Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с компютъра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега Kemaloff,Пробвай из чичко гугъл да потърсиш дектиптиращ софт за твето вирусче, като търси според това колко битов ключ ги е криптирал.При мен по този начин всичко стана успешно и безпроблемо. След като се декриптираха всички файлове си бяха ок, без програмата да ги криптира допълнително.НО, 1-во премахни момента със това съобщение както и всички свързани с него програми и процеси и след това декриптирай.Единственото е, че ако имах 100 криптирани файла програмата ми направи 100 ДЕкриптирани такива, което изисква място - външен хард или ако ти е голям диска нямаш грижи.Да отбележа, че времето за дектриптиране беше почти 2 дни на дву-ядрен ЦПУ + 8 рам, но е сигурно стига да уцелиш самия декриптатор.Не пречи дори да не е същия да опиташ с 1 снимчица и виж резултата. Ако стане това е твоята програма.Може да попрочетеш и тук, но не знам дали е приложимо за теб: http://deletemalware.blogspot.de/201...virus-and.html
    mitkosoft написа:
    нищо няма да плащаш...ако има важни файлове сваляш харда и прибираш в шкафа и чакаш докато дойдат бели дни в които ще има Removal Tool за тази гадина, а междувременно си купуваш нов хард и почваш на чисто. А ако нямаш важни файлове просто форматираш и продължаваш напред.Междувпрочем ми е чуедно дали наистина се криптират файловете или просто вируса ги маскира като криптиране...някой пробвал ли е да закачи такъв "болен хард" на здрава машина и да се види дали се разчитат файловете.
    След като свалиш харда и закачиш на друга машинка файловете са си криптирани отново.
    Skoda AMfabia 1.2 12v
    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

mitkosoft имаше предвид да не седи работещ уиндоус на диска който да поддържа криптирането или да предпазва файловете от декодирането им. Или пък да се окаже че проблема е в самия уиндоус и той да ги маркира като криптирани а те всъщност да не са. Това е смисъла на преместването.Иначе все ми се струва на мен, че за да се стигне до криптиране на всичките снимки документи и прочие ще му трябва едно известно време и през него трябва компютъра да е доста лагав. Тоя процес е доста ресурсоемък особено ако е с хубав круптираш алгоритъм и гоилям ключ. Това при големи файлове да речем че документите ще станат бързо но пак зависи от бройката. Та ако се спре навреме може да не се загуби всичко.А по повод алгоритъма ако е от "хубавите" единствния шанс е след време да се намери грешка в алгоритъма или да има безбожно бързи процесори, че ако е с голям ключ и се ползва брутфорс може да отнеме десетки години познаването на ключа.
      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      ----------------------------
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Колеги споделете моля какви са тези де-криптиращи програми.От това което чета този тип вируси ползват ключове с дължина на ключа 1024 или 2048 бита...Не е като да не съм си играл с разни кракери и пас берйкъри, но да се твърди че 1024 битово криптиране може да падне за 2 дни на ми се струва направо в сферата на фантастиката .Е не е чак толкова фантастично ако се пусне примерно на сети@хоме за годинанагоре , но на домашна машина машина за 2 дни... А за 2048 не ми се мисли.Само за пример вграденото криптиране на уиндоус - битлокер работи с АЕС алгоритъм и 128 или 256 битово криптиране и минава за доста сериозно.Ако някой ми декриптира диск криптиран с това за 1 седмица ще го черпя бира колкото може да изпие за 1 седмица (.- за128 бит говоря )Конкурса е обяван сериозно.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
          Колеги споделете моля какви са тези де-криптиращи програми.От това което чета този тип вируси ползват ключове с дължина на ключа 1024 или 2048 бита...Не е като да не съм си играл с разни кракери и пас берйкъри, но да се твърди че 1024 битово криптиране може да падне за 2 дни на ми се струва направо в сферата на фантастиката .Е не е чак толкова фантастично ако се пусне примерно на сети@хоме за годинанагоре , но на домашна машина машина за 2 дни... А за 2048 не ми се мисли.Само за пример вграденото криптиране на уиндоус - битлокер работи с АЕС алгоритъм и 128 или 256 битово криптиране и минава за доста сериозно.Ако някой ми декриптира диск криптиран с това за 1 седмица ще го черпя бира колкото може да изпие за 1 седмица (.- за128 бит говоря )Конкурса е обяван сериозно.
          Колега не прави такива басове, че по някаква уникална каръщина ключа ще се окаже "0 .......още 124 нули и накрая 110" примерно и ще го разгадаят за точно 10 секунди и ще има да черпииииш. :Dиначе да не съм Офф нека всички малко повече да внимават какво отварят по пощите си. Знаете ли аз колко покани от какички които са искали да се запознаят или спят с мен съм отсвирил по тази причина :D :D :DСещате се какво имам предвид иначе знам че повечето от хората тук са интернет грамотни ама все пак. Аз пропагандирам доволно сред познати и приятели ако имат писмо което нямат идея от кой е изобщо да не го отварят колкото и любопитно да им е. Малко вероятно е точно те да са Изгубените наследници на рокфелер примерно или търсените от най-привлекателната жена на северното полукълбо.
          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast
          ----------------------------
          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Е да де , ама шаса да загубия въпросните 50 или 100 бири е точно 9хххх ( със всичите нули които спомена)Това в кръга на шегата ( абе то ако има толкова пиене никаква шега няма да е и аз също ще участвам )Иначе съм 100% съгласен с твъредението , че интеренет културата се учи предимно по трудният начин.
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Съгласен съм с теб pr_00f, че на домашния компютър ще му е нужно доста сериозно време за дектиптирането на този лок, но аз обяснявам за моя случай (по -точно на приятеля ми).Не съм сигурен, колко бързо са се криптирали файловете и реално дали е истинско криптиране или скриване на пътя до самия файл и замяната му с "фалшив" такъв с отнемане на правата към оригиналния, но факт е че при мен се получи за 2 дни.Не споря, защото не съм кракер, програмист или т.н.А между другото може и съвсем целенасочено да е използвано "приятелско" писмо например от друг заразен компютър и човека да не се е усетил въобще. Има го и този вариант.
              Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Съгласен съм и точно за това питам какъв софтуер сте използвали, защото това би било полезно за колегите Иначе се отплеснахмелеко в страни.. както винаги

