма цифра си е чист ОБИР !!!!!И аз к’ви ги пиша, откъде 70 градуса вода За да се стопли до 50 градуса трябват само 46.5 kWh.

Коментар

Re: Разход (КВТЧ) за 1 кубик

andrey написа:
              Здравейте!Може ли, колеги, да споделите какво число имате записано в графа "Разход на топлинна енергия за 1 куб.м вода". (Естествено става дума за сметките от Топлофикация. Май има огромни различия между кварталите. На мен за октомври са ми записали 141.1200 КВТЧ/м3, което е ~ 10 лева за подгряване на кубик вода.)
              Младост-1 блок 68: "Разход на топлинна енергия за 1 куб.м вода" - 83.3 КВТЧ
              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
              Среден разход на газ

Коментар

Working...
              X