Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще ни засичат и в движение, възможно ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще ни засичат и в движение, възможно ли е?

Днес четох статия, че готвели проектозакон според който да могат да засичат скоростта дори от движещи се "цивилни" автомобили. Това технически възможно ли е? Започвам да се плаша, че вече всяка насрещна кола може да е потенциален глобяващ, ще взема да си извадя 4 и 5 предавка, ще станат непотребни...
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Е това го има от много време. По празниците ги пускат тия изненади. Кара си зад теб...примерно червен Хюндай, да ама той не се мандоли из пътищата, а е тръгнал да засича скорост. Вътре си стоят двама пича с радар и си бачкат
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

В България не ми се вярва точно в кола да монтират радар(ако е движеща се). Така ще е доста по-трудно засичането на километрите,защото трябва да се вземе под внимание и скоростта на въпросната "цивилна" кола. Та тука пари нЕма. По-вероятно е да сложат камерите на стълбове.
      Drive It Like You Stole It | Гараж
      RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

Миналата седмица навръщане от Витоша на кръстовището за Киноцентъра видях на една патрулка с принитран лист А4 на задното стъкло, на който пишеше "ВДЕОНАБЛЮДЕНИЕ" и се опулих еййй така В този момент пишеха нещо на някаква жена, но не схванах какво имаха предвид с това видеонаблюдение. От място ли снимаха за червен светофар, скорост ли снимаха, какво снимат не става ясно, но за първи път виждам на патрулка разпечатан лист А4 с подобен надпис. После даже ми стана смешно, защото цялата работа ни е таква...с много зор и голям ентусиазъм, но с калпаво изпълнение...както и да е де. Увличам се... казах каквото имах да казвам вече
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Stann написа:
          В България не ми се вярва точно в кола да монтират радар(ако е движеща се). Така ще е доста по-трудно засичането на километрите,защото трябва да се вземе под внимание и скоростта на въпросната "цивилна" кола. Та тука пари нЕма. По-вероятно е да сложат камерите на стълбове.
          И какво и е на България.Дали ще сложат една камера в кола или в стълб то все тая. Даже тази в колата ще изкара повече пари и съответно ще се изплати по-бързо.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Крайно време беше да ни пазят от нисколетящите
            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Слав написа:
              .. видях на една патрулка с принитран лист А4 на задното стъкло, на който пишеше "ВДЕОНАБЛЮДЕНИЕ" и се опулих еййй така
              В Сливен имаме патрулки с жълти стикери отпред и отзад, показват че в автомобила има камера и записва съставянето на акт. Също така би трябвало да имат безжичен микрофон на себе си. Това е за да няма подкупи :D Може би нещо такова е било в твоя случай.
              Drive It Like You Stole It | Гараж
              RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

Stann написа:
                Не ти се вярва, но го има от доста години.Още 2008 год. съм ги засичал доста пъти по пътя Бургас Созопол. Най-обичаха района на Атия, защото ограничението е 50, а е почти магистрала. Радар детекторите ги хващат.

Коментар

Stann написа:
                  А ако знаеш и кви хубави снимки прави.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

До колкото знам, това още не е разрешено - т.е. може да се използва такава техника само на обозначените места, не случайно ще правят нови знаци, както и си пускат в нета къде точно през даден ден ще има такива патрулки.
                    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                      До колкото знам ......
                      Не знам какво знаеш колега, но аз ти казвам - още 2008 година съм ги вуждал.

Коментар

Re: Ще ни засичат и в движение, възможно ли е?

van_dal написа:
                        Днес четох статия, че готвели проектозакон според който да могат да засичат скоростта дори от движещи се "цивилни" автомобили. Това технически възможно ли е?
                        Колега, по-сериозно, може ли?!?Технически е възможно да кацне автоматичен апарат на движеща се с огромна скорост комета.В този свят технически е възможно почти всичко.

Коментар

naskobg написа:
                          tambuhtaneca написа:
                          До колкото знам ......
                          Не знам какво знаеш колега, но аз ти казвам - още 2008 година съм ги вуждал.
                          http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/02/27/2481325_parlamentut_razvurza_rucete_na_kat_za_glob ite_s/прочети малко, пък тогава говори, може да си ги вУждал 2008, но сега е 2015 и има други правила и разпоредби"Законът задължава службите за контрол да обозначават чрез поставяне на пътни знаци или оповестяват в средствата за масово осведомяване, или на електронна страница на Министерството на вътрешните работи участъците от пътя, на който се осъществява контрол по спазването на правилата за движение чрез мобилни или стационарни камери."
                          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                            прочети малко, пък тогава говори, може да си ги вУждал 2008
                            Колега, карай я малко по-спокойно! 1. Идеята е за техническата възможност!2. Там още преди завоя на правата отсечка има знак за радар.3. Пиша от телефона и не се прави на остроумен за видимата техническа грешка.

Коментар

Подобна техника имаше 80-те години, рядко се ползваше.Инак това е начинът за дисциплиниране на шофьорите - да не знаеш кой и кога те снима. На стационарните камери всички намаляват, след тях настъпват газта. Снимат само заблеяни.
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                              X