Коментар

Проблема е, че не помня точно какъв, но намерих такъв из интернет, опитах го върху един криптиран файл и заработи. После всички наред.Иначе софта го открих по глупавия начин - чичко гугъл и писах там проблема и че търся дектиптор и .... еврика стана!Но по - горе съм пуснал линкче на колегата как да оправи нещата евентуално, според това, което аз намерих из интернет за този Теслакрипт.Дано да има ефект, защото и на мен ми е интересно дали ще проработи и за колко време ще оправи нещата.Лично аз смятам, че това не е реално криптиране, защото както ти каза за билокъра 40 ГБ крипт са му нужни доста време в зависимост и от компютъра де. А и най-малкото компа му ще цикли като за световно по време на криптирането.
                  Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Това чудо всички дискове ли оцапва или само системния?
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Всички. Точно тва му е гадното :/
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

+ мапнати мрежови устройства... което е вече върха на гадорията.

Коментар

piftho написа:
                          Проблема е, че не помня точно какъв, но намерих такъв из интернет.......
                          Ако се сетиш какъв е софтуера и ти гарантирам добра пара ....
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                            piftho написа:
                            Сега ще ме караш да си заразя компютъра и да си спомня какво използвах А твоя вирус какъв точно е или друго имаш предвид?Събота и неделя ще се опитам да видя какво точно използвах veselin10,Kemaloff, ако пък имате някой и друг криптиран (заразен) файл за проба ще ми е по-лесно да Ви открия лекарството евентуално.
                            Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

piftho написа:
                              veselin10 написа:
                              piftho написа:
                              Сега ще ме караш да си заразя компютъра и да си спомня какво използвах А твоя вирус какъв точно е или друго имаш предвид?Събота и неделя ще се опитам да видя какво точно използвах veselin10,Kemaloff, ако пък имате някой и друг криптиран (заразен) файл за проба ще ми е по-лесно да Ви открия лекарството евентуално.
                              Здрасти колега,Довечера ще ти изпратя на ЛС криптиран файл. Както няколко пъти казах най ме е яд за семейните снимки. Възстанових ги на около 40%. Всичко останало го има в мрежата.Много ме е яд и на мен си, че все отлагах да си ги кача на външния диск. Интернет ползвам активно от 10 години и вируси съм нямал.Вероятно децата са цъкали не където трябва. Мислих да им правя други акаунти и това не направих.Тъй че в крайна сметка сам съм си виновен. Ама важното е да сме живи и здрави.
                              Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                              Chevrolet Aveo

Коментар

Здравей Колега,Нямам нищо против да ми пратиш на ЛС, но да не вземем да скапем нещо форума, че ще ни изколят колегите Най - добре качи файла в дроп бокса аз оттам ще си го сваля и ако имаш възможност може да са поне 2-3.Иначе на лично ще ти пратя мейла ми за да знаеш до къде да го изпратиш.Малко Офф - хубаво е че си възстановил част от нещата, но не забравяй, че спомените и преживяванията ти няма кой да ги изтрие от съзнанието ти
                                Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Working...
                                X